Vremea, 11 Octombrie. Vreme închisă și neobișnuit de rece în toată țara, iar la munte este posibil să cadă lapovița

Ultima actualizare: 11-10-2021 10:14

Vremea, 11 Octombrie. Luni vremea o să fie închisă și neobișnuit de rece. În prima parte a zilei o să plouă în sud-vest, dar pe seară ploile cuprind jumătatea de sud a țării.

Vremea, 11 Octombrie. La munte este posibil să cadă lapovița și vântul se întețește în sudul Banatului, în zona înalta de munte și în regiunile sudice. Maximele termice pleacă de la 10 grade în sud-vest și ating 18 grade în nord-vest.

Vremea pe regiuni

În Dobrogea și cu Bărăganul avem atmosferă mohorâtă. Vor fi înnorări persistente, dar se mai încălzește față de ieri și la amiază vom avea 17 grade în zona Bărăganului.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei vremea se menține rece pentru data din calendar. Cerul rămâne acoperit pe tot parcursul zilei, vântul prinde putere pe creste, iar la amiază nu vor fi mai mult de 15-16 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina avem o dimineața friguroasă și, pe spații mici, a căzut deja bruma. Mai apoi va domina atmosfera însorită, însă la noapte se înnorează și o să plouă. Maximele au valori scăzute pentru această perioadă.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș este destul de rece în primele ore ale zilei, iar în unele zone s-ar putea să se producă bruma. Pe aici găsim vreme schimbătoare, iar temperaturile vor fi similare cu cele de ieri.

În ținuturile vestice, atmosfera se menține rece, iar după prânz vom avea cel mult 16 grade. Cerul va fi mai mult noros și o să plouă destul de mult. În Banat cantitățile de apă vor depăși 20 de litri pe metru pătrat, iar vântul devine insistent în sudul Banatului.

În Transilvania este foarte frig acum, dimineață, iar în depresiuni a căzut bruma. Pe timpul zilei prindem scurte momente însorite, dar spre seară ploile ajung și pe-aici. Vântul are intensificări la altitudini mari, iar temperaturile mai cresc puțin față de ieri.

În Oltenia urmează încă o zi mohorâtă și foarte rece. Înnorările persistă, o să ploua și se pot strânge peste 20 de litri de apă pe metru pătrat. În zona montană înalta o să cadă lapovița, iar maximele ajung cu greu la 14 grade.

În ținuturile sudice nu prea vedem soarele, iar pe seară și la noapte va ploua. Vântul are unele porniri, iar temperaturile rămân sub normalul perioadei și nu vor fi mai mult de 15 grade, în Lunca Dunării.

Vremea în București

În București avem vreme închisă și deosebit de rece, cu cel mult 14 grade la orele amiezii. Vântul se întețește și va spori senzația de frig, iar pe înserat va începe să plouă. La noapte ploile continuă și se face puțin mai cald față de noaptea trecută, iar minima atinge 9-10 grade.

Vremea la munte

La munte, atmosfera se menține neobișnuit de rece. Vor fi înnorări și o să plouă mai întăi în masivele sud-vestice, însă pe seară și la noapte ploile se extind în toată zona montană. Pe creste va fi lapoviță, iar vântul se întețește la altitudini mari.

Vremea în următoarele zile

București

Luni avem atmosferă închisă și deosebit de rece, cu cel mult 14 grade la orele amiezii. Vântul se întețește și va spori senzația de frig, iar pe înserat va începe să plouă.

Nici marți nu scăpam de vremea mohorâtă și rece. Ploile continuă și vor fi destul de consistente, vântul rămâne activ, iar după prânz temperaturile se opresc la 15 grade.

Miercuri înnorările persistă și sunt șanse destul de mari să plouă. Temperatura scade simțitor pe timpul nopții, când vor fi doar 4 grade la marginea orașului.

Joi avem aceeași situație: atmosferă închisă și rece, o să plouă, iar vântul va avea avea unele intensificări. După prânz nu vor fi mai mult de 13 grade.

Munte

La munte atmosfera se menține neobișnuit de rece. Vor fi înnorări și o să plouă mai întăi în masivele sud-vestice, însă pe seară și la noapte ploile se extind în toată zona montană. Pe creste va fi lapoviță, iar vântul se întețește la altitudini mari.

Marți prindem tot vreme închisă, iar ploile apar în majoritatea masivelor. Vântul continuă să sufle tare în zona înaltă, iar noaptea, pe creste, vor predomina ninsorile.

Miercuri se anunță încă o zi mohorâtă. În zonele mai joase va fi lapoviță, iar la altitudini mari o să ningă.

Joi precipitațiile apar în special în masivele sudice și sud-estice și vor fi destul de consistente. Vorbim în general de lapoviță, însă în zona înalta va ninge.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO