Vremea azi, 20 august. Soare în cea mai mare parte a țării

Ultima actualizare: 20-08-2021 10:14

Vineri, avem soare în cea mai mare parte a țării şi doar pe la munte, în nord şi nord-est mai apar câţiva nori, însă nu sunt anunţate ploi.

Maximele termice pleacă de la 24 de grade în Bucovina şi în depresiuni şi vor ajunge până la 32 de grade în Oltenia.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan, găsim soare şi un vânt mai insistent la malul mării. Temperaturile mai cresc puţin faţă de ziua trecută şi se opresc pe la 29 de grade, însă pe litoral va fi mai răcoare.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, atmosfera va fi însorită şi vântul va avea intensificări. Se face mai cald şi după prânz se ating 30 de grade Celsius.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, se anunţă o zi foarte frumoasă: soare, câţiva nori de vreme bună şi temperaturi cu 2...3 grade peste cele înregistrate ieri.

Vreme plăcută şi temperaturi în creştere găsim şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Cerul va fi variabil şi după prânz se ating cel mult 27 de grade.

În vestul tării, atmosfera va fi însorită, temperaturile continuă să crească şi se opresc pe la 29 de grade.

În Transilvania, urmează o zi plăcută cu soare şi câţiva nori de vreme bună. Maximele termice cresc cu 3-4 grade fată de ziua trecută.

Sud-vestul ţării are parte de soare şi atmosferă plăcută. Tendinţa de încălzire se păstrează şi aici, iar maximele urcă spre 32 de grade.

Şi în ţinuturile sudice găsim vreme frumoasă, cu mult soare, iar temperaturile vor continua să crească.

Vremea în București

 

În Bucureşti, se mai încălzeşte puţin, atmosfera va fi însorită şi la amiază se ating în jur de 30 de grade Celsius. La noapte, cerul va fi curat, minima va ajunge pe la 16 grade în centru, însă la marginea oraşului va fi mai răcoare.

Vremea la munte

 

În zonele de munte, se anunţă vreme bună şi un vânt mai intens pe creste. Cerul va fi variabil şi temperaturile din staţiuni vor creşte uşor.

Vremea la mare

 

Pe litoral urmează o zi frumoasă, cu cer senin şi un vânt mai insistent. Se mai încălzeşte puţin, se ating 27 de grade pe plajă, iar apa mării va avea în jur de 24 de grade Celsius.

Vremea în următoarele zile

 

Vineri, predomină vremea frumoasă şi se încălzeşte uşor în toată ţara. Se ating cel mult 32 de grade în sudul Olteniei.

Sâmbătă, avem soare şi temperaturi în creştere uşoară. După-amiaza apar câteva reprize de ploaie în nordul extrem şi pe la munte, iar vântul sufla mai tare pe creşte.

Duminica, încălzirea continuă şi vremea devine călduroasă în sud-vestul ţării. Atmosfera se menţine însorită şi doar pe la munte şi prin zona Moldovei mai vin câteva averse.

Luni, în vest şi în sud-vest se ating izolat 35 de grade, dar în rest vor fi temperaturi agreabile. Din a doua parte a zilei, o să plouă pe suprafeţe restrânse în zonele de deal şi de munte, dar şi prin estul ţării.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO