Vremea 21 august 2018. Prognoza meteo pentru restul săptămânii

21-08-2018 07:40


Astăzi avem vreme însorită, mai caldă ca luni, cu atmosfera înăbuşitoare după prânz. La apropierea serii apar scurte reprize de ploaie la deal, la munte, în sud-vest şi nord-est.

Prognoza meteo, marţi 21 august, pe regiuni

Astăzi avem vreme frumoasă, dar se face şi mai cald, aşa că după-amiaza atmosferă va fi înăbuşitoare peste tot pe la câmpie. La apropierea serii apar scurte reprize de ploaie la deal, la munte, în sud şi sud-Vest. Maximele vor fi cuprinse între 27 şi 35 de grade.

În Dobrogea şi Bărăgan soare cam peste tot, din ce în ce mai cald şi o căldură năucitoare după prânz. Aici nu prea sunt condiţii de ploaie, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi din nou pragul critic. Se face mai cald şi pe timpul nopţii.

Spre amiază, atmosfera se încinge şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Norii vor fi rari, nu prea sunt condiţii de ploaie, iar în zonele de câmpie, zăpuşeala creşte cu fiecare oră.

Mai cald decât luni va fi şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Temperaturile saltă cu trei, patru grade, iar norii se adună abia în a doua parte a zilei. Ploile vor fi de scurtă durată şi apar mai ales în zonele de deal şi munte.

Vreme caldă şi frumoasă găsim şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Câţiva nori de ploaie apar în a doua parte a zilei, dar vor trece repede.

În ţinuturile vestice, vremea devine insuportabil de caldă după prânz. Se pot atinge 35 de grade la umbră şi zăpuşeala creşte cu fiecare oră. Indicele temperatură-umezeală depăşeşte pragul critic peste tot pe la câmpie.

În ţinuturile centrale, saltul termic este de vreo două grade, dar şi pe aici atmosfera va fi greu de respirat la amiază. În zona de munte s-ar putea să plouă către seară.

În sud-vestul ţării, aversele apar abia la sfârşitul după-amiezii. Până atunci, vremea va fi însorită, din ce în ce mai caldă, iar atmosfera înăbuşitoare. Maximele cresc cu două -trei grade.

Se încălzeşte şi în ţinuturile sudice, iar la amiază, stresul termic va fi ridicat. Norii apar sporadic dimineaţa, dar după prânz vor creşte şansele de averse.

În Bucureşti, prindem tot vreme însorită, foarte caldă, ba chiar o atmosferă irespirabilă după prânz, când o să avem din nou probleme cu zăpuşeala. Presiunea atmosferică va creşte uşor, vântul se intensifică, iar spre seară vor creşte şansele de averse. Dacă apar, vor fi reprize scurte şi trecătoare de ploaie.

La munte se anunţă vreme frumoasă, cu soare şi temperaturi în creştere. Pe seara, din cauza încălzirii, apar nori de averse şi o să plouă local.

Pe litoral, vremea rămâne caldă şi frumoasă. Astăzi va fi cer senin, o briză intensă şi temperaturi ridicate: în jur de 28...chiar 30 de grade pe plajă şi 26... 27 de grade în apa mării.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

În Bucureşti, avem zile tot mai fierbinţi. Azi va fi soare, foarte cald, atmosfera iresporabilă după prânz, când o să avem din nou probleme cu zăpuşeala. Presiunea atmosferică va creşte uşor, vântul se intensifică, iar după prânz vor creşte şansele de averse. Dacă apar, vor fi reprize scurte şi trecătoare.

Miercuri, vreme călduroasă, stres termic accentuat, aşa că indicele temperatură-umezeală depăşeşte pragul critic. Domină vremea însorită, dar după prânz sunt ceva semne de instabilitate. Foarte cald va fi şi joi, se ating 32...33 de grade la umbră şi dispar condiţiile de ploaie. Cam la fel va fi şi vineri: soare, căldură mare, vânt discret şi puţin probabil să plouă.

La munte, se anunţă vreme frumoasă, cu soare, temperaturi în creştere. Miercuri seară, din cauza încălzirii, apar nori de averse şi o să plouă local. Soare şi vreme caldă prindem şi miercuri dar, după prânz, instabilitatea creşte şi mai apar, local, ploile. Joi se răcoreşte uşor, instabilitatea sporeşte după prânz şi, de această dată, va cuprinde majoritatea masivelor. Pot apărea ploi torenţiale, răbufniri de vânt şi chiar grindină. Vineri dimineaţă va fi soare şi atmosferă plăcută. În schimb, mai târziu instabilitatea sporeşte şi apar din nou averse, cu tunete, fulgere, vânt în rafale şi grindină.

La mare, vremea rămâne caldă şi frumoasă. Astăzi va fi cer senin, o briză intensă şi temperaturi ridicate: în jur de 28...chiar 30 de grade pe plajă şi 26... 27 de grade în apa mării. Soare şi timp frumos prindem şi miercuri. Aşadar, vreme de plajă, foarte cald după prânz şi un nivel ridicat al ultravioletelor. Staţi la umbră! În noaptea următoare se înteţeşte vântul, aşa că joi se răcoreşte uşor. Va continua vremea frumoasă, deşi apar doi-trei nori, iar atmosfera va fi ceva mai agitată din pricina vântului. Vreme frumoasă prindem şi vineri, un vânt destul de intens, temperaturi plăcute şi un nivel ridicat al ultravioletelor.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

VIDEO PROTVPLUS.RO