Vreme schimbătoare. Zonele unde pot apărea vijelii şi căderi de grindină

Cod galben de vânt, ploi și ninsori în 27 de judeţe.
Meteo Romania

Luni se face mult mai cald decât ar fi normal la început de martie. Se porneşte vântul, iar în vest, nord-vest şi centru o să plouă în aversă, pot fi vijelii şi căderi de grindină.

În zona montană înaltă va ninge viscolit. Maximele pleacă de la 9 grade în depresiuni şi în Bucovina şi ating 18 grade prin sudul ţării.

Cum va fi vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan, ne aşteaptă o zi destul de însorită şi mai caldă decât cea de duminică. Maximele ajung pe la 17 grade, iar vântul devine tot mai insistent.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, domina vremea frumoasă, norii apar sporadic şi vântul se înteţeşte. Temperaturile continuă să crească şi pe la amiază se ating în jur de 13-14 grade.

Citește și
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Şi în nordul Moldovei şi în Bucovina avem vreme caldă pentru început de martie, dar se înnorează din când în când şi s-ar putea să vină 2...3 stropi de ploaie. Vântul devine activ, iar maximele ajung pe la 10...11 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme cam instabilă, vânt puternic şi mai multe reprize de ploaie. Vor fi averse, pot să apară descărcări electrice şi se pot produce vijelii. Temperaturile cresc faţă de ziua trecută.

Se mai încălzeşte şi în ţinuturile vestice, dar vântul are intensificări susţinute şi poate atinge viteze de 80 km/h. O să plouă şi aici şi vorbim tot despre averse, cu tunete, fulgere şi condiţii de grindină.

Vântul aduce un aer cald şi în zona Transivaniei. Temperaturile vor urca spre 13-14 grade, dar vor fi mai multe perioade cu ploi şi instabilitate.

Tendinţa de încălzire a vremii se păstrează şi în zona Olteniei. Pe aici găsim atmosfera mai plăcută, deşi apar câteva ploi pe parcursul zilei. Nu lipsesc momentele cu soare, iar pe la amiază se ating în jur de 16 grade.

În ţinuturile sudice se încălzeşte şi mai tare. Nu sunt semne de ploaie; domina vremea frumoasă, iar temperaturile se apropie de 20 de grade în Lunca Dunării.

Şi în Bucureşti se face mai cald şi ajungem la valori de luna Aprilie. Norii apar în treacăt, dar e puţin probabil să plouă; vântul devine activ şi maximă ajunge pe la 17 grade.

Şi la munte se mai încălzeşte puţin, dar vom avea o zi foarte agitată din cauza vântului. Pe creste, rafalele vor depăşi 80-100 Km/h iar la altitudini de peste 1700 de metri, în special în masivele din vestul ţării se anunţă ninsori şi viscol.

Prognoza meteo pentru următoarele 3 zile

 

În Bucureşti, marţi trecem la temperaturi de luna mai. Se vor atinge 21 de grade la amiază şi 8...9 grade în noaptea următoare. Ziua va fi însorită, dar cu vânt destul de insistent.

Şi miercuri va fi neobişnuit de cald pentru această dată, dar apar mai mulţi nori şi vântul se mentine activ.

Vreme caldă avem şi joi, deşi temperaturile încep să scadă. Vom avea o zi cam mohorâtă şi o să plouă din când în când.

La munte, marţi, temperaturile continuă să crească. O să avem vreme mai bună, dar pe seara, în Carpaţii Occidentali şi Meridionali, apare lapoviţă.

Miercuri aşteptam vreme caldă, dar şi mulţi nori şi ploi în majoritatea masivelor. Se porneşte din nou vântul, iar noaptea aduce ninsori şi lapoviţă la altitudini mari.

Joi se răceşte şi o să avem atmosfera închisă, lapoviţă, ninsoare şi cantităţi mai mari de apă în Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Vreme de primăvară în toată țara. Zonele în care va ploua
Vreme de primăvară în toată țara. Zonele în care va ploua

Prima zi de martie ne-aduce temperaturi ridicate pentru acesta data şi vreme frumoasă în cea mai mare parte a ţării. Prin vest şi nord va fi cam înnorat, iar pe seară şi la noapte, un nou val de ploi va cuprinde ţinuturile vestice.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.