Vreme rece cu ploi slabe, duminică. Luni se face și mai frig, vom avea ninsori

Ultima actualizare: 21-03-2021 09:45

Duminică avem încă o zi rece, dar cu soare în ţinuturile nordice. În schimb, în jumătatea sudică, atmosfera se menţine închisă şi o să plouă slab în Oltenia şi Muntenia, iar pe seară şi la noapte precipitaţiile se vor extinde treptat.

Până atunci, maximele pornesc de la 2...3 grade în depresiuni şi ajung pe la 10 grade în vestul ţării.

În Dobrogea şi Bărăgan se adună norii, spre seară apar şi ploile, iar după lăsarea nopţii o să fie lapoviţa şi ninsoare. Temperaturile se menţin la valori scăzute pentru acest moment al anului şi pe la amiază se vor înregistra în jur de 7...8 grade.

Se schimbă vremea şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Cerul se umple de nori, iar precipitaţiile vin mai ales la apropierea nopţii. Mai întâi o să plouă, după care apar ninsorile şi lapoviţă. Termic, nu sunt schimbări faţă de ziua trecută: maximele se opresc pe la 8...9 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, temperaturile cresc faţă de ieri, dar tot va fi mai frig decât în mod obişnuit. Pe aici găsim vreme frumoasă şi un pic de ceaţă acum, dimineaţa.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş, ne-aşteaptă o zi însorită, dar cu temperaturi mai scăzute decât ar fi normal şi cel mult 6...7 grade la orele amiazii. După lăsarea nopţii apar ceva înnorări şi e posibil să fulguiască trecător. În vestul ţării va fi vreme frumoasă în zona Crisanei, dar în sudul Banatului se înnorează şi la noapte vin ceva ninsori. Vântul prinde putere, iar temperaturile se menţin SUB valorile normale la această dată.

Vremea rămâne rece şi în Transilvania. În nordul provinciei avem soare şi timp frumos; dar pe partea sudică va fi destul de înnorat, iar la noapte va ninge, mai ales în zonele de munte.

În Oltenia se face mai frig decât ieri. O să plouă slab pe timpul zilei, vântul devine activ şi temperaturile se opresc pe la 7 grade. Peste noapte îşi fac apariţia ninsorile, iar în zonele deluroase e posibil să se depună strat de zăpadă. Se mai răceşte puţin şi în ţinuturile sudice, pe unde vom avea o zi mohorâtă şi s-ar putea să picure trecător. Precipitaţiile se extind pe timpul nopţii şi vor fi mai mult ninsori şi lapoviţă.

Şi în Bucureşti avem atmosferă închisă şi rece, condiţii de ploaie şi o maximă de 7...8 grade. Diseară vin ploi mai serioase, care se transformă mai târziu în lapoviţă şi ninsoare.

La munte, ninsorile apar pe seară, în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi de Curbura. În rest avem vreme bună şi doar câţiva fulgi de zăpadă. Vântul sufla mai tare pe creste, iar temperaturile rămân scăzute. În continuare este pericol foarte mare de avalanşe, îndeosebi în masivele din sudul ţării.

Luni se face mai frig şi vin precipitaţii destul de serioase, tot în jumătatea de sud a ţării. Vorbim despre ninsori la deal şi la munte; lapoviţă, ninsoare, dar şi ceva ploi pe la câmpie. Vântul devine activ aproape peste tot, iar la munte o să fie viscol.

Marţi avem vreme foarte rece pentru acesta perioadă. Se arată soarele şi doar prin sud-vest şi în sudul extrem e posibil să plouă slab. Pe seară apar alte precipitaţii, care cuprind jumătatea estică a ţării.

Ziua de miercuri ne-aduce atmosferă schimbătoare, puţină lapoviţă în sudul şi estul ţării şi un vânt mai intens în est şi în sud-est. Temperaturile rămân scăzute, iar noaptea o să fie foarte frig şi o să avem brumă în multe zone din ţară.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO