Vremea azi, 21 august. Se mai încălzeşte puţin şi o sã avem soare. Maximele ating 33 de grade în zona Olteniei

Ultima actualizare: 21-08-2021 09:23

Vremea azi, 21 august. Sâmbătă se mai încălzeşte puţin şi o sã avem soare, vreme bunã şi câţiva nori de ploaie mai pe seară, la munte şi în nordul extrem.

Maximele pleacã de la 25 de grade în Bucovina şi în depresiuni şi ating 33 de grade în zona Olteniei.

Vremea în fiecare regiune

 

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bãrãganul. Pe aici gãsim atmosferã însorită, foarte puţini nori şi temperaturi cu un grad-douã mai ridicate decât ieri. Pe la amiazã vor fi cel mult 30 de grade în zona Bãrãganului.

Şi mai sus, în Moldova sudicã şi în nordul Munteniei se anunţă o zi foarte reuşită, soare, câţiva nori inofensivi şi maxime de 29...30 de grade.

În jumãtatea nordicã a Moldovei şi în Bucovina, este rãcoare la începutul zilei, însă temperaturile cresc rapid şi pe la câmpie se face mai cald decât ieri. Maximele ajung la 28 de grade, iar în nordul extrem, mai pe searã apar câteva ploi de scurtã duratã.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş, avem o dimineaţă rãcoroasã, dar amiază ne-aduce soare şi vreme puţin mai caldã decât ieri. Temperaturile urcã panã la 28...29 de grade şi vântul va adia plăcut.

Se mai încălzeşte şi în ţinuturile vestice, dar tot avem valori acceptabile, de panã la 30...31 de grade. Nu sunt anunţate ploi; doar vântul devine mai insistent în zonele înalte din Munţii Banatului.

În Transilvania este rãcoare acum dimineaţa, mai ales în depresiuni, pe unde sunt şi condiţii de ceațã. Vremea se încălzeşte însã peste zi. Maximele ajung la 29, poate 30 de grade în vestul privinciei, iar în zona de munte e posibil să picure trecãtor.

În Oltenia se face mai cald decât în celelalte regiuni şi dupã prânz se ating 32...33 de grade, la umbrã. Nu prea zãrim norii, aşa cã despre ploi nici nu poate fi vorba.

În ţinuturile sudice ne-aşteaptă o zi însorită şi o amiazã destul de caldã, cu 30...32 de grade în termometre.

Vremea în Bucureşti

 

În Bucureşti continuã vremea frumoasã; se mai încălzeşte puţin şi maxima ajunge la 32 de grade. Vântul nu prea se simte şi urmeazã o noapte liniştită, cu cer senin şi o minimã de 17...18 de grade.

Vremea la Munte

 

Şi la munte gãsim vreme bunã şi temperaturi mai ridicate decât ieri. E drept că mai apar ceva înnorări şi ploi slabe, trecãtoare, iar vântul mai are unele intensificãri pe creste.

Vremea pe Litoral

 

Pe litoral, se anunţă vreme frumoasă şi condiţii excelente de plajă: soare, brizã plãcutã şi panã la 27...28 de grade prin staţiuni. Apa mãrii va avea în jur de 25 de grade.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO