Vremea azi, 15 octombrie. Prognoza meteo pentru București și restul țării.

×
Codul embed a fost copiat

Ziua de astăzi ne-aduce vreme bună, înnorări în unele zone şi câteva ploi slabe pe la munte. Temperaturile ajung la valori potrivite pentru mijlocul lunii Octombrie. Pleacă de la 14 grade în depresiuni şi ating 22 de grade în Lunca Dunării.

Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe aici domină atmosferă cu soare, insă pe la Constanța va fi cam înnorat. Nu sunt semne de ploaie, dar vântul mai are unele intensificãri pe litoral. Temperaturile, un pic mai scăzute decât ieri, se opresc pe la 18 grade.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, găsim vreme frumoasă, soare, câţiva nori şi 17-18 grade după prânz. La noapte se înseninează treptat şi temperatura coboarã pană la 4-5 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, ieri am avut o zi mohorâtă, cu ploi slabe, trecătoare. Astăzi nu prea zărim norii, iar pe la amiază se încălzeşte uşor şi vor fi în jur de 16 grade. Se răceşte insă pe timpul nopţii şi minimele ajung pe la 3 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, acum dimineaţa avem ceață în unele zone. Peste zi se mai adună norii şi pot să apară câţiva stropi de ploaie. Temperaturile, comparabile cu cele de ieri, ajung la 18 - 19 grade.

Citește și
Cum a așteptat Ucraina asaltul rușilor în Harkov. Dezvăluirile unor soldați ucraineni despre scenele haotice de pe front


Şi în ţinuturile vestice mai apar ceva înnorări, dar şansele de ploaie sunt foarte reduse. Nu lipsesc perioadele cu soare şi se ating vreo 20 de grade după prânz. Cerul se degajează pe seară şi la noapte.

În Transilvania, este ceață în primele ore ale zilei, dar atmosfera devine destul de plăcută după prânz. O să plouă slab în zonele de munte, iar vântul va fi mai intens în vestul Carpaţilor Meridionali. La noapte, în depresiuni, se vor atinge zero grade şi s-ar putea sã apară bruma.

În Oltenia, cerul va fi cam înnorat în zonele mai înalte, pe unde este posibil să cadă 2, 3 stropi de ploaie. În rest, avem o zi destul de plãcutã, cu 17 - 18 grade în termometre.

În sudul tãrii, norii apar destul de rar, iar în Lunca Dunării cerul se păstrează curat aproape toatã ziua. Temperaturile urcã panã la 20 - 21 de grade. Noaptea insă, se face mai rece şi aduce minime, de 3 - 4 grade în unele zone.

Bucureşti

În Bucureşti avem vreme frumoasă, vânt domol şi înnorări trecătoare după prânz. Maximă ajunge la 19 grade- o valoare normală pentru dată din calendar. La noapte se face mai frig: vor fi 6 grade în centru şi vreo 3 grade la marginea oraşului.

Duminică, atmosfera se menţine însorita toată ziua, vântul adie plăcut şi temperatura urca din nou până la 19 grade.

Luni avem vreme frumoasă şi cer mai mult senin. Dimineaţă este destul de rece, dar pe la amiazã se face mai cald decât ar fi normal. Maximă ajunge pe la 21 de grade.

Marți se mai încălzeşte puţin. NU prea zărim norii; atmosfera devine foarte plăcută dupã prânz, când se ating 23 de grade. Temperaturile cresc şi pe timpul noptiii şi vor fi 7...8 grade.

Munte

La munte se înnorează din când în când. Mai vin şi câteva ploi slabe, iar vântul se intensifică în vestul Carpaţilor Meridionali. Dimineaţa sunt condiţii de ceață pe vãi şi în depresiuni, iar amiaza aduce atmosfera schimbãtoare şi temperaturi comparabile cu cele de ieri.

Duminică, norii se risipesc şi o să avem vreme frumoasă şi temperaturi un pic mai ridicate decât astăzi. Vântul rămâne activ în vestul Carpaţilor Meridionali, iar dimineaţa e posibil să fie ceaţă pe vai şi în depresiuni.

Luni, se anunţa încă o zi însorită şi se mai încălzeşte puţin. Vântul NU mai pune probleme, însă dimineaţa apar din nou condiţii de ceaţă pe vai şi în depresiuni.

Marți, temperaturile continuă să crească şi se face mai cald decât ar fi normal. Avem tot vreme frumoasă şi cer mai mult senin. În noaptea următoare, apar câţiva nori de ploaie în masivele nordice.

 

Articol recomandat de sport.ro
Un europarlamentar intră în acționariatul lui CFR Cluj: ”Nu poți să refuzi o astfel de ofertă!”
Un europarlamentar intră în acționariatul lui CFR Cluj: ”Nu poți să refuzi o astfel de ofertă!”
Citește și...
Toamnă cu caniculă. Meteorologii avertizează că temperaturile pot ajunge la 38 de grade în octombrie
Toamnă cu caniculă. Meteorologii avertizează că temperaturile pot ajunge la 38 de grade în octombrie

Octombrie este cea mai stabilă lună de toamnă, vremea menţinându-se însorită pe parcursul a mai multor zile, chiar dacă nopţile vor deveni tot mai reci şi în majoritatea zonelor ţării va apărea fenomenul de brumă, potrivit ANM.

Recomandări
Curaj fără limite. Locuitorii din Harkov sfidează tăvălugul rusesc și îi spun lui Putin:
Curaj fără limite. Locuitorii din Harkov sfidează tăvălugul rusesc și îi spun lui Putin: "Nu există panică! Nimeni nu fuge"

La 50 de kilometri spre nord, forțele ruse invadează din nou. Dar în Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, viața continuă sub amenințarea atacurilor rusești, informează CNN. Nimeni nu se teme trupele lui Putin. 

Transformarea industrială a României: Depozitele aproape de București, noul hub european
Transformarea industrială a României: Depozitele aproape de București, noul hub european

Într-una dintre halele închiriate de o companie austriacă, lângă București, milioane de pachete cu haine și încălțăminte sunt depozitate, urmând ca, atunci când sunt comandate de clienții români, dar și străini, să plece direct spre ei.

 

Lupta pentru putere în SUA se duce cu vorbe grele. Trump și Biden s-au numit
Lupta pentru putere în SUA se duce cu vorbe grele. Trump și Biden s-au numit "prost" sau "ratat" într-un duel la distanță

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un "escroc", sâmbătă, în Texas, în faţa unor susţinători a armelor.