Vremea 8 noiembrie 2018. Zonele cu vreme mohorâtă și burniță


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 08 Noiembrie 2018 09:44
Categorie: Vremea

Până la ora 11.00 sunt în vigoare coduri de ceață pentru multe zone din centrul şi nordul ţării. Conduceţi cu mare atenţie.

Mai târziu, după risipirea ceţii, vremea se menţine mohorâtă în sudul, sud-estul şi local în estul ţării, pe unde sunt condiţii de burniţa. În rest avem soare şi maxime de la 10 grade în depresiuni, până la 19 grade prin nord-vest.

Cum arata vremea în fiecare regiune:

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă o zi cam neplăcută, cu înnorări persistente, ceaţa şi burniţa în orele dimineţii. Temperaturile se menţin în limitele perioadei şi o să avem maxime de cel mult 13 - 14 grade.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem atmosfera mohorâtă în prima parte a zilei, când apar şi condiţii de ceaţă. Apoi zărim soarele, iar temperaturile se opresc tot pe la 13 - 14 grade, adică valori potrivite pentru acest moment al anului.

În nordul Moldovei şi în Bucovina găsim vreme schimbătoare pe la câmpie, cu nori şi ceață dimineaţa şi un pic de soare mai târziu. În schimb, în zonele înalte domină timpul frumos, cu cer mai mult senin. Termic nu sunt schimbări faţă de ziua trecută.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim ceaţă în primele ore, dar mai târziu avem vreme caldă şi frumoasă. Vântul adie plăcut, iar maximele ajung la 18 - 19 grade.

În vestul ţării, temperaturile scad uşor faţă de miercuri, dar chiar şi aşa va fi mai cald decât în mod obişnuit. După prânz se vor înregistra frecvent 17 grade şi vom avea soare şi atmosferă plăcută.

Şi în Transilvania continuă vremea frumoasă peste zi, dar avem o dimineaţă rece, cu temperaturi negative şi multă ceaţă. Mai târziu, atmosfera se dezmorţeşte, iar în vestul provinciei se ating 14 - 15 grade.

Şi în Oltenia aşteptam vreme bună. Se înseninează şi se mai încălzeşte puţin, însă dimineaţa apar ceva condiţii de ceaţă în zona de câmpie. În schimb, în sudul ţării domină atmosfera închisă şi e posibil să burniţeze. Soarele poate apărea trecător, iar temperaturile se menţin la valorile de ieri.

BUCUREȘTI

În Bucureşti, vremea se îmbunează în weekend. Joi, însă, avem tot atmosfera neplăcută; cerul rămâne înnorat aproape toată ziua, iar maximă, la fel ca miercuri, se opreşte pe la 13 grade.

Vineri dimineaţă mai apar ceva nori, dar pe la prânz zărim soarele. Se încălzeşte uşor, vom avea în jur de 15 grade, iar în noaptea următoare revine ceaţă.

Şi sâmbătă se anunţă vreme plăcută, deşi în primele ore ale zilei poate să apară ceaţă. Maxima depăşeşte valorile perioadei.

Duminică avem cam aceleaşi condiţii, cu ceaţă în prima parte a zilei şi vreme frumoasă ceva mai târziu. Maxima poate atinge 16 grade, iar noaptea vom avea în jur de 5 grade.

LA MUNTE

La munte aşteptăm tot vreme frumoasă. Norii vor fi extrem de rari, dimineaţa aduce negura, iar peste zi vântul sufla mai tare pe crestele Carpaţilor Meridionali. Prin staţiuni va fi puţin mai răcoare decât miercuri, însă temperaturile rămân ridicate pentru luna noiembrie.

Și vineri se anunţă soare şi vreme bună. Nu apar schimbări importante, iar temperaturile se menţin peste valorile normale. âmbătă prindem tot vreme caldă şi însorită, ceata matinală şi un vânt mai intens în zona crestelor, iar duminică avem exact aceeaşi situaţie: timp frumos, temperaturi agreabile şi foarte puţini nori.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vremea 7 noiembrie 2018. Zonele cu vreme mohorâtă
Turiştii au profitat de vremea frumoasă ca să umple muntele de gunoi şi miros de mici
Vreme de iunie cu 50 de zile înainte de Crăciun:
VIDEO PROTVPLUS.RO