Vremea azi, 19 martie. Weekend cu frig și precipitații în toată țara

Ultima actualizare: 19-03-2021 09:24

Astăzi avem o altă zi rece și destul de mohorâtă, dar după-amiază norii se mai risipesc prin sud și prin vest. În Transilvania, în Moldova, în Maramureș, dar și în zonele de deal și de munte o să ningă, iar în rest predomină ploile.

 

Vântul se întețește în sud-vest și în zona înaltă de munte, iar maximele pleacă de la zero grade în estul Transilvaniei și ating 10 grade Celsius în Lunca Dunării.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul, pe unde găsim o zi mohorâtă, cu înnorări persistente și ploi. Vremea rămâne rece, iar temperaturile nu trec de 8 grade.

Și în Moldova sudică și în nordul Munteniei avem vreme neplăcută. Cerul rămâne acoperit, o să plouă, iar maximele rămân la valori sub cele normale pentru data din calendar.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina o să fie și mai frig. Pe aici predomină ninsorile, iar în zona montană o să ningă abundent și se va depune un strat nou de zăpadă.

Atmosferă mohorâtă și rece avem și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Vor fi mai ales ninsori, dar, pe spații mici, apar și câteva ploi.

În ținuturile vestice găsim înnorări și ploi pe arii restrânse, dar, după-amiază și pe timpul nopții, norii se mai risipesc. În schimb, în zona montană continuă să ningă.

În Transilvania avem vreme închisă, va fi foarte frig, iar pe-aici predomină ninsorile. La munte ninge abundent, stratul de zăpadă continuă să crească, iar în Meridionali este risc foarte mare de avalanșe, în special în Munții Făgăraș.

În Oltenia prindem înnorări în prima parte a zilei, dar cerul se mai degajează după-amiază. Vântul are unele intensificări, iar în zonele deluroase o să plouă, iar la munte ninge.

În ținuturile sudice se anunță o zi destul de mohorâtă, cu ploi în zonele mai joase și ninsori la munte. În Lunca Dunării, în a doua parte a zilei norii se mai risipesc, iar maximele vor atinge 10 grade Celsius.

 

Vremea în țară

 

Până sâmbătă dimineață toată zona de munte se află sub atenționare cod galben. Pe aici o să ningă destul de mult și stratul de zăpadă va crește. Momentan, avem 1 metru de zăpadă în Ceahlău, în Semenic și la Păltiniș. În plus, în Carpații Meridionali este risc foarte mare de avalanșe, în special în Munții Făgăraș!

Sâmbătă temperaturile cresc ușor, dar tot va fi mai frig decât ar trebui. Mai către seară, în vest, în sud și în centru revin precipitațiile: la câmpie o să plouă, iar în zonele de deal vor fi ninsori și lapoviță. La munte continuă să ningă.

Duminică avem tot temperaturi scăzute. În jumătatea sudică vin alte precipitații, dar în rest vremea parca se mai îmbunează.

Luni găsim atmosferă închisă și rece, iar precipitațiile cuprind toată țara: în sud mai mult o să plouă, iar în rest predomină ninsorile.

 

Vremea în București

 

În București vor fi înnorări, din când în când o să plouă slab, iar la amiază vor fi 8 grade Celsius. La noapte se face mai răcoare față de noaptea trecută, iar spre dimineață sunt condiții de ceață.

Sâmbătă prindem vreme mai bună. Va domina atmosfera însorită, dar pe seară și în timpul nopții se adună norii, o să plouă, iar spre dimineață e posibil să cadă lapoviță și să ningă.

Duminică avem atmosferă închisă și se mai răcește. Ziua o să plouă destul de mult, iar în noaptea de duminică spre luni ploile se transformă în lapoviță și ninsoare. Vântul atinge viteze de 45 de km/h, iar maxima se oprește la 6 grade.

Luni continuă vremea mohorâtă și rece. O să plouă, vântul rămâne activ, iar temperatura nu trece de 4 grade.

 

Vremea la munte

 

La munte continuă vremea de iarnă. Va fi frig, o să ningă abundent, stratul de zăpadă continuă să crească, iar vântul va sufla mai tare pe creste. În Carpații Meridionali este risc foarte mare de avalanșe, în special în Munții Făgăraș!

Și sâmbăta avem vreme rece. Dimineață zărim un pic soarele, apoi se înnorează treptat. Mai către seară se întorc ninsorile, care vor fi mai consistente în Munții Banatului și în vestul Carpaților Meridionali.

Duminică, atmosfera rămâne rece. Ninsorile continuă în toată zona montană, dar vor fi mai abundente tot în Meridionali și în Munții Banatului.

Luni prindem tot vreme închisă și rece. Vor fi înnorări și va ninge peste tot, dar ninsorile vor fi mai consistente în Carpații de Curbură.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO