Vremea 4 iunie 2019. Ploile continuă, însoţite de vijelii şi grindină


Ultimul update: Marti 04 Iunie 2019 11:52
Data publicarii: Marti 04 Iunie 2019 08:27
Categorie: Vremea

Avem o nouă săptămâna cu ploi abundente, instabilitate şi risc mare de inundaţii. Până la noapte la ora 12 rămân sub cod portocaliu de inundaţii majoritatea bazinelor hidrografice din sud şi est.

Astăzi aşteptam alte serii de ploi, nu lipsesc nici vijeliile sau grindină, iar în perioade scurte de timp se pot strânge 25 sau chiar 50 l/mp.


VREMEA 4 IUNIE 2019 ÎN FIECARE REGIUNE A ŢĂRII


Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Despre instabilitate vorbim şi aici, chiar dacă zărim şi soarele pe parcursul zilei. La noapte se mai răcoreşte puţin. Risc de viituri şi depăşire a cotelor de atenţie apar pe răul Ialomiţa.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, se anunţă vreme schimbătoare şi mai multe reprize de ploaie, pe lângă fenomene severe că vijeliile şi grindină. Şi aici se pot aduna 25 l/mp, iar pe râurile din zonă, este risc de depăşire a cotelor de inundaţii.

Averse zgomotoase şi abundente apar şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Vor fi şi câteva ore cu soare şi temperaturi de 26 de garde.

Trecem munţii şi ajungem în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş. Vreme instabilă găsim şi aici, o să mai vină ceva ploi, iar hidrologii au dat cod galben de inundaţii pe Somes, Vişeu şi Iza.

Avem nevoie de umbrele şi în vestul ţării. Şi aici apar aversele în mai multe reprize, pot fi violente, cu vijelii şi grindină. Mai plouă puţin şi peste noapte.

Ajungem în Transilvania. Instabilitatea persistă şi aici, apare şi soarele din când în când, dar o să mai plouă. Sunt anunţate, în continuare, fenomene severe.

Cam aceeaşi situaţie şi în zona Olteniei. Soare cu nori, averse temporare şi cantităţi mari de apă. Ploile vor avea caracter torenţial.

Şi în ţinuturile sudice avem ploi torenţiale, vijelii şi grindină. Apar pentru scurte momente, vor lăsa cantităţi mari de apă şi se menţine riscul de inundaţii şi pe aici.

Cam aceeaşi poveste şi în Bucureşti: şi astăzi prindem vreme instabilă. Apare şi soarele temporar, însă mai prindem câteva averse, în special după prânz şi spre seară. Se mai răcoreşte un pic.


VREMEA 4 IUNIE 2019 PE LITORAL ŞI LA MUNTE


La munte, continua seria fenomemelor legate de instabilitate. Ploile vor fi torenţiale, violente, cu vijelii şi grindină. Se pot aduna până la 50 l/mp.

Ploi în mai multe reprize se anunţă şi pe litoral. Vestea bună e că lucrurile se îndreaptă de mâine încolo.

 

VREMEA ÎN URMĂTOARELE 3 ZILE


Şi mâine avem instabilitate şi ploi de vară, torenţiale, cu tunete, fulgere şi vijelii, cam peste tot prin ţară. Vorbim din nou de cantităţi acumulate de 25b punctual chiar 50 l/mp, ca şi ieri şi azi. Joi se anunţă exact aceleaşi condiţii: instabilitate mare peste tot, intervale scurte cu ploi torenţiale şi toate fenomenele asociate, în special după-amiaza şi seara. Se mai pot strânge cantităţi mari de apă. Vestea bună este că se mai încălzeşte puţin.

Vineri, norii de ploaie se restrâng în nord, centru, est şi sud-est. Aici vor mai veni ploi torenţiale, grindina şi vânt puternic. În jumătatea vestică se anunţă vreme mai bună.

Şi în Bucureşti o să mai plouă. Instabilitatea persista, apare şi soarele temporar, însă mai prindem câteva averse, în special după prânz şi spre seară.

Mâine, situaţia este cam la fel: instabilitate persistentă, averse după prânz şi presiune atmosferică scăzută. Temperaturile urcă vreo două grade.

Joi, sunt semne că vremea se îndreaptă. Domină timpul frumos până după prânz, dar pe seara cresc şansele de averse. Vineri se face mai cald, norii vor fi rari până pe seara, dar treptat cresc condiţiile de averse.

Ajungem în zona de munte unde mâine se menţine vremea rea, aversele vin temporar, dar vor fi agresive şi abundente. Se mai pot strânge 50 l/mp, mai ales în masivele vestice şi în zona Meridionalilor.

Şi joi mai apar ceva ploi, însă dimineaţă va fi însorită şi agreabilă în toate zonele de munte. Aversele apar după prânz sau spre seară şi vor fi consistente. Vineri dimineaţa se anunţă vreme frumoasă, dar după-amiază aduce noi serii de averse. Temperaturile încep să crească.

Pe Litoral mâine se anunat vreme frumoasă, câţiva nori după prânz, dar slabe şanse de ploaie. Joi se face mai cald, dimineaţă va fi senină,, după-amiaza aduce câţiva nori, dar nu sunt condiţii de ploaie. Vineri se mai încălzeşte puţin şi apa mării, noriivin şi trec, iar vântul rămâne activ.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Vremea 3 iunie 2019. Regiunile în care se vor semnala fenomene meteo extreme
Vremea 3 iunie 2019. Regiunile în care se vor semnala fenomene meteo extreme
VIDEO PROTVPLUS.RO
Vremea 18 iulie. Vor fi ploi și temperaturi maxime de 32 de grade
Vremea 18 iulie. Vor fi ploi și temperaturi maxime de 32 de grade
Vremea 17 iulie. Se încălzește în toată țara. Temperaturile ajung până la 32 de grade
Zăpadă de peste 3 metri la Bâlea Lac, în mijlocul verii. Turiștii, în sandale. FOTO
Vremea 16 iulie 2019. Regiunile în care temperaturile se mențin scăzute
Prognoză ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
14 județe, sub cod galben de inundații. Până când va fi în vigoare alerta
Vremea
Vremea 15 iulie 2019. Regiunile în care sunt temperaturi de primăvară
Cod portocaliu de furtună în 4 judeţe, duminică după-amiază. Zonele afectate
Cod galben de inundaţii pe râuri. Care sunt zonele afectate
Alertă de vreme severă! Cod galben de ploi torenţiale în 22 de județe
Vreme rece şi multă instabilitate în toată ţara. Ce ne aduce începutul de săptămână
Prognoză specială pentru București. ANM anunță ploi și furtuni