Prognoza meteo. Vremea se încălzește, iar maximele ajung la 23 de grade


Ultimul update: Vineri 11 Octombrie 2019 09:52
Data publicarii: Vineri 11 Octombrie 2019 08:45
Categorie: Vremea

Vineri domină vremea frumoasă, deşi pe la munte mai pot să vină 2...3 stropi de ploaie. 

Prin sud şi est se face mai răcoare decât joi, iar maximele pleacă de la 13 grade în depresiuni şi se opresc pe la 23 de grade în ţinuturile sudice.

În Dobrogea şi Bărăgan, apar câţiva nori pe cer însă sunt nori de vreme bună, temperaturile scad uşor faţă de ziua trecută şi vor fi cel mult 21 de grade Celsius.

Soare şi atmosferă plăcută se anunţă şi mai sus în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Vântul va avea unele porniri, temperaturile scad uşor faţă de ieri şi se vor apropia de normalul perioadei.

În nordul Moldovei şi în Bucovina găsim mult soare un vânt mai insistent. Maximele termice vor fi cuprinse între 17 şi 20 de grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş atmosferă va fi însorită şi doar în zona Carpaţilor Orientali aşteptam ploi pe suprafeţe restrânse. Temperaturile scad uşor faţă de ziua trecută!

În vestul ţării aşteptăm o zi plăcută cu soare şi temperaturi în uşoară creştere faţă de ieri. La amiază în termometre vor fi în jur de 18 grade Celsius.

În ţinuturile centrale, se anunţă vreme bună în ansamblu. Mai apar ceva nori însă doar pe la munte o să plouă pe spaţii restrânse. Vântul se va înteţi pe crestele montane, iar maximele termice ajung până la 18 grade în vestul provinciei.

În Oltenia avem soare şi vreme bună. Se răcoreşte uşor iar temperaturile se vor apropia de cele normale pentru luna octombrie!

În regiunile sudice, atmosferă va fi plăcută cu soare şi câţiva nori de decor. După prânz, în Lunca Dunării vor fi cel mult 22 de grade Celsius.

Vremea în București

 

În Bucureşti, vineri se înseninează treptat; vântul rămâne activ şi temperatura scade faţă de ieri şi ajunge la o valoare mai potrivită pentru acesta dată: 21 de grade.

Sâmbătă se încălzeşte din nou. O să avem o zi foarte plăcută, cu cer curat, vânt domol şi o maximă de 24 de grade.

Duminică temperaturile continuă să crească şi va fi neobişnuit de cald pentru mijlocul lunii octombrie. Maximă ajunge la 27 de grade, aşa că amiază ne-aduce soare şi atmosfera de vară.

Luni rămânem cu vremea caldă, deşi temperaturile scad uşor. Dimineaţa şi noaptea apar ceva condiţii de ceaţă, dar peste zi avem cer senin şi vreme foarte plăcută.

Vremea la munte

 

La munte, vineri se face mai răcoare. O să picure trecător în Carpaţii Orientali, dar pot să apară câţiva nori de ploaie şi în celelalte masive, iar vântul va sufla mai tare pe creşte.

Sâmbătă, norii se risipesc şi se încălzeşte în toată zona montană. Pe vai şi în depresiuni se poate foarma ceaţă, iar vântul mai are unele intensificări la altitudini mari.

Vreme frumoasă avem şi duminică. Nu prea zărim norii şi se mai încălzeşte puţin.

Şi luni avem o zi plăcută, cu soare şi temperaturi ridicate. Dimineaţă mai sunt ceva condiţii de ceaţă pe vai şi în depresiuni.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO