Vremea azi, 18 februarie. Vin zile frumoase și calde
Astăzi, în jumătatea sudică vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Norii se înmulțesc în majoritatea regiunilor, iar în masivele sudice se anunță ninsori slabe și va fi viscol.
În sud, în centru și în est o să cadă lapoviță, iar vântul va avea intensificări în sud-vest, în est și în sud-est, pe unde va atinge viteze de 50 de km/h. Maximele pleacă de la minus 3 grade în nordul Moldovei și ating 11...12 grade în Oltenia.
Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul, pe unde găsim atmosferă schimbătoare. Soarele se arată trecător, după orele prânzului se pornește vântul, iar spre seară e posibil să cadă lapoviță.
O situație similară avem și în Moldova sudică și în nordul Munteniei: vor fi scurte momente însorite, pe spații mici o să cadă lapoviță, iar după-amiaza vântul va agita atmosfera cu viteze de până la 50 de km/h.
În jumătatea de nord a Moldovei și în Bucovina prindem vreme închisă și rece. Pe-aici vin câteva ninsori slabe, în special în zonele mai înalte. La amiază, temperaturile se opresc la 1 grad Celsius, dar, la noapte, valorile termice vor coborî până la minus 18 grade.
În nordul Transilvaniei și în Maramureș se adună norii, dar condițiile de precipitații sunt reduse. Se mai încălzește față de ieri, iar maximele vor atinge 5 grade Celsius.
În ținuturile vestice se anunță o zi destul de mohorâtă. Nu prea zărim soarele, iar în zonele mai înalte s-ar putea să cadă lapoviță. După prânz, temperaturile urcă până la 9 grade Celsius.
În Transilvania găsim înnorări persistente, o să fie lapoviță, iar în regiunile montane o să ningă slab. Pe crestele Carpaților Meridionali vântul va viscoli ninsoarea cu rafale de peste 90 de km/h, iar la noapte, în depresiuni, valorile termice vor cobori sub pragul gerului.
În Oltenia prindem o zi cu mult soare, puțini nori și temperaturi de primăvară, ce vor ajunge până la 11...12 grade Celsius. În prima parte a zilei se întețește vântul, care va atinge viteze de până la 50 de km/h.
În ținuturile sudice zărim și soarele din când în când, iar în zonele mai joase s-ar putea să plouă slab. Maximele ating 9 grade Celsius, iar, pe timpul nopții, se anunță alte precipitații slabe.
Vremea în țară
Vineri, în jumătatea de sud-est a țării găsim vreme rece, iar în Moldova și în estul Transilvaniei se anunță o dimineață geroasă. În schimb, în Banat și în Crișana vremea va fi caldă pentru jumătatea lunii februarie. În sudul țării se adună norii și e posibil să mai cadă câțiva fulgi, iar în nord și în nord-est o să cadă lapoviță și se poate forma polei.
Sâmbătă atmosfera se încălzește în majoritatea regiunilor, dar mai ales în vest, la deal și la munte. În est o să cadă lapoviță, în nord și în centru o să plouă, iar vântul va avea unele intensificări pe crestele montane și în sud-est.
Duminică avem vreme caldă peste tot, iar cele mai mari temperaturi se vor înregistra în vest și în zonele de deal și de munte. Va domina atmosfera însorită, însă dimineața, la câmpie, este foarte posibil să se formeze ceață.
Vremea în București
În București găsim vreme schimbătoare. Vor fi înnorări, e posibil să cadă lapoviță, iar pe seara și în prima parte a nopții se pornește vântul, care va sufla cu până la 35 de km/h. La amiază, termometrele vor indica 5...6 grade Celsius, iar, la noapte, vom avea o minimă de minus 4 grade.
Vineri atmosfera se răcește, iar temperaturile nu trec de 2 grade. Înnorările persistă în prima parte a zilei și, tot atunci, s-ar putea să mai cadă câțiva fulgi. După-amiază vom avea parte și de scurte momente însorite.
Sâmbătă se face mai cald. Până în orele prânzului va domina atmosfera însorită. Mai apoi se adună norii, iar spre seară o să plouă slab.
Duminică avem soare în cea mai mare parte a zilei, însă dimineața vor fi condiții de ceață și de nebulozitate joasă.
Vremea la munte
La munte prindem vreme închisă. O să ningă slab, în special în Carpații Meridionali, iar pe crestele masivelor sudice vântul va viscoli ninsoarea și va spulbera zăpada cu rafale de peste 90 de km/h.
Vineri se mai încălzește, dar în masivele sudice găsim înnorări persistente și tot pe-acolo o să mai fulguiască. Pe seară și în noaptea următoare, precipitațiile cuprind și masivele nordice.
Sâmbătă, în nordul zonei montane vor predomina ninsorile. În rest, o să cadă lapoviță, iar la altitudini mai mici se va forma polei. Pe crestele Carpaților Meridionali și Orientali vântul va viscoli ninsoarea cu viteze de până la 70 de km/h.
Duminică va domina atmosfera însorită și se face puțin mai cald. Vântul se întețește în zona înaltă, iar dimineața, pe văi și în depresiuni, vor fi condiții de ceață.