Vreme neobișnuit de caldă pentru luna noiembrie. Regiunea unde se ating și 24 de grade


Ultimul update: Marti 12 Noiembrie 2019 10:08
Data publicarii: Marti 12 Noiembrie 2019 08:11
Categorie: Vremea

Se mențin avertizările cod galben de ceață pentru zona depresionară. Au apărut coduri noi în zonele Brașov, Sibiu și în județul Alba. Acestea sunt în vigoare până la ora 10.

Vântul continuă să sufle cu putere la munte, în zona Meridionalilor, dar și în Caraș-Severin. Marți, vremea se încălzește, se arată soarele, iar pe seară vin ceva ploi în vest și prin centru. Între timp, temperaturile maxime vor fi de la 15 la 24 de grade.

Vremea pe regiuni

 

În Dobrogea și Bărăgan, situația arată bine, deși dimineața mai găsim un pic de ceață. Mai târziu se înseninează și se încălzește. Noaptea va fi și mai caldă decât cea din urmă.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, găsim vreme frumoasă, cu atmosferă primăvăratică. Se încălzește față de luni.

În nordul Moldovei și în Bucovina
, va fi la fel de bine ca luni. Norii apar sporadic, iar temperaturile sunt de final de septembrie.

Se arată soarele și în nordul Transilvaniei și prin Maramureș. Va fi cu mult mai cald ca luni, cu maxime de până la 20 de grade și un vânt mai activ pe creste. 

Și în vestul țării, asistăm la o încălzire percutantă. Luni, au fost doar 13 grade, marți se ating 20 de grade. Minimele se opresc pe la 14 grade.

Și în Transilvania, se anunță vreme frumoasă și în încălzire. Dimineața poate apărea ceață, dar pe la amiază, temperaturile cresc și ating și 20 de grade în nordul provinciei.

Vreme bună găsim și în Oltenia. Ceața se risipește în câteva ore, apoi se pornește vântul și atmosfera va fi plăcută și pe aici.

Timp frumos găsim și în ținuturile sudice, și în plus, vremea se încălzește: maximele ajung la 24 de grade în Lunca Dunării. Și noaptea va fi una caldă față de ultima perioadă.

În București, marți va fi neobișnuit de cald pentru noiembrie, vântul se întețește spre amiază, iar presiunea atmosferică o să scadă.

Și în zonele de munte, găsim vreme caldă, cu soare și temperaturi ridicate în toate masivele. Vântul va sufla cu putere pe creste, iar pe seară încep să se adune norii și va ploua în vestul Meridionalilor și în Apuseni.

 

Prognoza meteo pe următoarele 3 zile


 

Miercuri, se păstrează atmosfera nefiresc de caldă, însă vine ploaia în zone din vestul țării. Cantități mai mari de apă se adună în vestul Carpaților Meridionali, în Munții Banatului și în zonele înconjurătoare. Nu se domolește nici vântul, iar nivelul presiunii atmosferice mai scade puțin. Maximele vor fi de la 15 la 22 de grade.

Joi se răcorește puțin, dar temperaturile rămân peste nivelul perioadei. Atmosfera va fi închisă, cu ploi temporare, chiar serioase în masivele sudice ale Carpaților.

Vineri se încălzește din nou. Dimineața o să mai vină câțiva stropi în sud și est, dar după prânz, norii se risipesc. Vântul va sufla cu putere în sudul Banatului și la munte, iar ceața revine abia în noaptea următoare.

București

Și miercuri prindem vreme caldă, dar atmosfera va fi ceva mai mohorâtă. Dimineața sunt condiții de ceață. Pe seară pot veni și câțiva stropi. Presiunea atmosferică va mai scădea puțin.

Joi o să plouă temporar, vântul va fi activ, iar maxima coboară câteva grade, însă nu revine la normal: va fi de luna octombrie.

Vineri dimineață mai apar ceva nori, dar mai târziu se arată soarele și se încălzește ușor.

La munte
 


Și la munte găsim vreme caldă, cu soare și temperaturi ridicate în toate masivele. Vântul va sufla cu putere pe creste, iar pe seară, încep să se adune norii și va ploua în vestul Meridionalilor și în Apuseni.

Miercuri, apar ploile, dar vin local, nu peste tot, însă în masivele sud-vestice se adună cantități destul de mari de apă.

Și joi va continua să plouă. Tot în Meridionali și Munții Banatului va ploua mai mult, iar temperaturile scad, dar se păstrează ridicate pentru noiembrie.

Vineri se îmbunează vremea, apare soarele și va fi, în continuare, cald.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Val polar în una din cele mai călduroase zone din Europa. Cum au reacționat localnicii
Anomalie meteo în România. Temperaturile se schimbă și cu 20 de grade
Vreme neobişnuit de caldă în România. Când vin ploile
VIDEO PROTVPLUS.RO