Vreme nefiresc de caldă aproape în toată țara. Maximele ating 17 grade

23-02-2021 07:49


Marți avem vreme nefiresc de caldă aproape peste tot. Dimineață, în sud, în sud-est şi în centru se lasa ceața, asociată cu depuneri de chiciură. Izolat, o să burniţeze şi se va forma polei, iar maximele ating 17 grade în regiunile deluroase.

În Dobrogea şi cu Bărăgan se anunţă o zi cam mohorâtă. După ce se risipeşte ceata matinală, pe litoral o să avem şi scurte momente însorite, iar temperaturile se opresc la 9...10 grade. Şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim ceaţă sau nori de joasă altitudine, acum, dimineața. Mai apoi, în zonele de deal iese soarele, iar, la amiază, termometrele vor indica 10...11 grade Celsius.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, în primele ore se formează ceața la câmpie. În regiunile de deal şi de munte se anunţă o zi însorită, iar maximele ating 12 grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem mult soare, puţini nori, dar şi ceaţă în zonele mai joase. Acolo pe unde ceața persista, valorile termice nu vor trece de 7 grade, dar, în rest, maximele urcă până la 13 grade.

În ţinuturile vestice soarele străluceşte în cea mai mare parte a zilei. Ieri, în Dealurile de Vest s-au înregistrat maxime de 18 grade şi e foarte posibil ca, astăzi, temperaturile să atingă valori similare. În Transilvania găsim ceata acum, dimineața. În depresiuni, ceața sau norii de joasă altitudine vor persista pe tot parcursul zilei, iar temperaturile se opresc la 7 grade. În rest, soarele se arata trecător şi vom avea maxime de până la 10 grade.

În Oltenia, la deal şi la munte se anunţă o zi însorită, dar în zonele mai joase va fi ceata - fenomen care, pe alocuri, va persista. În regiunile deluroase, temperaturile urcă până la 17 grade.

Cam la fel va fi vremea şi în ţinuturile sudice. Acum, dimineața, la câmpie avem nori de joasă altitudine şi ceata asociată cu depuneri de chiciură. La deal şi la munte vor fi şi perioade cu soare și tot pe-acolo maximele vor atinge 15 grade.

În Bucureşti va domina atmosfera însorită şi vom avea vreme caldă pentru dată din calendar. La amiază, termometrele vor indica 13 grade Celsius. La noapte sunt condiţii de ceaţă, iar temperatura coboară până la 2 grade.

La munte găsim vreme deosebit de caldă pentru dată din calendar. Se anunţă o zi cu mult soare, cu vânt intens la altitudini mari şi cu temperaturi în creştere faţă de ieri.

Miercuri se răceşte, iar temperaturile scad mai ales în est şi în sud-est, pe unde vor persista norii de joasă altitudine. La deal şi la munte va fi soare în cea mai mare parte a zilei, dar, în restul zonelor, vom avea ceaţă în primele ore. Pe spaţii mici se va forma polei, iar în noaptea de marţi spre miercuri o să plouă slab în zona Dobrogei.

Joi vremea se încălzeşte în cea mai mare parte a ţării. Dimineața, la câmpie se formează iarăși ceaţă, dar, mai apoi, iese soarele, iar temperaturile urcă până la 16 grade Celsius.

Vineri atmosfera devine deosebit de caldă pentru această perioadă. Se anunţă o zi cu vreme frumoasă, dar, în prima parte a zilei, în zonele joase vor fi înnorări şi ceaţă. În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jumătatea de nord se adună norii şi tot pe-acolo o să plouă slab, iar în zona montană aferentă o să cadă lapoviţa şi va ninge.


VIDEO PROTVPLUS.RO