Vremea azi, 22 august: temperaturile vor fi ridicate. Prognoza pe următoarele 3 zile

×
Codul embed a fost copiat

Duminică, 22 august, vremea va fi călduroasă în sud-vestul ţării, iar în celelalte regiuni valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent şi apropiate de normele perioadei.

Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 32 de grade, uşor mai ridicate -până la 33...34 de grade- în sudul Olteniei şi al Banatului, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 grade în depresiuni şi în jurul a 20 de grade pe litoral şi în Dealurile de Vest.

Cerul va fi temporar noros şi, în a doua parte a zilei, local în zonele montane şi subcarpatice, pe alocuri în Moldova şi izolat în rest vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial şi descărcări electrice. Noaptea, cerul se va însenina, dar spre dimineaţă, pe arii restrânse în nord şi în centru, posibil şi în sud-est, se va forma ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe litoral, iar noaptea în zona montană înaltă şi în sudul Banatului.

Presiunea atmosferică va scădea uşor în regiunile intracarpatice.

În București, vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi temporar noros în cursul zilei, apoi se va degaja, dar condiţiile de ploaie slabă, trecătoare, vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat.

Citește și
Vremea
Vremea azi, 20 august. Soare în cea mai mare parte a țării
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 16...18 grade. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii semnificative.

Vremea, Luni, 23 august

Vremea va fi călduroasă în regiunile sudice şi vestice, posibil izolat caniculară la amiază în sud-vest, în timp ce în restul ţării valorile termice se vor situa în jurul normelor perioadei, fără variaţii faţă de ziua anterioară.

Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 32 de grade, mai ridicate -până în jurul a 34 de grade- în Banat şi în sudul Olteniei. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10...11 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 21 de grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua în zonele montane şi submontane şi în regiunile estice, unde pe arii restrânse vor fi averse slabe, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă şi în sudul Banatului.

Seara şi noaptea însă, înnorările se vor accentua în vestul şi nord-vestul teritoriului, unde vor fi descărcări electrice, rafale de vânt ce vor depăşi 55...60 km/h, averse local torenţiale şi, posibil, grindină şi vijelii. Spre dimineaţă, în sud-est şi în depresiuni, izolat, se va semnala ceaţă. Presiunea atmosferică va scădea uşor în sudul, centrul şi estul ţării.

În București, vremea predominant frumoasă se va menţine, iar regimul termic va fi comparabil cu cel al zilelor anterioare. Temperatura maximă va fi de 30...31 de grade şi cea minimă de 16...18 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Presiunea atmosferică va scădea uşor.

Vrmea, Marți, 24 august

În vestul, centrul şi nordul ţării, vremea se va răcori şi, mai ales în Transilvania, nordul şi centrul Moldovei, sudul Banatului şi zonele montane, vor fi înnorări, averse, descărcări electrice, local rafale de vânt şi izolat grindină.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe alocuri, se vor înregistra cantităţi de apă importante. În restul teritoriului, valorile termice vor fi comparabile cu cele din ziua precedentă, caracterizând o vreme călduroasă în sudul Câmpiei Române şi în Lunca Dunării; ziua, cerul va fi variabil şi vântul slab şi moderat, dar spre seară şi noaptea fenomene de instabilitate atmosferică accentuată se vor semnala în Oltenia, sudul Moldovei şi pe alocuri în Muntenia.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 23 şi 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 21 de grade. La sfârşitul nopţii, se va forma pe alocuri ceaţă, cu precădere în Dobrogea.

În București, vremea va fi predominant frumoasă, dar călduroasă după-amiaza. Temperatura maximă se va situa în jurul a 32 de grade, iar cea minimă va fi de 16...19 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a nopţii, dar probabilitatea pentru fenomene asociate instabilităţii atmosferice va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat.

Vremea, Miercuri, 25 august

Valorile termice vor scădea în toată ţara, vremea devenind răcoroasă în majoritatea regiunilor, iar instabilitatea atmosferică va fi accentuată.

Vor fi înnorări, averse, descărcări electrice şi izolat grindină în cea mai mare parte a ţării, exceptând sud-estul şi extremitatea vestică a teritoriului, unde astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse şi de intensitate redusă.

Cu precădere în sud-vest, centru şi zona de munte, se vor înregistra cantităţi de apă importante. Vântul va avea intensificări în zona montană, local în regiunile estice, iar izolat, de scurtă durată, şi asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade în nordul Moldovei şi al Crişanei şi în estul Transilvaniei şi 30...31 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 21 de grade.

În București, vremea se va răcori. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi averse, descărcări electrice şi, posibil, intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 29 de grade, iar cea minimă va fi de 17...18 grade.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Vremea azi, 21 august. Se mai încălzeşte puţin şi o sã avem soare. Maximele ating 33 de grade în zona Olteniei
Vremea azi, 21 august. Se mai încălzeşte puţin şi o sã avem soare. Maximele ating 33 de grade în zona Olteniei

Vremea azi, 21 august. Sâmbătă se mai încălzeşte puţin şi o sã avem soare, vreme bunã şi câţiva nori de ploaie mai pe seară, la munte şi în nordul extrem.

Vremea azi, 20 august. Soare în cea mai mare parte a țării
Vremea azi, 20 august. Soare în cea mai mare parte a țării

Vineri, avem soare în cea mai mare parte a țării şi doar pe la munte, în nord şi nord-est mai apar câţiva nori, însă nu sunt anunţate ploi.

Vremea azi, 19 august. Soare, atmosferă plăcută şi maxime până la 31 de grade în sud-vest
Vremea azi, 19 august. Soare, atmosferă plăcută şi maxime până la 31 de grade în sud-vest

Joi, se îndreaptă vremea şi doar pe la munte şi prin regiunile sud-estice mai pot să apară ploi slabe, trecătoare.

Au venit vijeliile, după caniculă. Când se îndreaptă vremea
Au venit vijeliile, după caniculă. Când se îndreaptă vremea

După zile fierbinți, de caniculă, vremea întoarce foaia. 22 de județe și Capitala s-au aflat sub un cod galben și portocaliu, de ploi şi vijelii.

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuză de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Șeful Finanțelor anunță dublarea încasărilor la Fisc în primul trimestru, de la 55,7 miliarde de lei la 97,1 miliarde
Șeful Finanțelor anunță dublarea încasărilor la Fisc în primul trimestru, de la 55,7 miliarde de lei la 97,1 miliarde

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a avut încasări de 97,1 miliarde lei în primul trimestru al acestui an, în creştere cu 41,8 miliarde de lei faţă de perioada similară a anului trecut, a anunţat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.