Vremea 10 aprilie 2019. Zonele în care va ploua, în următoarele zile


Ultimul update: Miercuri 10 Aprilie 2019 10:02
Data publicarii: Miercuri 10 Aprilie 2019 08:34
Categorie: Vremea

Miercuri, instabilitatea creşte şi o să plouă în cea mai mare parte a ţării. Vor fi şi averse cu descărcări electrice şi se pot acumula 15 de litri de apă pe metru pătrat.

Pe crestele montane, se anunţă ninsori slabe şi un vânt intens; dar vântul devine insistent şi prin Transilvania, Moldova şi Muntenia. Maximele pleacă de la 12 grade pe litoral şi ajung la 23-24 de grade în vest şi centru.

Cum va fi ziua de astăzi în fiecare zonă: 

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă vreme închisă şi ploi peste tot, iar după prânz vor fi cel mult 18 grade Celsius.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, găsim mulţi nori şi ploi iar vântul va prinde putere. Se încălzeşte şi la amiază se ating chiar şi 23 de grade Celsius.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, atmosfera va fi închisă şi vin ploi peste tot. Izolat, se pot strânge cantităţi de apă de 15 l/mp şi vântul va avea răbufniri. Maximele termice cresc cu 2-3 grade faţă de ziua trecută.

Se strică vremea şi în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş. Norii vor fi numeroşi şi vor aduce ploi care pot fi însoţite şi de descărcări electrice. Temperaturile scad uşor faţă de marți.

În vestul ţării, se anunţă înnorări şi ploi care vin în aversă cu fenomene electrice. În zonele de munte, la altitudini mari vor fi precipitaţii mixte iar temperaturile ajung ca şi ieri până la 23 grade Celsius.

În ţinuturile centrale, găsim mulţi nori şi ploi în partea estică iar la munte pe creste aşteptam lapoviţă. Vântul va avea intensificări, iar în vestul provinciei se ating chiar şi 24 de grade Celsius - valori ridicate pentru luna aprilie.

În sud-vestul ţării, vor fi înnorări şi pot să vină şi aici câteva ploi. Se încălzeşte şi, la amiază, vor fi cel mult 21 de grade Celsius.

În sudul ţării aşteptam vreme urâtă cu mulţi nori şi ploi din loc în loc. Vântul va avea unele intensificări în Muntenia, iar după prânz se vor atinge 18-19 grade Celsius.

BUCUREȘTI

În Bucureşti nu prea zărim soarele în următoarele zile. Astăzi apar ploi trecătoare, vântul rămâne activ, iar maxima ajunge pe la 17 grade. Joi se mai răcoreşte puţin, norii persistă şi o să plouă din când în când.

Vineri rămânem cu atmosfera închisă şi se menţin condiţiile de ploaie. Vreme urâtă avem şi sâmbăta: cer acoperit, mai multe reprize de ploaie şi vânt insistent. Se face mai răcoare: maxima se opreşte pe la 15 grade.

LA MUNTE

La munte, astăzi găsim vreme instabilă, ploi frecvente, chiar şi averse cu descărcări electrice şi un vânt intens în zonele de creastă. Cantităţile de apa pot depăşi 20 L/mp.

Joi ploile continuă, se răceşte, iar pe creste apare lapoviţă. În zona Carpaţilor Occidentali şi în vestul Meridionalilor se mai pot strânge 20 de litri de apă pe metru pătrat.

Vineri se face mai frig. Avem tot vreme închisă, cu ploi din când în când şi lapoviţa la altitudini mari. Vremea rea continuă şi sâmbătă. Vin alte averse ce pot fi consistente; se înteţeşte şi vântul, iar pe creşte apar ninsori cu lapoviţă. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO