Vreme caniculară în aproape toată țara, miercuri. Prognoza meteo până sâmbătă

×
Codul embed a fost copiat

Miercuri avem vreme călduroasă, izolat caniculară în Câmpia de Vest şi în Lunca Dunării. Spre seară vin ploi zgomotoase în zonele înalte, local şi în sud-vestul şi centrul ţării.

Maximele pleacă de la 27 de grade în Bucovina şi ating 35 de grade în Banat, Oltenia şi sudul Munteniei. În vestul şi în sudul ţării creşte şi disconfortul termic, aşa că aerul va fi greu de respirat.

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă vreme bună, un vânt mai activ la malul mării, iar temperaturile mai cresc puţin faţă de ziua trecută. La amiază vor fi până la 34 de grade Celsius şi disconfortul termic va creşte în Bărăgan.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem vreme bună în prima parte a zilei, însă mai târziu se adună norii şi pot să vină câteva ploi. Maximele termice vor ajunge şi aici până la 34 de grade Celsius.

În nordul Moldovei şi în Bucovina vor fi înnorări, dar şi perioade cu soare, iar temperaturile urcă până la 31 de grade Celsius.

Citește și
preturi litoral
Turiștii străini, încântați de prețurile de pe Litoral: "1.000 de dolari ajung o săptămână"
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, atmosfera va fi însorită şi înnăbuşitoare la orele prânzului. Se vor atinge 33 de grade Celsius la umbră şi indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

În ţinuturile vestice, doar pe la munte sunt anunţate ceva averse, în rest soarele va străluci nestingherit. După prânz va fi foarte cald, se vor atinge 35 de grade la umbră şi zăpuşeala va creşte.

În centrul României, instabilitatea creşte spre seară când sunt anunţate averse cu tunete, fulgere şi vânt mai intens. În zonele de munte, se vor strânge cantităţi de apă de 20-25 l/mp şi s-ar putea să cadă grindină. Temperaturile urcă până la 32 de grade Celsius pe partea vestică a provinciei. În judeţul Harghita, este cod galben de ceaţă densă până la ora 9 şi jumătate. Vizibilitatea este mutl scăzută.

În sud-vestul ţării, vremea va fi caniculara la orele amiezii. Se vor atinge 35 de grade Celsius la umbră şi disconfortul termic va creşte. Ploile vin din a doua parte a zilei şi vor fi însoţite de toată suită de fenomene specifice instabilităţii.

Şi în ţinuturile sudice se anunţă canicula în Lunca Dunării şi aerul va fi foarte greu de respirat pe la prânz. Către seară, se adună norii şi vin ploi zgomotoase îndeosebi în zonele mai înalte.

În Bucureşti urmează o încă o zi fierbinte, cu 33 de grade la umbră şi atmosferă înnăbuşitoare. Vântul devine mai activ, iar pe înserat sunt posibile ploi zgomotoase.

La munte, găsim atmosferă plăcută în prima parte a zilei. Apoi se adună norii, creşte instabilitatea şi vin averse, cu tunete, fulgere şi intensificări de vânt. Cantităţile de apă ar putea depăşi 25 L/mp şi vor fi condiţii de grindină.

La mare se menţine vremea caldă şi frumoasă. Nu prea zărim norii, dar la noapte se înteţeşte vântul. Pe plajă se pot înregistra şi 30-31 de grade, iar apa mării va avea în continuare în jur de 26 de grade.

Prognoza meteo pentru 3 zile

Astăzi o să fie foarte cald, se vor atinge 35 de grade prin vestul şi sudul ţării şi după prânz aerul va fi greu de respirat. Spre seară vin ploi zgomotoase la deal, la munte, în sud, sud-vest şi centru.

Joi avem tot vreme călduroasă, cu până la 34 de grade în Muntenia şi Crisana, pe unde şi disconfortul termic va fi ridicat. Aversele revin în a doua parte a zilei, la munte, în sud-vest şi centru, iar vântul se înteţeşte pe litoral şi în sudul Banatului.

Vineri se anunţă încă o zi călduroasă, iar către seară vin alte serii de averse la deal, la munte şi local prin nord-vest şi centru. Vor fi şi ploi torenţiale, poate să cadă grindină.

Ziua de sâmbătă începe cu vreme bună, dar mai târziu creşte instabilitatea şi apar ploi locale, cu fenomene electrice şi vânt intens în zonele de deal şi munte, prin nordul şi centrul ţării.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Vremea 21 august 2018. Prognoza meteo pentru restul săptămânii
Vremea 21 august 2018. Prognoza meteo pentru restul săptămânii

Astăzi avem vreme însorită, mai caldă ca luni, cu atmosfera înăbuşitoare după prânz. La apropierea serii apar scurte reprize de ploaie la deal, la munte, în sud-vest şi nord-est.

Turiștii străini, încântați de prețurile de pe Litoral:
Turiștii străini, încântați de prețurile de pe Litoral: "1.000 de dolari ajung o săptămână"

Litoralul este plin, iar cei care şi-au programat vacanţa în această perioadă au prins şi preţuri mai mici, cu până la 20 la sută faţă de vârful sezonului. Şi putem spune că au mare noroc pentru că vremea este perfectă de plajă. 

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.