Vreme rece și ploi în mai multe regiuni. Prognoza pentru zilele următoare

Ultima actualizare: 30-05-2020 09:59

Sâmbătă atmosfera se menţine schimbătoare. În vest şi nord-est, vremea va fi chiar rece pentru finalul lunii mai. Soarele apare peste tot, însă după prânz sosesc aversele şi va ploua mai mult în sud-est, prin nord, la deal şi la munte.

Maximele termice pleacă de la 15 grade în Bucovina şi vor ajunge până la 23 de grade în Oltenia.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan norii apar destul de des, temperaturile mai cresc puţin iar ploile vin după prânz şi se pot produce vijelii.

Vremea va fi schimbătoare şi mai sus, în Moldova sudică şi prin nordul Munteniei. Soarele apare în prima parte a zilei insă mai târziu vin ploile cu tunete, fulgere şi vânt nervos.

În restul Moldovei şi în Bucovina, dimineaţa prindem soare cu nori, mai târziu aşteptam câteva reprize de ploaie şi vântul devine insistent. Temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

În Maramureş se anunţă ploi serioase, insã în nordul Transilvaniei va fi un pic mai bine şi se încălzeşte uşor.

În vestul tãrii, aşteptam vreme mai bunã. Se încălzeşte cu 2-3 grade, însă ploile apar sporadic şi vin mai ales în vecinătatea munţilor.

În Transilvania o să mai plouă şi o să fie răcoare, dar apare şi soarele din când în când. Maximele termice vor ajunge până la 19 grade Celsius.

În Oltenia găsim vreme bună, dar în zonele deluroase mai vin câteva ploi. Temperaturile ating 22-23 de grade, probabil cele mai mari valori din ţară.

În ţinuturile sudice, dimineaţa zărim soarele, pe la amiază va fi destul de plăcut afară, însă către seară vor reveni aversele.

Prognoza pentru zilele următoare

 

Duminică avem soare şi vreme bună în ţinuturile sudice, însă frigul şi ploile revin în nord şi prin centru. În zona Orientalilor mai apar ceva fulguieli, iar vântul va sufla cu putere în majoritatea zonelor. Temperaturile ating 13 grade în Maramureş, însă în Muntenia se ating 25 de grade.

Luni dimineaţă se anunţă soare aproape peste tot. După prânz o să plouă la munte, în Bărăgan şi Dobrogea, iar în noaptea următoare, va plouă peste tot prin sud şi se mai pot strânge 25 l/mp. Temperaturi de 25 de grade se mai ating doar în sudul Moldovei şi prin Bărăgan.

Marţi vorbim de vreme rece pentru începutul lunii Iunie. În plus, vor veni alte ploi în ţinuturile sudice, dar va ploua local şi în restul zonelor. La munte se înteţeşte vântul, iar în noaptea următoare o să ningă.

Vremea în Bucureşti

 

În Bucureşti, sâmbătă vremea se menţine instabilă şi răcoroasă. Avem soare pentru câteva ore însă spre seară se adună norii de ploaie. Maximă va fi tot în jur de 21 de grade, ca şi zilele trecute.

Vremea la munte

 

La munte, vremea se răceşte şi o să mai plouă. Astăzi, ploile apar după prânz şi se mai pot acumula 20 l/mp. Pe crestele Carpaţilor Orientali vântul va sufla cu putere şi va depăşi 80 km/h.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO