Vremea azi, 19 august. Soare, atmosferă plăcută şi maxime până la 31 de grade în sud-vest

Ultima actualizare: 19-08-2021 10:33

Joi, se îndreaptă vremea şi doar pe la munte şi prin regiunile sud-estice mai pot să apară ploi slabe, trecătoare.

În rest, avem soare, atmosferă plăcută şi maxime de la 21 de grade în depresiuni, până la 31 de grade în sud-vest.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan, dimineaţă, mai sunt ceva înnorări şi ploi de scurtă durată. Apoi avem soare în cea mai mare parte a zilei, însă dimineaţa se mai adună norii şi e posibil să vină câteva ploi de scurtă durată. Vântul suflă tar,e mai ales în zona litoralului, iar temperaturile scad puţin faţă de ieri.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, avem vreme frumoasă şi doar pe la munte vor fi ceva înnorări şi s-ar putea să picure trecător. Maximele se opresc la valori apropiate de normalul perioadei.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina va domina atmosfera însorită, dar în zonele mai înalte e posibil să vină o aversă, două. În rest, norii apar destul de rar, iar la amiază nu vor fi mai mult de 25 de grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, dimineaţa, este răcoare şi a apărut şi puţină ceaţă. Mai apoi, se înseninează şi temperaturile ajung la valori agreabile, de 25...26 de grade.

Şi în ţinuturile vestice avem timp frumos, cu cer mai mult senin. Nici vântul nu pune probleme, iar la amiază termometrele vor indica 26...27 de grade.

În Transilvania, doar în zona montană s-ar putea să apară câţiva nori şi nu e exclus să vină şi 2...3 stropi de ploaie. În rest, avem mult soare şi până la 25...26 de grade în vestul provinciei.

În Oltenia va fi cel mai cald, iar maximele ating 31 de grade în zona Drobeta-Turnu Severin. Cerul rămâne curat atât pe timpul zilei, cât şi la noapte, iar mâine, în zori, temperaturile ajung la 13...14 grade.

În ţinuturile sudice mai sunt ceva înnorări în primele ore ale zilei. Apoi, cerul se degajează treptat şi temperaturile se opresc la 27...28 de grade - valori puţin mai scăzute decât ieri.

Vremea în București

 

În Bucureşti acum, dimineaţa, mai sunt câţiva nori pe cer, dar mai apoi se înseninează şi avem timp frumos. 28 de grade vor fi la orele amiezii, iar la noapte, temperatura coboară până la 13 grade.

Vremea la munte

 

La munte, dimineață, este destul de răcoare, iar în zonele depresionare sunt condiţii de ceaţă. Pe parcursul zilei, în Carpaţii Orientali şi de Curbura se mai aduna norii şi pot să vină câteva ploi de scurtă durată.

Vremea pe litoral

 

Pe litoral se mai răcoreşte puţin, iar astăzi nu vor fi mai mult de 26 de grade în staţiuni. La începutul zilei, s-ar putea să plouă puţin, dar mai apoi vântul împrăştie norii cu viteze de 40...50 de km/h.

Vremea în următoarele zile

 

Joi, se îndreaptă vremea şi o să avem o zi însorită, cu temperaturi agreabile şi până la 31 de grade în sud-vest. Pe la munte şi în sud-estul ţării s-ar putea să picure trecător.

Vineri, continua vremea frumoasă şi se încălzeşte uşor. O să avem cer mai mult senin şi doar pe la munte, spre seară, vor fi ceva condiţii de ploaie.

Şi sâmbăta avem soare şi vreme bună, iar temperaturile mai cresc puţin. După-amiaza se înnorează şi apar câteva reprize de ploaie în nordul extrem şi în zonele montane, iar vântul sufla mai tare pe creşte.

Ziua de duminică aduce averse trecătoare în estul ţării şi prin Carpaţi. În cea mai mare parte a ţării, atmosfera se menţine însorită, iar maximele ajung la 34 de grade în zona Olteniei.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO