Vremea 9 noiembrie 2018. Temperaturi ridicate în weekend, în majoritatea regiunilor

×
Codul embed a fost copiat

Vineri avem o dimineaţă mai rece, cu ceaţă în zonele joase; însă după prânz vremea frumoasă cuprinde aproape toată ţara şi temperaturile depăşesc mediile perioadei.

Şi sâmbătă o să avem vreme destul de bună şi va fi mai cald decât în mod obişnuit. Norii apar în treacăt; dimineața pe la câmpie, revine ceața dar mai târziu soarele se arată peste tot.

Temperaturile se menţin ridicate şi duminică, dar în est, în sud-est şi prin sudul ţării, în prima parte a zilei vremea va fi închisă şi s-ar putea să burniţeze. În celelate zone rămânem cu atmosfera însorită.

Luni se mai încălzeşte puţin şi maximele ajung la 20 de grade. În regiunile intracarpatice o să avem o zi frumoasă, cu cer senin. În schimb, prin sudul şi sud-estul ţării se anunţă înnorări persistente, ploi slabe sau burniţa.

Vremea în fiecare regiune

Citește și
Vreme rea
Vremea 7 noiembrie 2018. Zonele cu vreme mohorâtă
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă înnorări dar vor fi şi perioade cu soare iar dimineaţa e posibil să apară ceaţă. Temperaturile se menţin în limitele perioadei şi o să avem maxime de cel mult 14...15 grade.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, atmosfera va fi închisă în prima parte a zilei şi vor fi condiţii de ceaţă. Mai târziu, apare şi soarele iar maximele termice vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă ceaţă la câmpie în orele dimineţii dar după ce se risipeşte ceata se înseninează şi atmosferă va fi plăcută. Termic nu sunt schimbări faţă de ziua trecută.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş aşteptăm încă o zi frumoasă cu cer curat şi un vânt domol. Se încălzeşte faţă de ziua trecută şi la amiază vor fi cel mult 17 grade Celsius.

În ţinuturile vestice avem şi temperaturi ridicate pentru dată din calendar. Soarele va fi prezent peste tot şi după prânz se vor înregistra frecvent 16 grade Celsius.

În centrul ţării găsim ceață dimineaţa, mai ales în zonele depresionare însă peste zi, atmosfera va fi însorită peste tot. Temperautile maxime vor urca până la 15 grade, în vestul provinciei.

Şi în Oltenia aşteptam vreme bună. Cerul va fi curat şi se mai încălzeşte puţin însă acum dimineaţa pe la câmpie e posibil să apară ceaţă.

În sudul ţării se înseninează şi vom avea o zi plăcută iar temperatura aerului va creşte uşor şi se vor atinge 15 grade Celsius.

Vremea în Bucureşti

În Bucureşti, dimineața, mai sunt condiţii de ceaţă. În timpul zilei se anunţă vreme plăcută, cu nori puţini şi temperaturi ridicate. După prânz se ating 15...16 grade.

Vreme caldă şi frumoasă avem şi sâmbătă, deşi în primele ore mai poate să apară ceaţă. Apoi, se mai încălzeşte puţin şi maximă urca spre 17 grade.

Ziua de duminică ne-aduce cam aceleaşi condiţii: ceaţă sau nori de joasă altitudine dimineaţa; apoi se arată soarele şi se face mai cald. După prânz se vor atinge chiar şi 18 grade în termometre.

Şi luni o să fie cald pentru acesta dată, deşi temperaturile scad uşor. Norii pot să persiste mai multe ore, apar condiţii de burniţa, apoi se va arăta şi soarele.

Vremea la munte

La munte nu se schimba mare lucru în zilele ce vin. Vineri va domina atmosfera însorită şi va fi în continuare mai cald decât în mod obişnuit.

Şi sâmbăta avem soare şi timp frumos, iar temperaturile se menţin la valori ridicate, în special pe timpul zilei.

Duminică: tot vreme caldă şi însorită în toată zona montană. Luni, avem exact aceeaşi situaţie: timp frumos, temperaturi plăcute după prânz şi foarte puţini nori.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Vremea 8 noiembrie 2018. Zonele cu vreme mohorâtă și burniță
Vremea 8 noiembrie 2018. Zonele cu vreme mohorâtă și burniță

Până la ora 11.00 sunt în vigoare coduri de ceață pentru multe zone din centrul şi nordul ţării. Conduceţi cu mare atenţie.

Vremea 7 noiembrie 2018. Zonele cu vreme mohorâtă
Vremea 7 noiembrie 2018. Zonele cu vreme mohorâtă

Miercuri, în sud şi est avem din nou atmosferă mohorâtă şi temperaturi în limitele normale. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi în sudul Moldovei norii persistă şi e posibil să burniţeze trecător.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.