Vremea începe să se încălzească. Zonele în care temperaturile vor trece de 20 de grade


Ultimul update: Miercuri 09 Octombrie 2019 09:56
Data publicarii: Miercuri 09 Octombrie 2019 08:50
Categorie: Vremea

Miercuri se încălzeşte peste tot. Avem o zi destul de însorită. Doar prin nord şi nord-est s-ar putea să cadă câţiva stropi de ploaie, iar la noapte o să picure în ţinuturile vestice şi prin centrul ţării.

Maximele ajung în intervalul 15-22 de grade.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan, atmosfera va fi plăcută cu mult soare. Vântul va avea unele porniri iar temperaturile cresc chiar şi cu 7 grade faţă de ziua trecută.

Se încălzeşte şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Miercuri, norii vor fi rari, vântul va mai avea unele porniri şi se încălzeşte semnificativ. Marți în zonă au fost 13 grade însă miercuri aşteptam în jur de 20 grade Celsius.

În nordul Moldovei şi în Bucovina atmosferă va fi schimbătoare. Norii se mai aduna pe parcursul zilei şi vor lăsa câteva ploi slabe dar se anunţă şi perioade cu soare. Maximele termice cresc şi vor ajunge până la 20 de grade.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş se anunţă înnorări şi ploi slabe pe arii restrânse. Apare şi soarele pe timpul zilei iar temperatura aerului va creşte.

În vestul ţării norii se risipesc, soarele apare peste tot iar temperaturile urcă spre 22 de grade Celsius, valori normale pentru dată din calendar!

În ţinuturile centrale acum dimineaţă este frig mai ales în depresiuni pe unde apare şi ceaţă. În orele următoare soarele va încălzi treptat atmosfera şi la amiază se vor atinge 21 de grade în zona Sibiului.

În Oltenia aşteptam soare şi atmosferă plăcută. Vântul va fi insistent iar maximele termice cresc cu 5-6 grade faţă de marți. Vă aduc aminte că până la ora 9, este cod galben de ceaţă densă pentru judeţele Gorj, Olt şi Vâlcea. Vizibilitatea este mult scăzută.

Şi în sudul ţării, avem vreme frumoasă. Nu prea zărim norii; se face mai cald decât în ultimele zile şi maximele ajung pe la 21 de grade.

Vremea în următoarele zile

Miercuri se incazeste peste tot şi avem o zi destul de însorită. Doar prin nord şi nord-est s-ar putea să cadă 2-3 stropi de ploaie, iar la noapte o să picure în ţinuturile vestice şi prin centrul ţării.

Joi, în vest, nord şi centru temperaturile scad, se adună norii şi vor aduce ploi sporadice. În rest se face mai cald: maximele ajung pe la 25 de grade, norii apar pe seara, iar în noaptea următoare vin ceva averse în jumătatea sud-estică a ţării.

Vineri aşteptam vreme mai bună, câteva ploi slabe, trecătoare prin nord, centru, la munte, iar dimineaţa şi în sud-est. Temperaturile revin la valori normale.

Sâmbătă se mai încălzeşte puţin, îndeosebi în vestul şi centrul ţării. O să avem soare, atmosferă plăcută şi un vânt mai intens în zona montană înaltă.

Vremea în București

În Bucureşti, miercuri se încălzeşte, o să avem o zi însorită, cu 21 de grade în termometre- valori normale pentru acest moment al anului. La noapte s-ar putea să apară ceața.

Miercuri prindem încă o zi frumoasă şi se face mai cald. Vântul devine activ, pe seară încep să se adune norii, iar în a doua parte a nopţii vor fi averse, poate şi fenomene electrice.

Ziua de vineri ne-aduce atmosferă schimbătoare şi câţiva stropi de ploaie dimineaţa. Se mai răcoreşte un pic.

Iar sâmbăta temperaturile cresc din nou şi o să avem soare, atmosferă plăcută şi în jur de 23 de grade pe la amiază.

Vremea la Munte

Un aer mai cald ajunge miercuri şi în zonele de munte. Domină timpul frumos, dar în Carpaţii Occidentali şi în nordul Orientalilor mai pot să vină câţiva stropi de ploaie.

Joi se răceşte din nou. Apar mai mulţi nori şi o să picure trecător: ziua în masivele din vestul şi nordul tării, iar noaptea şi în restul zonei montane.

Vineri aşteptam vreme destul de bună, soare şi ceva condiţii de ploaie în Carpaţii Orientali şi Meridionali. Vântul mai are unele intesificari, în special în zona montană înalta.

Sâmbătă se anunţa o zi foarte frumoasă, cu nori puţini; temperaturi în creştere şi un vânt mai intens la altitudini mari în Carpaţii Orientali.

Trafic oprit pe Transalpina din cauza zăpezii. Turiștii, surprinși de vremea rea
Trafic oprit pe Transalpina din cauza zăpezii. Turiștii, surprinși de vremea rea
Zona unde se vor înregistra -8 grade marți noaptea. Prognoza pentru următoarele zile
Zona unde se vor înregistra -8 grade marți noaptea. Prognoza pentru următoarele zile
Frig în toată țara și zăpezi la munte. Ce au pățit turiștii fără cauciucuri de iarnă
Frig în toată țara și zăpezi la munte. Ce au pățit turiștii fără cauciucuri de iarnă
VIDEO PROTVPLUS.RO
ceata
Alertă de vreme severă! ANM anunță cod galben în 15 județe în următoarele ore
Temperaturi neobișnuite pentru octombrie. Cum va fi vremea în următoarele zile
Vreme caldă în toată țară. Zonele în care temperaturile ajung și la 27 de grade
Vreme neobișuit de frumoasă pentru această perioadă. La cât vor ajunge maximele
Prognoza meteo. Vremea se încălzește, iar maximele ajung la 23 de grade
Ploi și temperaturi maxime de 26 de grade. Cum va fi vremea în următoarele zile
Vreme
Vremea începe să se încălzească. Zonele în care temperaturile vor trece de 20 de grade
Temperaturile vor crește considerabil în următoarele zile. Maximele vor atinge 26 de grade
Zona unde se vor înregistra -8 grade marți noaptea. Prognoza pentru următoarele zile
Vremea 7 octombrie 2019. Temperaturile scad SUB pragul îngheţului
Ninsori și zăpadă la munte. Zonele unde temperaturile au coborât sub zero grade
Alertă de vreme deosebit de rece. Unde se vor înregistra ninsori