Vremea 31 iulie 2019. Caniculă urmată de ploi şi vijelii

×
Codul embed a fost copiat

Vremea 31 iulie 2019. Schimbări frecvente în acesta săptămână: se face foarte cald, apoi se răcoreşte şi apar ploi torenţiale în multe zone din ţară. Ziua de astăzi ne-aduce vreme călduroasă în cea mai mare parte a ţării.

Temperaturile ating pragul caniculei în Câmpia Romană şi prin Dobrogea; iar în ţinuturile sudice şi în vest, creşte disconfortul termic şi atmosfera devine înăbuşitoare. Mai pe seara, se adună norii şi vor aduce ploi zgomotoase în regiunile intracarpatice, în zonele înalte şi se pot strânge 25 de litri de apă pe metru pătrat. Până atunci avem soare, multă zăpuşeala şi maxime de la 27, la 35 de grade. Aşteptăm canicula în sud şi sud-est. Disconfortul termic creşte iar spre seară apar vijelii şi ploi torenţiale în vest, nord, centru, la deal şi la munte. La noapte, aversele ajung şi în sudul ţării.

 

Vremea în fiecare regiune a ţării

 

Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici se încălzeşte foarte tare; amiază ne-aduce canicula, atmosfera sufocantă şi poate câţiva stropi prin nordul litoralului. La noapte se strică vremea şi vin ploi serioase, cu tunete, fulgere şi răbufniri de vânt.

Citește și
Vremea Romana
ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
„Ei sunt ruşinea Rusiei. Și-au vândut sufletul și conștiința”. Interzis în Rusia lui Putin, părintele rockului alternativ sovietic vine la București

Căldură mare avem şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Temperaturile urcă până la pragul caniculei; aerul devine greu de respirat, iar pe seara, în zonele mai înalte încep să apară norii de ploaie.

În nordul Moldovei şi prin Bucovina se anunţă vreme călduroasă; soare, câţiva nori şi condiţii de ploaie spre seară şi după lăsarea nopţii.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim atmosferă plăcută până după prânz. Apoi încep să apară norii şi vor aduce averse destul de serioase; vor fi şi vijelii şi căderi de grindină.

Şi în ţinuturile vestice, instabilitatea creşte din a doua parte a zilei, când se aşteaptă ploi torenţiale şi fenomene destul de agresive. Până atunci avem vreme frumoasă; maxime în jur de 30...31 de grade şi disconfort termic ridicat.

În Transilvania se face mai cald decât ieri, însă la apropierea serii vin ploi zgomotoase; se vor strânge cantităţi mari de apă şi s-ar putea să cadă grindină. O să plouă destul de mult şi pe timpul nopţii.

Se încălzeşte şi în zona Olteniei. Temperaturile se apropie de pragul caniculei şi pe la amiază căldura va fi greu de suportat. Mai târziu vin ceva averse în zonele deluroase, iar la noapte instabilitatea se extinde.

Şi în sudul ţării se anunţă o zi toridă. Se ating 35 de grade, la umbră şi aerul devine irespirabil. Spre seară, s-ar putea să plouă în zonele mai înalte, dar noaptea aduce multă instabilitate şi ploi pe suprafeţe mari.

În Bucureşti, astăzi se face foarte cald. Pe la amiază se instalează canicula şi atmosfera devine sufocantă. Peste noapte aversele ajung şi aici.

La munte, avem atmosferă plăcută în prima parte a zilei, însă mai târziu apar ploi torenţiale, cu tunete, fulgere şi rafale puternice de vânt. S-ar putea să cadă grindină, iar cantităţile de apă vor ajunge la 35 L/mp.

La mare rămânem cu vremea frumoasă, dar se încălzeşte foarte tare. O să avem soare, multă zăpuşeala şi ceva condiţii de ploaie prin nordul litoralului. Vântul mai are unele porniri, iar prin staţiuni se ating frecvent 30...31 de grade.

 

Vremea în următoarele 3 zile

 

Mâine căldura se domoleşte; doar prin sud-vest mai avem 32 de grade şi atmosfera sufocantă. Ploile vin majoritatea zonelor şi vor fi averse zdravene, cu vânt puternic, poate şi grindină.

Vineri se încălzeşte din nou, mai ales în ţinuturile sudice, pe unde aerul devine greu de respirat. Ziua ne-aduce vreme bună şi câteva ploi pe la munte; dar seara şi noaptea instabilitatea cuprinde aproape toată ţara şi vin alte averse, cu grindină şi cantităţi mari de apă.
Sâmbătă instabilitatea persistă şi apar ploi torenţiale, în mai multe reprize, la deal, la munte, în jumătatea estică şi local în rest. Se răcoreşte simţitor.

În Bucureşti, joi se răcoreşte şi o să avem atmosfera instabilă, cu mai multe reprize de ploaie, fenomene electrice şi scurte intensificări de vânt. Vineri se îndreaptă vremea; norii se risipesc şi se mai incalzete puţin. În noaptea următoare se întorc aversele. Iar sâmbătă o să plouă din când în când, vântul va fi destul de insistent, iar temperaturile vor coborî la valori de lună MAI.

La munte, joi vin alte averse consistente şi se menţin condiţiile de grindină. În plus, se răcoreşte în toată zona montană. Vineri, în orele dimineţii va fi soare; însă după prânz aversele revin în forţă. Sunt posibile vijelii, ăderi de grindină şi cel mai mult o să plouă în masivele vestice şi în cele sudice. Sâmbătă se răceşte; instabilitatea persistă şi vor fi tot ploi torenţiale, fenomene severe şi cantităţi mari de apă.

La mare, mâine căldura se domoleşte; norii apar frecvent şi vor aduce ploi zdravene, cu descărcări electrice şi răbufniri de vânt. Vineri avem atmosfera schimbătoare şi câteva reprize de ploaie după-amiază. Sâmbătă se anunţă o zi cam neplăcută, cu temperaturi modeste, vânt intens şi intervale cu ploi şi instabilitate. Se mai răceşte puţin şi apa mării.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Vremea 30 iulie 2019. Temperaturile ajung la 30 de grade pe litoral
Vremea 30 iulie 2019. Temperaturile ajung la 30 de grade pe litoral

Marți, vremea se încălzeşte din nou, va fi soare, dar pe seară vin alte averse în centru şi nord. Maximele ajung la 28 de grade în depresiuni şi la 34 de grade în Moldova.

ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Vremea se va răcori ușor la finalul sătămânii, în majoritatea regiunilor țării, iar în intervalul 31 iulie - 4 august se vor manifesta instabilități atmosferice, informează ANM, în prognoza pe două săptămâni.

Vremea 29 iulie 2019. Regiunile în care se răcorește și revin ploile
Vremea 29 iulie 2019. Regiunile în care se răcorește și revin ploile

Luni, vremea se răcoreşte şi aşteptam ploi în sud, centru şi vest. În schimb, prin est arşiţa va persista. Maximele vor fi de la 24 la 34 de grade.

Vremea 28 iulie 2019. Regiunile unde se vor atinge 40 de grade
Vremea 28 iulie 2019. Regiunile unde se vor atinge 40 de grade

VREMEA 28 IULIE 2019. Astăzi, căldura devine şi mai chinuitoare, iar la câmpie se instalează canicula. Ploile vin în reprize scurte, dar abundente şi pot apărea alte vijelii, fenomene electrice şi grindină.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.