Vremea 7 ianuarie. Se răcește foarte tare și în sudul și în sud-estul țării, așa că ajungem la normal cu temperaturile.

 

O să avem de la minus 1 grad în depresiuni, până la 6-7 grade în Oltenia, o să plouă puțin în ținuturile sudice, dar în jumătatea nordică va fi timp frumos.

 

Vremea pe regiuni

 

În Dobrogea și în Bărăgan, temperaturile scad simțitor. Joi au fost 17-18 grade, iar vineri maximele nu mai trec de 5 grade. Ziua va fi destul de mohorâtă, cu ploi slabe și un vânt destul de insistent, iar la noapte s-ar putea să cadă și un pic de lapoviță.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, temperaturile pierd chiar și 10 grade față de ieri. O să avem atmosferă schimbătoare, câțiva stropi de ploaie pe parcursul zilei și cel mult 3 grade după prânz. Noaptea aduce lapoviță, poate și ninsoare în această zonă.

În nordul Moldovei și în Bucovina găsim atmosferă însorită, dar rece. Maximele se opresc pe la 1-2 grade, iar la noapte vine frigul și temperaturile cobora până la minus 7 grade în zona Bucovinei. Pe aici nu sunt anunțate precipitații.

Vreme frumoasă avem și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Nu prea zărim norii, dar se mai răcește puțin și o să fie cel mult 2 grade pe la prânz. Peste noapte se vor înregistra în jur de minus 5 grade și o să ningă.

Și în ținuturile vestice urmează o zi cu soare, vreme bună și temperaturi modeste, cu 2-3 grade mai scăzute decât joi. La noapte vin ninsorile, iar în Banat apare trecător și lapovița și se poate forma polei pe șosele.

Răcirea vremii continuă și în zona Transilvaniei. La noapte o să ningă și aici, mai ales în zonele de munte. Până atunci avem o zi destul de însorită, cu până la 2 grade în termometre.

În Oltenia, se vor înregistra cele mai ridicate temperaturi din țară, de 6-7 grade. Se înnorează din când în când, apar câteva ploi slabe, dar se arată trecător și soarele. Precipitațiile se extind pe timpul nopții și vor fi mai mult ninsori.

Vremea se achimba joi și în sudul țării, pe unde ieri a fost nefiresc de cald și s-au atins 19 grade la Zimnicea. Temperaturile scad accentuat și o să avem atmosferă închisă, ploi trecătoare, dar și lapoviță după lăsarea nopții.

 

Vremea în București

 

Și în București se răcește foarte tare și, după cele 16 grade înregistrate joi, o să avem cel mult 3-4 grade. În plus, vântul devine activ, o să plouă puțin la începutul zilei, iar la noapte o să fie lapoviță și temperatura va coborî până la minus 2 grade.

 

Vremea la munte

 

La munte, astăzi se face mai frig. Norii se adună în masivele sudice, iar la noapte se înnorează aproape peste tot. O să ningă, îndeosebi în Carpații Meridionali și în Munții Apuseni, iar vântul va sufla tare pe creste și va spulbera zăpada depusă.

 

Vremea în următoarele zile

 

Vremea în București

 

În București, vineri se răcește foarte tare, și după cele 16 grade înregistrate ieri, o să avem cel mult 3-4 grade. În plus, vântul devine activ, o să plouă puțin la începutul zilei, iar la noapte o să fie lapoviță.

Sâmbătă rămânem cu atmosferă închisă, mai vin câteva ploi slabe, iar maxima ajunge din nou pe la 4 grade. Mâine-noapte, temperaturile nu prea se modifică și o să avem o minima de 3 grade și condiții de ceață spre dimineață.

Duminică s-ar putea să apară puțin soarele, se încălzește și se ating 7-8 grade. Mai sunt ceva condiții de ploaie, îndeosebi în noaptea de duminică spre luni.

Luni, se anunță o zi mohorâtă, cu ploi trecătoare, un vânt destul de insistent și o maximă de 5-6 grade. În noaptea următoare, temperatura coboară până la minus 2 grade.

 

Vremea la munte

 

La munte se face mai frig. Norii se adună în masivele sudice, iar la noapte se înnorează aproape peste tot. O să ningă, îndeosebi în Carpații Meridionali și în Munții Apuseni, iar vântul va sufla tare pe creste și va spulbera zăpada depusă.

Sâmbătă, temperaturile cresc ușor, dar o să avem vreme închisă, cu ninsori mai serioase și strat nou de zăpadă. Vântul mai are unele intensificări la altitudini mari.

Și duminică va fi înnorat în majoritatea masivelor, mai vin ceva ninsori, iar vântul scade în intensitate.

Luni prindem vreme mai bună, soare cu nori și fulguieli trecătoare în masivele sud-vestice.