Vreme neobișuit de frumoasă pentru această perioadă. La cât vor ajunge maximele


Ultimul update: Sambata 12 Octombrie 2019 10:45
Data publicarii: Sambata 12 Octombrie 2019 08:32
Categorie: Vremea

Sâmbătă avem vreme frumoasă şi mai caldă decât vineri: maximele ating şi 25 de grade prin sudul ţării, iar vântul va fi mai insistent la munte şi în ţinuturile estice.

 

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan ne aşteaptă o zi însorită, cu vânt activ şi temperaturi puţin mai ridicate decât vineri. Maximele ajung pe la 22...23 de grade, iar peste noapte, în zona Bărăganului, poate să apară ceaţa.

Vreme frumoasă găsim şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Norii nu prea se arată; vântul mai are unele porniri, iar pe la amiază se ating 22 de grade.

La fel va fi şi în nordul Modovei şi în Bucovina: soare, atmosferă plăcută şi foarte puţini nori. Se face mai cald decât vineri: maximele depăşesc pragul de 20 de grade. La noapte, în zonele joase, vor fi condiţii de ceaţă.

Temperaturile cresc uşor şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Domină atmosfera însorită; nu vorbim deloc despre ploi, însă dimineaţa şi după lăsarea nopţii s-ar putea să apară ceaţa.

Şi în ţinuturile vestice prindem vreme de toamnă blândă, cu cer senin şi vânt domol. Se mai încălzeşte şi aici: maximele urcă spre 22...23 de grade.

În Transilvania avem o dimineaţă rece, în special în depresiuni, pe unde apare şi ceaţa. Până la ora 9 şi jumătate este cod galben de ceaţă densă pentru judeţul Harghita. Vizibilitatea este mult scăzută.

Mai târziu, soarele încălzeşte atmosfera şi temperaturile ajung pe la 20...21 de grade în vestul provinciei. Vântul mai are unele intensificări în zona montană înaltă.

În Oltenia găsim vreme foarte frumoasă, însorită şi temperaturi agreabile, cu un grad, două mai ridicate decât vineri.

Şi în ţinuturile sudice se mai încălzeşte puţin şi maximele ajung pe la 24, poate 25 de grade. Cerul se păstrează curat toată ziua, iar vântul va adia plăcut.

BUCUREȘTI

Şi în Bucureşti se face mai cald decât vineri. O să avem soare, vreme bună şi o maximă în jur de 24 de grade - mai potrivită pentru luna Septembrie. La noapte apar ceva condiţii de ceaţă şi temperatura coboară până la 8...9 grade.

Vremea la munte

La munte găsim cer senin şi temperaturi în creştere. Dimineaţa sunt semne de ceaţă pe văi şi în depresiuni, iar temperaturile ajung la 18 grade în Păltiniş şi la Stâna de Vale.

Prognoza meteo pentru următoarele 4 zile

Sâmbătă avem vreme frumoasă şi mai caldă decât vineri: maximele ating şi 25 de grade, iar vântul va fi mai insistent la munte şi prin estul ţării.

Duminică se încălzeşte mai tare, se ating temperaturi de 24...25 de grade în multe zone, iar prin sud o să avem chiar şi 27 de grade. Dimineaţa apare ceața cam peste tot, la câmpie.

Şi luni se menţine timpul frumos, cu soare şi temperaturi ridicate. Marţi cam la fel: ceață dimineaţa şi vreme bună, cu maxime de până la 27 de grade.

VIDEO PROTVPLUS.RO