Vremea azi, 12 iulie. Prognoza meteo pentru București și restul țării

×
Codul embed a fost copiat

Avem vreme răcoroasă, marți, în ţinuturile nordice, în centru şi în zona montană, pe unde o să vină şi câteva reprize de ploaie.

Vântul rămâne activ în sud-est şi la altitudini mari, iar maximele pleacă de la 18...19 grade în nord-est şi ating 29 de grade în sudul şi în sud-estul ţării.

Vremea în țară

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe-aici se anunţă o zi frumoasă, cu soare şi maxime similare cu cele de ieri, de la 23...24 de grade pe litoral până la 29 de grade în Bărăgan.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim tot atmosfera însorită şi câţiva nori inofensivi. Temperaturile sunt plăcute şi se opresc la 27...28 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina vor fi şi perioade cu soare, dar, pe parcursul zilei, apar averse cu tunete şi fulgere. În Bucovina avem vreme răcoroasă şi maxime de 19 grade, dar în restul provinciei se vor înregistra până la 27 de grade.

Citește și
INVESTIGAȚIE. Ce au în comun Cristian Popescu Piedone și Nicușor Dan: primăriile pe care le conduc au semnat contracte de milioane de euro cu firme ai căror patroni au conexiuni cu oameni din serviciile secrete

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş va fi răcoare pentru dată din calendar. Din când în când se înnorează şi o să vină câteva ploi rapide, iar temperaturile mai scad puţin faţă de luni şi vor fi cel mult 22 de grade pe la Satu Mare.

În ţinuturile vestice avem vreme schimbătoare, dar ploile apar îndeosebi în zona montană. Vântul devine ceva mai insistent în sudul Banatul şi tot în Banat se vor înregistra 26 de grade. La noapte vor fi ceva condiţii de ceaţă.

În Transilvania avem o dimineaţă răcoroasă în depresiuni, pe unde temperaturile au coborât până la 6 grade. Nu se încălzeşte foarte tare nici pe timpul zilei şi vom avea maxime de la 21 de grade la Miercurea Ciuc şi la Sibiu până la 24 de grade la Albă Iulia. Soarele se arata trecător şi o să plouă atât la munte, cât şi în zonele mai joase.

În Oltenia găsim atmosfera însorită destul de însorită, dar vântul are unele intensificări pe timpul zilei. Temperaturile rămân la valori similare cu cele de ieri şi vor fi cel mult 26 de grade.

În ţinuturile sudice, doar în zonele mai înalte se mai aduna norii. În restul provinciei găsim vreme mai bună şi cer mai mult senin în zonele de câmpie. Maximele ating 29 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în București

În Bucureşti avem vreme frumoasă, cu soare şi 2...3 nori inofensivi. Temperatura nu se modifica semnificativ faţă de ieri şi, la amiază, se vor înregistra 29 de grade. La noapte se înseninează complet şi minimă ajunge la 13 grade. Ziua de miercuri ne aduce tot vreme bună. Norii apar sporadic, iar vântul are uşoare intensificări după-amiaza şi seară.

Joi se încălzeşte simţitor. Avem cer mai mult senin, vântul adie plăcut, iar temperatura urca până la 33 de grade. Şi vineri va fi foarte cald. Maximă ajunge tot la 33 de grade, în condiţii de cer senin şi vânt activ.

Vremea la munte

La munte atmosfera se menţine răcoroasă şi instabilă. Mai vin câteva averse locale însoţite de descărcări electrice şi se pot acumula cantităţi mari de apă. Vântul prinde putere în zonă înaltă.

Răcoare va fi şi miercuri. Vor fi înnorări îndeosebi în Orientali şi în estul Meridionalilor, pe unde mai vin câteva reprize de ploaie. Vântul ramene activ pe creşte. Joi se încălzeşte simţitor şi doar prin masivele estice o să mai vină averse. În rest, avem vreme frumoasă şi un vânt ceva mai nervos la altitudini mari. Vineri avem vreme caldă şi frumoasă - în prima parte a zilei. Mai târziu se înnorează şi mai apar câteva serii de averse zgomotoase.

Vremea la mare

Şi la mare va fi destul de răcoare pentru mijlocul verii şi, pe plajă, vor fi cel mult 26 de grade. Din când în când norii se înmulţesc şi s-ar putea să picure trecător. Apa mării va avea 22...23 de grade.

Miercuri, se încălzeşte şi temperaturile se apropie de normal. Se anunţă o zi foarte bună pentru plajă, cu soare generos, 29 de grade în aer şi 23 de grade în apă.

Joi temperaturile urcă până la 30 de grade. Soarele străluceşte în cea mai mare parte a zilei, iar vântul se înteţeşte după-amiaza. Şi vineri va fi cald. Va domina atmosfera însorită, briza va fi activa şi se vor atinge 30 de grade pe plajă şi 25 de grade în apa mării.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT A semnat! Cine va fi antrenor la Steaua în sezonul următor
NEWS ALERT A semnat! Cine va fi antrenor la Steaua în sezonul următor
Citește și...
Revine canicula. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Revine canicula. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Următoarele două săptămâni vor fi caniculare în toată țara și vom avea parte de puține ploi, conform prognozei pentru 11-24 iulie, transmisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Recomandări
Ce ar trebui să facă România, după ce Zelenski a cerut NATO să doboare rachetele rusești din Ucraina. “O acțiune militară”
Ce ar trebui să facă România, după ce Zelenski a cerut NATO să doboare rachetele rusești din Ucraina. “O acțiune militară”

Solicitarea președintelui Volodimir Zelenski, care a cerut țărilor NATO vecine Ucrainei să doboare cu propriile avioane de luptă rachetele rusești, pe teritoriul Ucrainei “nu este viabilă, pentru că ar însemna o implicare în conflict”.

Judecătoarea din dosarul 2 Mai, Ioana Ancuţa Popoviciu, va fi mutată la altă instanță. CSM a admis transferul ei
Judecătoarea din dosarul 2 Mai, Ioana Ancuţa Popoviciu, va fi mutată la altă instanță. CSM a admis transferul ei

Consiliul Superior al Magistraturii a admis, marţi, transferul judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu, care judecă dosarul accidentului de la 2 Mai, de la Judecătoria Mangalia la Judecătoria Constanţa.

Peste 3.000 de deţinuţi din Ucraina au cerut mobilizarea în armată pentru a fi eliberați condiţionat
Peste 3.000 de deţinuţi din Ucraina au cerut mobilizarea în armată pentru a fi eliberați condiţionat

Peste 3.000 de deţinuţi de drept comun încarceraţi în închisorile din Ucraina au cerut să fie mobilizaţi în armată.