Vremea 7 octombrie 2019. Temperaturile scad SUB pragul îngheţului


Ultimul update: Luni 07 Octombrie 2019 09:33
Data publicarii: Luni 07 Octombrie 2019 07:30
Categorie: Vremea

Astăzi se răceşte şi mai tare. Prin nordul, centrul şi estul ţării mai vin ceva ploi; în zonele de munte vor fi mai mult ninsori, iar prin dealurile din Moldova şi Transilvania apare lapoviţă. Maximele pleacă de la 6 grade şi se opresc la 17.

 

Vremea în fiecare regiune a ţării

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici se anunţă o zi mohorâtă şi mai rece decât cea de ieri. O să plouă din când în când, se înteţeşte şi vântul, iar temperaturile ating cu greu 13...14 grade.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim vreme foarte rece pentru acest moment al anului, cer noros şi ploi frecvente. Ieri s-au înregistrat în jur de 15 grade; astăzi vor fi cel mult 10...11 grade.

Şi în nordul Moldovei şi în Bucovina se face mai frig decât ieri. Maximele NU mai trec de 10 grade. O să plouă în mai multe reprize; în zonele deluroase va fi lapoviţă, iar pe la munte va ninge.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme mai bună, innorrai trecătoare şi ploi sporadice. Regiul termic însă, lasa mult de dorit. Ziua vor fi în jur de 11 grade; iar noaptea, prin Maramureş se ating MINUS 2 grade şi e posibil să apară bruma.

În ţinuturile vestice nu prea sunt semne de ploaie. Domina atmosfera însorită, dar temperaturile se menţin la valori foarte modeste pentru acest moment al anului.

În Transilvania găsim vreme tare neplăcută, frig şi multă umezeală. Pe lângă ploi, în zona subcarpatică apare lapoviţă, iar pe la munte vor fi mai mut ninsori. La noapte, în depresiuni, temperaturile coboară sub pragul îngheţului şi se poate forma bruma.

Vreme rece avem şi în zona Olteniei; mulţi nori şi condiţii de ploaie. În sudul provinciei se ating cele mai ridicate valori din ţară, în jur de 17 grade.

Şi în ţinuturile sudice va fi cam înnorat, s-ar putea să picure trecător, iar temperaturile scad faţă de ziua trecută.

Se răceşte şi în zona Capitalei. Astăzi avem atmosfera schimbătoare, vânt activ, poate şi câţiva stropi de ploaie. Maximă se opreşte pe la 13 grade, iar la noapte temperatura ajunge pe la 5 grade. Şi la munte, astăzi se face mai frig. Domina atmosfera închisă; precipitaţiile apar în special în Carpaţii Orientali şi Meridionali, şi vor fi mai mult ninsori. La altitudini mari, vântul va spulbera zăpadă depusă.


Vremea în următoarele 3 zile

 

Şi mâine avem vreme foarte rece pentru acest moment al anului, dar precipitaţiile devin tot mai rare. Prin sud, est şi centru mai vin câţiva nori de ploaie, iar pe crestele montane e posibil să fulguiască trecător. Noaptea, pe la câmpie se lasa ceaţa; iar prin nord, centru şi în zona subcarpatică apare bruma. Miercuri, în sfârşit, vremea se încălzeşte. Ajungem la normal cu temperaturile; o să avem soare, vânt mai intens la munte şi prin estul ţării şi ceata dimineaţa în zonele joase. Joi, temperaturile continuă să crească; doar prin nord-vestul ţării se răceşte puţin. Ploile apar local în jumătatea vestică, iar noaptea o să plouă prin sud şi sud-est.

În Bucureşti, vremea se răceşte la început de săptămână. Maine se anunţă încă o zi rece, cu destul de mulţi nori şi cel mult 12...13 grade în termometre. Maine-noapte se înseninează, dar se face mai frig şi minimă ajunge pe la 4 grade. Vremea se încălzeşte însă miercuri. Dimineaţa s-ar putea să apară ceaţă, apoi soarele dezmorţeşte atmosfera şi se ating 20...21 de grade- valori potrivite pentru acest moment al anului. Joi se mai încălzeşte puţin. Maxima ajunge pe la 24 de grade, ziua va fi foarte plăcută, dar pe seară şi în noaptea următoare cresc şansele de ploaie.

La munte, vreme foarte rece avem şi mâine, deşi temperaturile cresc uşor. O să picure trecător, iar pe crestele montane s-ar putea să fulguiască. Ziua de miercuri ne-aduce vreme frumoasă şi în încălzire. Soarele se arata peste tot; doar vântul mai are unele intensificări în zonă înaltă. Joi, încep să se adune norii. Vin ceva ploi în zona Carpaţilor Occidentali, iar noaptea s-ar putea să plouă în masivele sudice.

 

Ninsori și zăpadă la munte. Zonele unde temperaturile au coborât sub zero grade
Ninsori și zăpadă la munte. Zonele unde temperaturile au coborât sub zero grade
Vreme rece și ploi în cea mai mare parte a țării, duminică. Când se va încălzi
Vreme rece și ploi în cea mai mare parte a țării, duminică. Când se va încălzi
Vreme închisă și ploi în toată țara, sâmbătă. Prognoza pentru următoarele zile
Vreme închisă și ploi în toată țara, sâmbătă. Prognoza pentru următoarele zile
VIDEO PROTVPLUS.RO
ceata
Alertă de vreme severă! ANM anunță cod galben în 15 județe în următoarele ore
Temperaturi neobișnuite pentru octombrie. Cum va fi vremea în următoarele zile
Vreme caldă în toată țară. Zonele în care temperaturile ajung și la 27 de grade
Vreme neobișuit de frumoasă pentru această perioadă. La cât vor ajunge maximele
Prognoza meteo. Vremea se încălzește, iar maximele ajung la 23 de grade
Ploi și temperaturi maxime de 26 de grade. Cum va fi vremea în următoarele zile
Vreme
Vremea începe să se încălzească. Zonele în care temperaturile vor trece de 20 de grade
Temperaturile vor crește considerabil în următoarele zile. Maximele vor atinge 26 de grade
Zona unde se vor înregistra -8 grade marți noaptea. Prognoza pentru următoarele zile
Vremea 7 octombrie 2019. Temperaturile scad SUB pragul îngheţului
Ninsori și zăpadă la munte. Zonele unde temperaturile au coborât sub zero grade
Alertă de vreme deosebit de rece. Unde se vor înregistra ninsori