Meteo 10 octombrie. O zi cu vreme deosebit de rece. Care vor fi maximele termice

Ultima actualizare: 10-10-2021 09:46

Duminică, vremea se menține deosebit de rece, iar ploile apar mai ales în vest și în sud-vest.

În zona montană înaltă vă fi lapoviță, iar vântul se menține activ pe creste și în sudul Banatului. Maximele se încadrează între 9 și 17 grade Celsius.

În Dobrogea și Bărăgan găsim atmosferă schimbătoare și rece, chiar dacă maximele cresc puțin față de sâmbătă. La amiază vor fi cel mult14 grade și o să zărim și soarele printre nori.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei prindem vreme ceva mai bună. Norii se înmulțesc doar în zonele mai înalte, însă temperaturile rămân la valori modeste pentru această perioadă și după prânz vom avea 14-15 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina se anunță o zi însorită, dar neobișnuit de rece, cu maxime de la 11 la 14 grade. De dimineață sunt condiții de brumă, iar la noapte minimele se vor apropia de pragul înghețului.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș avem tot un început de zi friguros, dar mai apoi soarele încălzește rapid atmosfera și temperaturile mai cresc față de ziua trecută. Pe aici va fi cel mai cald din țară, iar termometrele vor indica 17 grade după prânz.

În ținuturile vestice găsim cer mai mult noros și o să plouă. Vântul prinde putere în sudul Banatului, pe unde va sufla cu peste 80 de km/h și va spori senzația de frig, iar maximele ating 16 grade în zona Crisanei.

În Transilvania vor fi perioade cu soare și se mai încălzește puțin față de sâmbătă. Vremea rămâne, însă, rece pentru acest moment al anului și vom avea temperaturi de la 12 grade în depresiuni până la 17 grade în vestul provinciei.

În Oltenia urmează încă o zi mohorâtă și friguroasă. Vor fi înnorări persistente, o să plouă, iar în zona montană înaltă se anunță ninsori și lapoviță. Tot la altitudini mari se întețește și vântul, care va sufla cu peste 70-80 de km/h. Maximele ajung cu greu la 14 grade.

Vântul are unele porniri și prin ținuturile sudice, pe unde se aduna norii și nu e exclus să vină și câțiva stropi de ploaie. Și pe aici avem temperaturi sub normalul perioadei, de la 12 la 14 grade.

 

Cum va fi vremea în Capitală

 

În București, vremea se menține deosebit de rece, iar după prânz vor fi cel mult 14 grade. Soarele se arată trecător, condițiile de ploaie sunt reduse, iar vântul are intensificări în special după-amiaza și seara, când vor fi rafale de până la 45 de km/h. La noapte, temperatura coboară până la 7 grade.

 

Vremea la munte

 

La munte, temperaturile cresc puțin, dar vremea rămâne foarte rece. Vor fi înnorări, iar în Munții Banatului și în vestul Carpatilor Meridionali o să plouă. La altitudini mari se anunță ninsori și lapoviță și tot pe-acolo, dar și în masivele sud-vestice, vântul vă avea intensificări de peste 70-80 de km/h.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO