Ploi, vijelii și grindină în țară. Ce ne așteaptă în acest sfârșit de săptămână

29-05-2020 08:48


Prognoza meteo 29 mai 2020. Vineri, ploile vin în mai multe reprize în nordul și nord-estul țării. În rest, o să plouă mai ales din a doua parte a zilei și se pot acumula 30 de litri de apă pe metru pătrat.

 

Ploile vor fi însoțite de tunete, fulgere, vijelii și grindină. În Moldova și pe crestele montane, vântul va sufla cu viteze de peste 55...60 km/h, iar maximele pleacă de la 15 grade în depresiuni și vor ajunge până la 24 de grade în Oltenia. 

Vremea în fiecare regiune
 

În Dobrogea și Bărăgan găsim soare în prima parte a zilei, însă mai târziu, se strâng norii și vin ploi zgomotoase.
Temperaturile cresc și vor ajunge până la 21 de grade în Bărăgan.

Se încălzește și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Norii vor fi rari la început, însă după prânz se înnorează și vin averse cu tunete, fulgere și vântul va avea intensificări.

În nordul Moldovei și în Bucovina vremea se menține instabilă și o să plouă pe tot parcursul zilei și vântul va prinde putere. Apare și soarele pentru scurte momente, se încălzește ușor, însă temperaturile vor fi modeste pentru sfârșitul lunii mai.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se anunță înnorări și ploi sporadice, dar și perioade cu soare. Se încălzește și la amiază vor fi 21 de grade în Maramureș.

Se încălzește și în ținuturile vestice. Temperaturile, ajung pe la 21...22 de grade. Atmosfera va fi plăcută în prima parte a zilei, însă mai târziu se adună norii și vin averse care pot fi mai consistente, îndeosebi în zonele mai înalte.

În Transilvania vor fi nori numeroși în partea estică, pe unde o să plouă abundent și se vor strânge cantități mai însemnate de apă și e posibil să cadă grindină. În rest, aversele vor veni spre seară, se încălzește și după prânz se vor înregistra 20 de grade în vestul provinciei.

În Oltenia vremea va fi schimbătoare, ploile sosesc după prânz și vor fi însoțite de tunete, fulgere și grindină. Temperaturile cresc ușor și vor ajunge până la 23 de grade Celsius.

În ținuturile sudice soarele apare mai ales în prima parte a zilei și se încălzește ușor. Spre seară așteptăm ploi de vară, cu fenomene electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

București
 

În Bucureșți ziua de vineri ne aduce răcoare și instabilitate. Soarele apare în prima parte a zilei, dar spre seară așteptăm ploi în aversă, fenomene electrice și intensificări de vânt. Temperatura maximă va fi de 21 de grade Celsius.

La munte
 

Și în zonele de munte vremea se menține răcoroasă și instabilă. În nordul Carpaților Orientali aversele vin în mai multe reprize, iar în celelalte masive o să plouă din a doua parte a zilei și se vor strânge cantități mai mari de apă. Vântul va avea intensificări pe creste, cu viteze de peste 60 km/h, dar se va înteți și pe timpul ploilor. Temperaturile din stațiuni vor fi comparabile cu cele înregistrate joi. 

Prognoza meteo pe următoarele trei zile
 

București
 

Sâmbătă se mai încălzește puțin, dar se mențin condițiile de averse din a doua parte a zilei.

Duminică avem vreme mai bună, norii apar temporar și se pornește vântul. Se încălzește și după prânz vor fi 25 de grade.

Începem luna iunie cu vreme bună și temperaturi apropiate de normal. În a doua parte a zilei se mai adună norii, însă șansele de ploaie vor fi reduse. Temperatura maximă va ajunge pe la 24 de grade, iar în noaptea următoare vor fi 11 grade.

La munte
 

Sâmbătă, temperaturile rămân scăzute pentru această dată, va ploua spre seară și se mai strâng 20 l/mp.

Duminică prindem încă o zi răcoroasă și instabilă. Pe timpul zilei o să plouă în masivele nordice, însă seara vin averse consistente în majoritatea zonelor de munte. Vântul prinde putere, iar în Carpații Orientali rafalele vor depăși viteze de 80 km/h.

Începem luna iunie cu vreme rece și mulți nori. O să plouă temporar și se vor acumula cantități mai însemnate de apă. Vântul va sufla tare la altitudini mari și ceața apare din loc în loc.

VIDEO PROTVPLUS.RO