Vremea azi, 17 iunie. Prognoza în București și în țară - ploi torențiale cu fenomene violente

17-06-2020 07:49


Nici miercuri nu scăpăm de instabilitate, vin alte ploi torenţiale cu fenomene violente şi se menţine riscul de inundaţii în multe zone din ţară.

Temperaturile, mai scăzute decât ar fi normal, pleacă de la 20 de grade în depresiuni şi ajung pe la 27 de grade în estul ţării.

În Bărăgan şi Dobrogea o să plouă din când în când, în special în a doua parte a zilei. Apare trecător şi soarele, dar se face un pic mai răcoare decât ieri: maximele se opresc pe la 26 de grade. Instabilitatea va persistă şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Vedem şi soarele din când în când, însă ploile nu ne ocolesc.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, vremea va fi şi mai neplăcută, va ploua frecvent şi în multe reprize, iar cantităţile de apă ajung la 10....20 l/mp. Peste noapte scad condiţiile de ploaie.

Vreme schimbătoare şi risc de inundaţii găsim şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Mai apar nori de ploaie, se acumulează cantităţi mari de apă şi asta, într-un timp scurt, aşa că unele râuri pot ieşi din matcă.

Vremea rămâne instabilă şi în vest, unde s-au strâns deja cantităţi mari de apă. Riscul de inundaţii sporeşte şi sund sub cod portocaliu mai multe râuri din zonă. Plouă în mai multe reprize şi în Transilvania. Se înseninează temporar, dar va fi destul de răcoare, în jur de 24...25 de grade. Pe Tarnave se pot depăşi cotele de atenţie.

În Oltenia, va fi la fel de multă instabilitate şi rămân în vigoare atenţionările de inundaţii pe râurile din zonă. Ploile apar din când în când, mai sunt fenomen extreme, iar temperaturile vor fi modeste.

Nu se prea îndreaptă lucrurile nici în ţinuturile sudice. Astăzi, înnorări persistente, un pic de soare şi di nou averse zgomotoase şi abundente. Pe râurile Telorman şi Neajlov este risc de viituri majore, iar pe Dâmboviţa se pot depăşi cotele de atenţie.

În Bucureşti, avem o perioadă destul de neplăcută, cu ploi de vară şi temperaturi modeste. Astăzi, o luăm de la capăt: vreme instabilă, perioade cu ploi consistente, tunete, fulgere şi răbufniri ale vântului.

La munte, găsim aceeaşi atmosferă schimbătoare, nori mulţi şi ploi zdravene, în averse. Miercuri se pot strânge chiar şi 50 l/mp, iar aversele vin în serii scurte, dar violente.

Pe litoral, vor fi şi perioade cu soare, dar ploile vin în fiecare zi. Aversele apar trecător, iar temperaturile rămân pe la 23 de grade.

Şi joi o să plouă în cea mai mare parte a ţării. Vor fi perioade cu averse abundente; se menţin condiţiile de grindină şi vijelii. În noaptea de joi spre vineri, ploile se retrag spre zonele vestice.

Vineri, instabilitatea creşte din nou, aproape peste tot. Mai ales după amiază şi seara, vin alte serii de averse, cu fenomene violente şi se pot strânge cantităţi însemnate de apă.

Sâmbătă o să plouă mai mult în ţinuturile estice, în centrul ţării şi la munte şi vorbim tot despre ploi zgomotoase, cu vânt puternic şi condiţii de grindină.

Tags: vremea, meteo, prognoza,

VIDEO PROTVPLUS.RO