Vremea astăzi, 11 noiembrie. Vreme frumoasă în toată țara. În weekend apar câțiva stropi de ploaie

Ultima actualizare: 11-11-2021 13:35

Vremea astăzi, 11 noiembrie. Astăzi și mâine avem vreme frumoasă în toată țara. În weekend, în sud și în est se adună norii și apar câțiva stropi de ploaie.

Astăzi avem o dimineață rece, cu ceață în zonele joase. Urmează o zi frumoasă, cu un vânt ceva mai intens în sudul Banatului, în Moldova și pe crestele masivelor sudice. Maximele se încadrează între 8 grade în depresiuni și 14 grade în vest și în nord-vest.

Vremea pe regiuni

În Dobrogea și Bărăgan avem vreme frumoasă, dar rece. Pe-aici sunt condiții de ceață în primele ore, dar apoi iese soarele și temperaturile mai cresc puțin față de ieri, când au fost doar vreo 8-9 grade în termometre.

Se încălzește ușor și în Moldova sudică și în nordul Munteniei, iar după prânz maximele ating 10-11 grade. Soarele strălucește în cea mai mare parte a zilei, iar, din când în când, vântul are unele răbufniri.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, dimineață este rece, cu minime de minus 2 grade, dar în ansamblu, avem vreme bună: norii apar sporadic, pe partea estică a provinciei cerul va fi mai mult senin, însă vântul bate destul de nervos.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, după ce se risipește ceața matinală prindem tot atmosferă însorită și temperaturi apropiate de cele normale pentru această perioadă. La noapte se face frig, iar minimele vor coborî sub pragul înghețului în nordul Transilvaniei.

Și în ținuturile vestice găsim timp frumos, cu puțină ceață în primele ore. Vântul devine insistent în sudul Banatului și tot pe-acolo maximele ating 13-14 grade Celsius, valori normale pentru acest moment al anului.

În Transilvania este foarte frig în această dimineață, mai ales în depresiuni, pe unde s-a lăsat gerul, iar minimele au ajuns până la minus 14 grade. Avem și niște ceață în primele ore, dar mai apoi soarele încălzește atmosfera, iar maximele vor fi între 8 grade în estul provinciei și 12 grade în zona Sibiului. Vântul se întețește în zona înaltă de munte.

În zona Olteniei nu prea zărim norii, iar în regiunile mai înalte temperaturile mai câștigă 4-5 grade față de ieri. Chiar și așa, se anunță o zi destul de rece pentru data din calendar, cu maxime de la 9 la 11 grade.

Cam la fel va fi vremea și în ținuturile sudice. Avem soare, timp frumos, nici vântul nu pune probleme, iar după prânz vor fi 12 grade Celsius.

Vremea în București

În București, astăzi avem tot vreme rece, dar temperatura crește puțin și ajunge la 11 grade. Va domina atmosfera însorită, iar vântul va fi activ. La noapte sunt condiții de ceață, iar minimele ating minus 2 grade la periferie și 1 grad în centrul orașului.

Vremea la munte

Și la munte se încălzește și prindem o zi frumoasă, cu soare generos în majoritatea masivelor. Vântul are unele intensificări în zona înaltă a Carpaților Meridionali.

Vremea în următoarele zile

Vremea în București

Începem cu Bucureștiul, pe unde astăzi avem tot vreme rece, dar temperatura crește puțin și ajunge la 11 grade. Va domina atmosfera însorită, iar vântul va fi activ.

Vineri se face și mai cald, iar maximă atinge 14 grade, o valoare normală pentru această perioadă. Dimineață apare ceața, dar mai apoi se anunță o zi plăcuță, cu soare generos.

Sâmbătă se cam strica vremea, iar în cea mai mare parte a zilei vor fi nori de joasă altitudine, dar și ceva condiții de burniță. Se răcește, iar după prânz se vor înregistra doar 11 grade.

Duminică prindem tot atmosferă mohorâtă, cu ceață dimineața, înnorări persistente, condiții de burniță și cel mult 12 grade în termometre.

Vremea la munte

La munte astăzi prindem o zi frumoasă, cu soare generos în majoritatea masivelor. Temperaturile cresc, iar vântul are unele intensificări în zona înaltă a Carpaților Meridionali.

Vineri vremea continuă să se încălzească. Norii apar destul de rar, iar dimineață sunt ceva condiții de ceață pe văi și în depresiuni. Vântul are unele răbufniri pe creste.

Sâmbătă avem tot timp frumos, dar în primele ore se mențin condițiile de ceață. Vântul devine mai insistent la altitudini mari.

Duminică prindem vreme schimbătoare și se mai răcește. Dimineață s-ar putea să apară ceață pe văi și în depresiuni, iar în noaptea de duminică spre luni, în Carpații Orientali cresc șansele de ploaie.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO