Vremea, 12 Octombrie. Vremea se menține deosebit de rece în majoritatea regiunilor

Ultima actualizare: 12-10-2021 10:14

Vremea, 12 Octombrie. Marți avem atmosferă închisă și deosebit de rece. Ploile apar în majoritatea regiunilor, iar în sud și în sud-est se vor înregistra cantități însemnate de apă.

 

Vremea, 12 Octombrie. Vreme ceva mai bună găsim doar în vest, în nord-vest și în estul Moldovei, pe unde se arată puțin și soarele.

Vremea pe regiuni

În Dobrogea și Bărăgan avem atmosferă mohorâtă. O să plouă destul de mult, iar în zona Dobrogei se vor strânge peste 25-35 de litri de apă pe metru pătrat. Se mai răcește față de luni, iar temperaturile ajung cu greu la 15, poate 16 grade.

Și în Moldova sudică și în nordul Munteniei vremea se menține rece pentru acest moment al anului. Cerul rămâne acoperit pe tot parcursul zilei, iar ploile vor fi mai consistente în zonele de câmpie.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina cerul va fi mai mult noros și doar prin zona Iașiului se arată puțin soarele. Va fi, însă, foarte frig, iar maximele se opresc la 13 grade Celsius, însă în Bucovina nu vor fi mai mult de 8 grade. Și pe-aici va ploua, iar în zona înaltă de munte se anunță ninsori.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș prindem scurte momente însorite, însă apar și câteva reprize de ploaie. Temperaturile pierd vreo 4-5 grade față de luni și marți vor fi între 10 grade la Cluj-Napoca și Bistrița, până la 14 grade pe la Satu-Mare.

În ținuturile vestice prindem vreme schimbătoare: o să plouă, vor fi și perioade cu soare, însă atmosfera se menține rece, iar după prânz vom avea cel mult 14 grade în zona Crișanei.

În Transilvania urmează o zi tare neplăcută și friguroasă. Vor fi înnorări, ploi, la altitudini mari se pornește vântul, iar la noapte, tot pe-acolo, o să ningă. Se răcește considerabil față de ieri, iar la orele amiezii nu vor fi mai mult de 10-11 grade.

În Oltenia avem cam aceeași situație: înnorările persistă, va ploua, iar temperaturile rămân la valori similare față de luni și se opresc la 13-14 grade.

Nici în ținuturile sudice nu vedem soarele, însă pe-aici ploile vor fi abundente și vor lăsa în urmă peste 25-35 de litri de apă pe metru pătrat. Temperaturile rămân sub normalul perioadei și nu vor fi mai mult de 13 grade, în zonele deluroase.

Vremea în București

În București, marți, vremea se menține închisă și foarte rece pentru data din calendar, cu cel mult 14-15 grade la amiază. În a doua parte a zilei o să plouă destul de consistent, iar vântul va fi activ. La noapte ploile continuă, iar minima atinge 9-10 grade.

Vremea la munte

La munte prindem încă o zi mohorâtă și neobișnuit de rece. Nu zărim soarele, va ploua în majoritatea masivelor, iar în zonele înalte din jumătatea nordică a Carpaților Orientali apar ninsorile. Vântul are intensificări pe creste, iar temperaturile rămân la valori similare cu cele de ieri.

Vremea în următoarele zile

București

Începem cu Bucureștiul, pe unde marți vremea rămâne închisă și foarte rece pentru data din calendar, cu cel mult 14 grade la amiază. În a doua parte a zilei și la noapte apar ploi destul de consistente, iar vântul va fi activ.

Miercuri cerul rămâne acoperit și o să plouă slab, în cea mai mare parte a zilei. Atmosfera se menține rece, iar după prânz maxime atinge 14 grade.

Joi se face și mai rece, iar pe timpul zilei nu vom avea mai mult de 12 grade. Ploile continuă, iar vântul agită atmosfera și va spori senzația de frig.

Vineri, aproape nicio schimbare: cer noros, o să plouă, iar vântul va avea unele intensificări. Temperatura ajunge cu greu la 13 grade Celsius.

Munte

La munte prindem încă o zi mohorâtă și neobișnuit de rece, cu ploi în majoritatea masivelor. În zonele înalte din jumătatea nordică a Carpaților Orientali apar ninsorile, iar vântul are intensificări pe creste.

Miercuri avem tot vreme închisă și rece. Ploile apar local, iar la altitudini mari o să cadă lapoviță. În noaptea de miercuri spre joi, la peste 1500 de metri va ninge.

Joi precipitațiile apar în special în masivele sudice și sud-estice. Vorbim în general de lapoviță, însă în zona înaltă o să ningă.

Vineri, doar în masivele nord-vestice se arată puțin soarele. În Meridionali și în Orientali o să plouă pe arii extinse, iar pe creste se anunță ninsori și lapoviță.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO