Vremea 2 iulie 2019. Caniculă în toată ţara, 45 de grade la soare în Capitală


Ultimul update: Marti 02 Iulie 2019 09:48
Data publicarii: Marti 02 Iulie 2019 08:14
Categorie: Vremea

Astăzi vremea se încălzeşte şi mai rău ca ieri: se ating 36-37 de grade prin toate zonele joase. Aerul va fi înăbuşitor, disconfortul accentuat, iar temperaturile resimţite vor depăşi lejer 40 de grade.

Marţi, atmosfera se anunţă mai fierbinte ca luni şi căldura va fi şi mai greu de îndurat. Canicula şi disconfortul termic cuprind majoritatea zonelor şi vom avea frecvent 35-37 de grade la umbră. În a doua parte a zilei apar ceva ploi, cu vijelii şi grindină în nord, nord-est şi la munte. În rest, cer senin şi o scădere treptată a nivelului presiunii atmosferice. 

 

 

Vremea în fiecare regiune a ţării

 

Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune şi începem cu sud-estul ţării: căldura năucitoare, soare cât e ziua de lungă şi temperaturi de 37 de grade în zona Bărăganului.

Se încinge atmosfera şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Nu prea apar norii, vântul va fi fierbinte, iar mercurul saltă mai mult decât ieri, când s-au resimţit 39 de grade. Astăzi, zăpuşeala va fi şi mai mare.

Nu scăpăm de vipie nici mai sus, în nordul Moldovei şi în Bucovina. Canicula se extinde şi cuprinde mare parte a provinciei, iar către seară apar şi ploile. Vor fi torenţiale, cu vijelii şi grindină.

Căldură înăbuşitoare găsim şi în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş. Dimineaţa va fi plăcută, însă în câteva ore, aerul devine irespirabil. Se atinge pragul caniculei şi în această zonă.

În vestul ţării, arşiţa va fi şi mai neîndurătoare. Ieri temperaturile resimţite au atins chiar 41 în sudul Banatului. Azi va fi mai rău. Staţi la umbră şi reduceţi orice deplasare.

Şi în Transilvania găsim atmosfera sufocantă, foarte puţini nori şi temperaturi la limita caniculei. Abia la noapte se mai răcoreşte...

Soare dogoritor şi o căldură insuportabilă se anunţă şi în Oltenia. Probabil că se face mai cald decât ieri. Noaptea va fi una tropicală: temperaturile minime rămân peste pragul de 20 de grade.

În sudul ţării, cam aceeaşi situaţie. Zăpuşeala mare spre amiază, canicula mai târziu şi un disconfort termic major.

În Bucureşti, avem altă zi chinuitor de caldă. Aerul se încinge mai tare, cerul se menţine senin iar stresul temic va fi accentuat. La umbra vor fi 36-37 de grade, însă în plin soare am putea simţi chiar şi 45 de grade. Acum sunt 22 de grade în centrul oraşului.


Vremea la munte şi pe Litoral


La munte, vor fi schimbări perceptibile în perioada următoare. Astăzi avem vreme caldă şi însorită până după prânz. Mai târziu apar ploi scurte, dar consistente, în Apuseni şi în nordul Orientalilor. La această oră, la Sinaia cota 1500 sunt 24 de grade, un pic mai cald decât în Bucureşti.

Pe litoral urmează o perioadă cu vreme caldă, dar apa mării va fi mai rece decât în ultimele săptămâni. Astăzi, cerul va fi senin, iar atmosfera înăbuşitoare. Umezeala va fi ridicată şi stresul termic extrem.

Vremea în următoarele 3 zile

 


Mâine, aerul fierbinte se retrage spre sud, iar prin nordul ţării, pătrunde un aer mai rece. În Lunca Dunării prindem încă o amiază caniculară, insuportabil de caldă, însă din nord pătrund aversele. Instabilitatea creşte şi vor fi ploi zdravene, vijelii şi grindină, mai ales în centru, la deal şi la munte, iar pe seară şi prin sud şi sud-est.
Joi, presiunea începe să crească, iar temperaturile ajung în limitele suportabilului. Dimineaţă vor mai fi ceva ploi în sud şi sud-est, dar treptat, se înteţeşte vântul şi atmosfera se degajează.

Vineri se anunţă vreme călduroasă în ţinuturile vestice, dar destul de plăcută în rest. Prin sud şi pe la munte mai sunt condiţii de averse, vântul rămâne activ, iar temperaturile se opresc pe la 32 de grade.

În Bucureşti mâine o să avem căldură chinuitoare, disconfort termic ridicat şi o maximă în jur de 33 de grade. După prânz şi pe seara apar norii şi se pot produce vijelii. Apoi, presiunea atmosferică începe să crească.

Şi joi dimineaţa mai apar ceva nori de ploaie, dar căldura se domoleşte şi, după prânz, se arată soarele.

Vineri se anunţă vreme amestecată, înnorări temporare şi câteva reprize de ploaie. Vântul rămâne activ, iar temperaturile mai scad puţin.

La munte, vor fi schimbări perceptibile în perioada următoare. Mâine se răcoreşte, instabilitatea sporeşte şi aversele vin în mai multe reprize. Vor udă majoritatea zonelor şi apar însoţite de grindină şi vijelii.

Joi temperaturile ajung la normal, iar ploile mai apar local în zona Meridionalilor şi prin Carpaţii de Curbură. Vineri domina vreme frumoasă, dar mai sunt ceva condiţii de ploaie în masivele sudice.

Pe litoral urmează o perioadă cu vreme caldă, dar apa mării va fi mai rece decât în ultimele săptămâni. Miercuri se anunţă atmosfera sufocantă, dar norii se înmulţesc treptat şi, la apropierea serii, ar putea să plouă. Joi, vremea va fi schimbătoare, cu soare printre nori şi ploi sporadice. Temperaturile mai scad puţin. Vineri prindem vreme frumoasă, câţiva nori şi un vânt insistent.

VIDEO PROTVPLUS.RO