Vremea azi, 1 august. Valul de căldură se intensifică

×
Codul embed a fost copiat

Duminică, valul de căldură se intensifică şi o să avem caniculă şi un disconfort termic foarte ridicat în majoritatea zonelor.

În Banat, în Oltenia şi în sudul Munteniei se ating 40 de grade la umbră, iar ploile apar pe seară şi duminică noapte în vestul, nordul şi centrul ţării.

Vremea în fiecare regiune

 

 

În Dobrogea şi Bărăgan, urmează o zi fierbinte. Indicele temperatură-umezeală depăşeşte pragul critic de 80 de unităţi, iar în Bărăgan, temperaturile urcă până la 37 de grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, maximele ating 35 de grade, iar atmosfera va fi înăbuşitoare, din cauza stresului termic accentuat. În a doua parte a zilei, în zonele mai înalte se adună norii şi vor fi perioade cu averse zgomotoase.

Citește și
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

Şi în jumătatea de nord a Moldovei şi în Bucovina va fi foarte cald, chiar dacă temperaturile se opresc sub pragul caniculei. Va domina atmosfera însorită, iar ploile s-ar putea să apară doar pe la munte.

Căldură mare găsim şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Termometrele vor indica 33...34 de grade la umbră, iar după orele prânzului norii se înmulţesc şi o să vină câteva averse torenţiale, cu tunete şi fulgere.

În ţinuturile vestice se anunţă încă o zi toridă şi o amiază caniculară, cu maxime de 35...36 de grade şi un disconfort termic foarte ridicat. Spre seară, în zona montană sunt anunţate ploi zdravene, cu grindină şi vijelii.

În Transilvania găsim vreme călduroasă, chiar caniculara în vestul provinciei. În regiunile de munte şi, local, în rest, după-amiază vor fi înnorări şi averse torenţiale, însoţite de fenomene electrice şi vânt intens.

În Oltenia, canicula va fi foarte greu de suportat. Temperaturile urcă până la 38 de grade şi, din cauza stresului termic foarte accentuat, aerul devine aproape irespirabil. În a doua parte a zilei, vremea devine instabilă şi sunt anunţate furtuni de vară.

În ţinuturile sudice, maximele ating 37...38 de grade în Lunca Dunării şi va fi foarte mare zăpuşeală. După prânz şi pe-aici se înnorează şi o să vină câteva reprize de ploi zgomotoase, însoţite de intensificări ale vântului şi grindină.

Vremea în București

 

 

În Bucureşti urmează o altă zi fierbinte şi o amiază caniculară, cu 37 de grade la umbră şi un disconfort termic foarte pronunţat. Spre seară se adună norii şi instabilitatea creşte, iar la noapte temperatura coboară până la 21 de grade Celsius.

Vremea la munte

 

 

La munte, găsim vreme frumoasă până spre seară. Atunci încep să se adune norii şi vor aduce ploi zgomotoase, mai ales în Carpaţii Occidentali şi în nordul Orientalilor. Vor fi şi descărcări electrice şi vijelii puternice, iar în unele zone o să cadă grindină. Temperaturile se menţin la valori ridicate, comparabile cu cele de ieri.

Vremea le litoral

 

 

La mare avem vreme foarte caldă, multă zăpuşeala şi până la 31...32 de grade prin staţiuni. Norii apar destul de rar, vântul se intensifică din când în când, iar apa mării are în jur de 26...27 de grade.

Vremea în următoarele zile

 

 

 

Duminică, avem o zi exagerat de caldă, cu disconfort termic foarte ridicat şi 40 de grade în Banat, Oltenia şi sudul Munteniei. Aversele apar pe seară şi maine-noapte în vest, nord, centru şi la munte şi vor fi ploi destul de violente, cu grindină şi vijelii.

Luni, se anunţă încă o zi de foc în sudul şi sud-estul ţării, cu 41 de grade în Lunca Dunării. În celelalte regiuni, căldura se mai domoleşte, iar după-amiaza aduce ploi şi multă instabilitate în nord, nord-est şi centru.

Marţi avem vreme călduroasă în majoritatea zonelor şi caniculă în ţinuturile sudice, pe unde se mai ating 35...36 de grade. După prânz o să plouă la munte şi în nord-est, iar seara, aversele cuprind jumătatea nordică a ţării.

Miercuri o să fie foarte cald în sud şi sud-est, dar în celelate zone, temperaturile ajung la valori mai suportabile. Ploile continuă în jumătatea nordică, dar pot să apară trecător şi în sudul ţării.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
Citește și...
Jumătate de țară, sub un cod galben de furtuni. Vremea este extrem de instabilă
Jumătate de țară, sub un cod galben de furtuni. Vremea este extrem de instabilă

Sâmbătă seară sunt anunțate vijelii în mai bine de jumătate de țară acoperită de un cod galben și unul portocaliu de vijelii și fenomene periculoase.

Recomandări
INTERVIU. Sebastian Burduja: „Am toate șansele să câștig. Nicușor Dan nu are rezultate în București”
INTERVIU. Sebastian Burduja: „Am toate șansele să câștig. Nicușor Dan nu are rezultate în București”

Sebastian Burduja, candidat PNL la Primăria Capitalei, este încrezător în șansele sale în cursa pentru șefia PMB.

Stare de asediu în Istanbul. Violențe la manifestațiile de 1 Mai. Peste 40.000 de polițiști arestează protestatari. VIDEO
Stare de asediu în Istanbul. Violențe la manifestațiile de 1 Mai. Peste 40.000 de polițiști arestează protestatari. VIDEO

Istanbulul este în stare de asediu după violențele izbucnite la manifestațiile de 1 Mai. Sute de oameni au fost reţinuţi de forţele de ordine, relatează AFP.

ANIMAȚIE. Cum au fost atacați polițiștii de frontieră din Timiș, când încercau să oprească traficanții de migranți
ANIMAȚIE. Cum au fost atacați polițiștii de frontieră din Timiș, când încercau să oprească traficanții de migranți

A fost stare de alertă toată ziua în Timiș, după ce doi polițiști de frontieră au fost răniți în timp ce încercau să captureze o rețea de migranți care voia să iasă ilegal din România.