Vremea 15 februarie. Se încălzește ușor în sud, dar temperaturile rămân negative noaptea

Ultima actualizare: 15-02-2021 10:16

Pe continent, luni va predomina vremea frumoasă, în nordul Peninsulei Scandinave, în ţările central-estice şi parţial în vestul Rusiei.

 

Vremea 15 februarie. În rest, atmosfera va fi închisă şi apar precipitaţii, mai ales sub formă de ninsoare şi lapoviţă, în zonele nord-vestice, în cele sud-estice, local în Regatul Unit şi în Rusia. În celelalte regiuni, precipitaţiile vor fi sporadice, iar temperaturile cresc uşor, mai ales în vestul şi în sud-vestul Europei.

Vântul are intensificări pe ocean, pe Marea Egee şi în estul Mării Mediterane, iar precipitaţiile apar la început, în regiunile sud-estice şi în cele nord-vestice. În zilele următoare, norii din sud-est dispar, dar apare un nou val de precipitaţii, în ţările vestice şi în cele nord-vestice.

Aerul foarte rece, influenţează astăzi cea mai mare parte a continentului, apoi o masă de aer cald, va pătrunde dinspre nord-vestul Africii şi va ajunge în zilele următoare, în vest, în centru, în zona Italiei şi în vestul Peninsulei Balcanice.
În acelaşi timp, aerul foarte rece de origine polară, se mai restrânge şi va acoperi regiunile nordice, estice şi pe cele central-estice.


În România, luni se încălzeşte uşor, însă nu scăpăm de frig şi dimineaţa vom avea ger, însă pe zone mai restrânse. În vest şi în sud-vest, atmosfera va fi însorită dar în rest se mai adună norii şi o să ningă slab, în cea mai mare parte a zonei montane, local în nord, în centru şi nord-est şi izolat în regiunile sudice. Vântul va sufla mai tare pe crestele Carpaţilor Meridionali şi în Moldova, pe unde se pot atinge viteze de 65-70 km/h, dar va avea intensificări la viteze mai reduse şi în Transilvania, Dobrogea şi Oltenia. Maximele termice, se vor situa între MINUS 5 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 7 grade în vestul Olteniei.

 

Vremea 15 februarie pe regiuni

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe aici atmosferă va fi schimbătoare, sunt condiţii de ninsoare, dar zărim şi soarele pe parcursul zilei. Vântul va fi mai insistent în Dobrogea, iar temperaturile cresc uşor şi devin pozitive.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, găsim înnorări şi fulguieli trecătoare. Temperaturile continuă să crească, însă vântul se înteţeşte şi va spori senzaţia de frig.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, se anunţă vreme rece, intensificări ale vântului cu viteze de până la 65 km/h şi câteva ninsori slabe. Maximele termice, în creştere uşoară faţă de ieri, se opresc pe la 1 grad cu plus.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, norii vor fi numeroşi, va mai ninge slab şi în termometre se ating zero grade Celsius.

În ţinuturile vestice, aşteptăm vreme plăcută cu mult soare, se încălzeşte uşor şi temperaturile se opresc pe la 2 grade.

În Transilvania, acum dimineaţă este foarte frig, mai ales în depresiuni pe unde este ger, dar o să fie frig şi pe timpul zilei. Va mai ninge slab şi vântul va prinde putere pe crestele Carpaţilor Meridionali, cu viteze de 70 km/h.

În sud-vestul ţării, aşteptăm vreme frumoasă, însă vântul mai are unele porniri pe parcursul zilei. Tendinţa de încălzire se păstrează şi aici, iar maximele urcă spre 7 de grade.

În ţinuturile sudice, se anunţă vreme bună şi temperaturi în creştere. După prânz, în Lunca Dunării, se vor atinge 5 grade.

În Bucureşti, astăzi atmosfera va fi schimbătoare şi s-ar putea să ningă slab spre seară şi la noapte. Se încălzeşte uşor şi după prânz se vor înregistra 4 grade. La noapte se face din nou foarte frig, mai ales la marginea oraşului, pe unde se vor atinge -8 grade Celsius.

La munte, vremea va fi geroasă, mai ales dimineaţa şi noaptea. O să ningă slab în majoritatea masivelor iar vântul va avea intensificări pe crestele Carpaţilor Meridionali şi Orientali, cu viteze de 70 km/h.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO