Vremea 12 august 2019. Stres termic extrem și temperaturi de până la 38 de grade


Ultimul update: Luni 12 August 2019 09:20
Data publicarii: Luni 12 August 2019 08:10
Categorie: Vremea

Vremea 12 august 2019. Luni, canicula pare şi mai înverşunată. Prin sudul şi vestul ţării se vor atinge 37, poate 38 de grade şi stresul termic va fi extrem. Doar în zonele mai înalte, cu totul întâmplător, s-ar putea să vină o ploaie de scurtă durată.

 

 

Cum arată vremea în fiecare regiune:

 

În Dobrogea şi Bărăgan, cerul se păstrează curat; se încălzește de la o oră la alta, iar după prânz se instalează canicula şi atmosfera devine înăbuşitoare. Temperaturi sub 30 de grade mai găsim doar la malul mării.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei căldura va fi greu de suportat. Nu prea zărim norii; nici vântul nu prea ne ajută, iar maximele ajung pe la 35 - 36 de grade. Acestea sunt valori înregistrate la umbră, pentru că în plin soare va fi mult mai cald de atât.

Căldură mare se anunţă şi în nordul Moldovei şi prin Bucovina. Temperaturile, mai ridicate dăcât duminică se apropie de pragul caniculei pe la câmpie. Avem cer senin aproape peste tot; doar pe la munte s-ar putea să cadă doi - trei stropi de ploaie, în a doua parte a zilei.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş aerul se încinge şi mai tare, canicula se instalează şi aici şi creşte disconfortul termic. În zonele înalte e posibil să apară câţiva nori de ploaie.

Vestul ţării se va topi luni sub razele soarelui. Se face exagerat de cald; se ating chiar şi 38 de grade la umbră şi atmosfera devine sufocantă.

Căldura se intensifică şi în zona Transilvaniei. Temperaturile depăşesc 30 de grade, chiar şi în depresiuni, pe unde dimineaţă este cam răcoare. În vestul provinciei, maximele ajung la 35 de grade; pe la munte s-ar putea să apară o ploaie trecătoare şi vântul va sufla mai tare pe creşte.

În Oltenia cerul rămâne senin, iar după prânz avem căldură insuportabilă şi multă zăpuşeală. Se ating frecvent 36 - 37 de grade, la umbră şi NU este nicio speranţă de ploaie.

Şi în ţinuturile sudice va fi arşiţă mare; temperaturile vor urca spre 37 de grade şi stresul termic va crea probleme.


BUCUREȘTI

 

În Bucureşti, arşiţa pare şi mai înverşunată la început de săptămână. Luni cerul se păstrează curat; se ating în jur de 36, de grade, la umbră şi aerul devine aproape irespirabil. Căldură apăsătoare avem şi marți: soare nemilos, caniculă şi disconfort foarte mare la orele amiezii.

Şi miercuri o să fie foarte cald. Temperatura urcă spre 34, poate 35 de grade. Noaptea, însă, atmosfera devine instabilă şi vin averse, cu tunete, fulgere şi intensificări de vânt.

Joi, căldura se domoleşte. Dimineaţa e posibil să picure trecător; apoi vântul devine activ şi maxima se opreşte pe la 29 de grade.

LA MUNTE

 


Va fi foarte cald şi în zonele de munte. Luni vom avea o zi frumoasă, cu vânt intens pe creste şi câţiva nori de ploaie mai pe seara.

Marți rămânem cu temperaturile ridicate. Ziua va fi însorită, însă după lăsarea nopţii apar ploi zgomotoase, destul de consistente în nordul Carpaţilor Orientali şi prin Apuseni.

Miercuri se răceşte în toată zona montană. Instabilitatea creşte după prânz şi vin ploi torenţiale, destul de violente, cu grindină, vijelii şi cantităţi mari de apă.

Joi se mai răcoreşte puţin. Norii se adună din când în când şi vor aduce averse locale, cu tunete, fulgere şi scurte intensificări de vânt.

LA MARE

 


La mare continuă vremea frumoasă. Luni avem atmosferă însorită, briză plăcută şi temperaturi un pic mai ridicate decât duminică. Pe la amiază creşte disconfortul termic.

La fel va fi şi marți: soare, vreme caldă şi multă zăpuşeala după prânz. Se mai încălzeşte puţin şi apa mării. Nici miercuri nu prea zărim norii şi asta înseamnă un nivel ridicat al radiaţiilor ultraviolete, aşa că protejaţi-vă.

Ziua de joi ne-aduce atmosferă schimbătoare, înnorări şi condiţii de averse după-amiază şi un vânt destul de insistent. Temperaturile se menţin ridicate.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

La munte, mai aglomerat ca niciodată. Peisajul a răsplătit turiștii pentru cozile infernale
La munte, mai aglomerat ca niciodată. Peisajul a răsplătit turiștii pentru cozile infernale
Caniculă și nopți tropicale, în România. „Cred că simt acum 57 de grade, dacă sunt 37”
Caniculă și nopți tropicale, în România. „Cred că simt acum 57 de grade, dacă sunt 37”
Cel mai aglomerat weekend la munte. Principalele atracții pentru turiști
Cel mai aglomerat weekend la munte. Principalele atracții pentru turiști
VIDEO PROTVPLUS.RO
vremea
ANM anunță când se răcește vremea în România. Temperaturile scad cu până la 10 grade
Temperaturi neobișnuite pentru această perioadă. Cum va fi vremea în fiecare regiune
Vremea se menține neobișnuit de caldă și duminică. Maximele ating 28 de grade
Temperaturi cu 10 grade mai ridicate decât ar fi normal. Anunțul meteorologilor
Atenționare meteo. Cod galben de ceață în București și în mai multe județe
Temperaturi neobișnuite pentru această perioadă. Maxime între 17 și 28 de grade
vremea
Vremea în noiembrie. ANM anunță când vine frigul în România
Cum va fi vremea în week-end. Meteorologii anunţă temperaturi neobişnuite
Alertă de vreme severă imediată! ANM anunță cod galben valabil în 22 de județe
Vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă. Regiunea unde se ating 27 de grade
Vreme schimbătoare miercuri. Regiunea unde se vor înregistra 28 de grade
Cod galben de ceață. Ce judeţe vor fi afectate toată ziua de marţi