Vremea 23 august 2018. Prognoza meteo până duminică

vremea, prognoza, meteo, canicula, cod galben,
iStock

Zile de arşiţă. Azi temperaturile depăşesc valori de 30 de grade în toată ţara. Pe la prânz, atmosfera devine sufocantă în multe zone, iar mai târziu apar ploi agresive, torenţiale la munte, prin vest, sud-vest şi centru.

Prognoza meteo pe regiuni pentru 23 august

Astăzi o să avem peste 30 de grade în cea mai mare parte a ţării. La prânz, atmosfera devine sufocantă în multe zone, iar la sfârşitul după-amiezii apar ploi agresive, torenţiale la munte, prin vest, sud-vest şi centru.  În Dobrogea şi Bărăgan domină atmosfera însorită, se face din nou foarte cald şi maximele urcă spre 33 de grade. Doar pe litoral se răcoreşte puţin şi tot aici vântul prinde putere, iar în orele serii s-ar putea să cadă câţiva stropi de ploaie.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei rămânem cu vremea frumoasă; pe la amiază se ating frecvent 31...32 de grade, iar şansele de ploaie sunt aproape inexistente. În jumătatea nordică a Modovei şi în Bucovina norii se adună mai spre seară în zonele înalte şi vor aduce câteva ploi zgomotoase, de scurtă durată. În rest: soare, vreme bună şi până la 30...31 de grade în termometre.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş apar ceva nori de ploaie la apropierea serii, dar în ansamblu avem timp frumos şi o amiază călduroasă. Temperaturile, la fel ca ieri, ajung pe la 32...33 de grade prin Maramureş. În vestul ţării, temperaturile scad cu un grad, două faţă de ieri, dar chiar şi aşa o să fie foarte cald. Pe la câmpie se ating 32...33 de grade şi creşte zăpuşeală. Vântul se înteţeşte în sudul Banatului, iar spre seară se-aduna norii şi vin ceva averse.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

În Transilvania avem soare şi vreme bună în prima parte a zilei; apoi instabilitatea creşte şi se întorc ploile, Vor fi averse zdravene, însoţite de tunete, fulgere şi răbufniri ale vântului. Temperaturile se menţin la valorile de ieri În Oltenia căldura se mai domoleşte. Ieri s-au atins 35 de grade în Calafat. Astăzi, maximele se opresc pe la 31...32 de grade, dar chiar şi aşa atmosferă va fi înnăbuşitoare, iar indicele de confort termic ar putea depăşi pragul critic, de 80 de unităţi. Spre seară apar intervale cu ploi şi manifestări de instabilitate.

În sudul ţării nu prea zărim norii şi aerul ce încinge din nou foarte tare. Pe la amiază se ating 33...34 de grade, la umbră şi stresul termic va fi ridicat. În Bucureşti: cer mai mult senin, căldura toropitoare spre amiază şi o maximă de 33...34 de grade, la umbră. Indicele de disconfort termic depăşeşte din nou pragul critic, iar în barometre o să avem o nouă scădere.

La munte vremea rămâne caldă şi frumoasă până după prânz, apoi se pornesc aversele. Vin cam peste tot şi pot fi torenţiale, cu răbufniri de vânt şi fenomene electrice.  Pe litoral, astăzi se înteţeşte vântul şi se mai răcoreşte puţin. Asta înseamnă 27...28 de grade pe plajă şi 26 în apa mării. Pe seara cresc condiţiile de ploaie şi atmosfera va fi destul de agitată.

Prognoza pentru următoarele 3 zile

Foarte cald va fi şi vineri, deşi maxima se opreşte pe la 32 de grade. Nu scăpăm de atmosfera înăbuşitoare, iar presiunea va mai scădea un pic. Sâmbătă, vremea ne chinuie în continuare. Aerul se încinge mai tare, norii vor fi rari şi în termometre vor fi din nou 34 de grade. Şi duminică suferim de căldură. Nu se schimbă nimic: soare, aer irespirabil şi un vânt destul de discret.

La munte, lucrurile stau ceva mai bine pentru că după-amiezile aduc averse reconfortante. Astăzi, vremea rămâne caldă şi frumoasă până după prânz, apoi se pornesc aversele. Vin cam peste tot şi pot fi torenţiale, cu răbufniri de vânt şi fenomene electrice. Vineri situaţia va fi cam aceeaşi, cu menţiunea că se răcoreşte uşor: soare dimineaţa, averse după prânz. Şi sâmbăta prindem vreme bună mare parte a zilei, dar către seară reapar norii de ploaie. Duminică, instabilitatea cuprinde treptat întreaga zone de munte, iar ploile apar temporar şi vor fi violente şi zgomotoase.

Pe litoral, astăzi se înteţeşte vântul şi se mai răcoreşte puţin. Pe seara cresc condiţiile de ploaie şi atmosfera va fi destul de agitată. Vineri rămânem cu vremea frumoasă, deşi în primele ore ale zilei, vor mai fi ceva nori de ploaie. Nu se linişteşte nici vântul, dar temperaturile vor fi agreabile. Sâmbătă se anunţă vreme superbă. Cer senin, vânt ceva mai domol şi atmosferă plăcută. Mare atenţie la ultraviolete: vor avea un nivel destul de ridicat.  Soare şi vreme de plajă prindem şi duminică. Ceva schimbări apar abia în noaptea de duminică spre luni.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Cod galben de vânt puternic în 22 de județe din România. Avertismentul făcut de ANM | HARTĂ
Cod galben de vânt puternic în 22 de județe din România. Avertismentul făcut de ANM | HARTĂ

Meteorologii anunţă că vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a ţării, până vineri seară, cu viteze, în general, de 45-55 de kilometri pe oră, iar în jumătatea de nord a ţării vor fi şi averse, uneori însoţite de descărcări electrice.

 

Vremea astăzi, 28 aprilie 2024. Se încălzește în sudul și estul României. Maximele ajung la 23-24 de grade Celsius
Vremea astăzi, 28 aprilie 2024. Se încălzește în sudul și estul României. Maximele ajung la 23-24 de grade Celsius

Vremea se încălzește, joi, în sudul și în estul României. O să plouă, însă, în multe zone din țară și vântul o să fie destul de insistent.  

HARTĂ | Cod galben de ploi și vânt puternic în cea mai mare parte a ţării, până vineri seară. Cum va fi vremea în Capitală
HARTĂ | Cod galben de ploi și vânt puternic în cea mai mare parte a ţării, până vineri seară. Cum va fi vremea în Capitală

Meterologii anunţă vânt puternic şi ploi, în cea mai mare parte a teritoriului ţării, până vineri seară, fiind emise şi două avertizări cod galben. În zonele montane, rafalele vor depăşi 90 de kilometri la oră.  

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.