Vreme rece și ploi în cea mai mare parte a țării, duminică. Când se va încălzi

Ultima actualizare: 06-10-2019 09:45

Ziua de duminică ne-aduce atmosferă închisă şi rece, ploi în majoritatea zonelor şi un vânt mai insistent la munte, în Câmpia Romană şi în Câmpia de Vest.

Maximele pleacă de la 8-9 grade în Bucovina şi în estul Transilvaniei, şi ajung la 19 prin Lunca Dunării.

Vremea în fiecare regiune


În Dobrogea şi Bărăgan ne aşteaptă o zi mohorâtă, cu temperaturi modeste şi vânt destul de activ. Mai târziu vin şi ploile, iar maximele se opresc pe la 16-17 grade.

Vreme neplăcută găsim şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei: cer noros, ploi locale şi temperaturi mai scăzute decât ar fi normal. Pe la amiază vor fi cel mult 14-15 grade în zonă.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se face mai frig decât ieri. O să plouă în mai multe reprize, iar în zonele înalte, spre seară, se anunţă lapoviţa şi ninsoare.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme închisă şi ploi frecvente. Se mai răceşte puţin şi aici: maximele se opresc pe la 11-12 grade, iar noaptea temperaturile coboară până la 3-4 grade.

În ţinuturile vestice, ieri s-au înregistra în jur de 17 grade, dar duminica maximele nu mai trec de 12-13 grade şi asta înseamnă vreme foarte rece pentru dată din calendar. Vin şi ceva ploi, vântul se înteţeşte pe la câmpie, iar peste noapte se lasa ceaţă.

În Transilvania, cerul va fi plin de nori. O să plouă din când în când, iar mai pe seara în zonele montane apar şi ninsorile. Vântul se intensifică pe crestele Carpaţilor, iar temperaturile, mai scăzute decât sâmbătă, se opresc pe la 13 grade.

În Oltenia găsim vreme ceva mai bună; ploile apar sporadic şi zărim trecător soarele.

În ţinuturile sudice se mai încălzeşte puţin, dar vom avea o zi cam mohorâtă, câţiva stropi de ploaie şi până la 19 grade în Lunca Dunării.


Vremea în București

În Bucureşti am avut soarele la începutul zilei, dar norii se înmulţesc treptat, o să picure trecător şi vântul devine mai insistent. Temperaturile, în creştere fata de ieri, ajung pe la 17-18 grade.

Luni se face mai frig. Vom avea cel mult 14 grade, atmosferă cam mohorâtă, vânt activ şi poate câţiva stropi de ploaie.

Marți temperaturile mai scad puţin şi vremea devine foarte rece pentru acesta data. Maximă se opreşte pe la 12 grade; iar noaptea se înseninează şi temperatura coboară până la 3-4 grade.

Miercuri avem în sfârșit vreme frumoasă şi în încălzire. Ajungem la normal cu temperaturile, însă dimineaţa apar ceva condiţii de ceaţă.

Vremea la Munte

La munte găsim vreme destul de neplăcută. Duminică o să fie frig, norii persistă, iar pe seară şi în timpul nopții ploile cuprind aproape toată zona montană. La altitudini de peste 1600 de metri apar ninsorile şi lapoviţă.

Și Luni avem o zi rece; ploi frecvente; lapoviţa şi ninsoare la peste 1400 de metri altitudine şi vânt cu intensificări.

Marți temperaturile se menţin scăzute, dar ploile să răresc şi apare trecător soarele.

Atmosfera rece avem şi miercuri. Mai apar ceva nori de ploaie; iar pe creste găsim condiţii de lapoviţa şi ninsoare şi un vânt destul de intens.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO