Vreme instabilă și risc major de inundații. Care este prognoza pentru următoarele zile

×
Codul embed a fost copiat

Duminică vremea se menține instabilă. În majoritatea regiunilor vor fi perioade cu averse torențiale, care vor lăsa în urmă cantități foarte mari de apă. În plus, pe râurile din centru și din sud este risc foarte mare de inundații.

 

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul, pe unde găsim vreme caldă pentru data din calendar.

La malul mării se mai adună norii, dar în restul provinciei se anunță o zi însorită. Pe seară și la noapte, însă, ploile ajung și aici.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, vor fi înnorări și averse zgomotoase atât în cursul zilei, cât și la noapte.

Citește și
Vremea azi, 28 august. Ploile pun stăpânire pe toată țara. Meteorologii au emis codul galben
Vremea azi, 28 august. Ploile pun stăpânire pe toată țara. Meteorologii au emis codul galben
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Vântul se întețește pe timpul ploilor, iar temperaturile urca până la 29...30 de grade Celsius.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina cerul va fi mai mult acoperit de nori, iar în special în zonele mai înalte aversele pot să aducă peste 30...50 de litri de apă pe metru pătrat. În Bucovina se anunță o zi răcoroasă, cu doar 20 de grade la orele amiezii.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim vreme închisă. O să vină câteva reprize de ploi torențiale, iar temperaturile vor fi mult mai scăzute decât ar trebui și se vor încadra între 18 și 20 de grade Celsius.

Cam la fel va fi vremea și în ținuturile vestice: nu prea zărim soarele, aversele vin însoțite de fenomene electrice și vor lăsa în urmă peste 50 de litri de apă pe metru pătrat, iar atmosfera va fi răcoroasă, cu cel mult 21 de grade în termometre.

Temperaturi scăzute găsim și în zona Transilvaniei, în special în vestul provinciei, pe unde maximele se opresc la 19...20 de grade. Și pe-aici se anunță o zi mohorâtă, cu înnorări persistente și ploi torențiale, cu tunete și fulgere.

În Oltenia, aversele vor fi mai consistente în zonele de deal și de munte, pe unde se vor strânge peste 30...50 de litri de apă pe metru pătrat. Se mai răcorește față de ieri, iar astăzi nu vor fi mai mult de 24 de grade.

În ținuturile sudice o să plouă abundent tot în regiunile deluroase și montane, pe unde sunt anunțate cantități însemnate de apă. În zonele mai joase, o să vedem și soarele, iar maximele ating 29 de grade.

 

Vremea în țară

 

Vă spuneam că astăzi vremea se menține instabilă. În majoritatea regiunilor vor fi perioade cu averse torențiale, care vor lăsa în urmă cantități însemnate de apă, iar vântul se întețește îndeosebi în zona înaltă de munte.

Luni mai scăpăm de ploi, iar maximele ajung la valori normale. Pe partea nordică și la munte o să mai picure trecător, iar vântul prinde putere pe crestele montane și în ținuturile sudice.

Marți, în sud și în est avem vreme frumoasă, cu cer mai mult senin. În rest vor fi perioade cu ploi trecătoare, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistră cantități însemnate de apă.

Miercuri instabilitatea persistă în zona intracarpatică și la munte, însă, pe seară, ploile ajung și în restul țării. Vântul se întețește în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în zona montană.

 

Vremea în București

 

În București vor fi înnorări și, îndeosebi pe seară și la noapte, apar alte averse însoțite de descărcări electrice, care vor lăsa în urma cantități mari de apă. 28 de grade vor fi la amiază, iar spre dimineață temperatura coboară până la 16 grade.

Cerul rămâne acoperit și luni dimineață, când vor mai fi ceva condiții de ploaie. Mai apoi norii se risipesc și maxima atinge 29 de grade.

Marți avem tot vreme frumoasă, cu cer mai mult senin, vânt domol și 29 de grade în termometre.

Ziua de miercuri începe cu soare, însă, treptat, se înnorează, iar pe seară și la începutul nopții apar câteva ploi slabe, trecătoare. Se mai răcește un pic, iar maxima se oprește la 27 de grade.

 

Vremea la munte

 

Instabilitatea persistă și la munte. Pe arii extinse vor fi înnorări și o să plouă torențial, se vor strânge peste 50 de litri de apă pe metru pătrat și nu e exclus să cadă și grindină. La noapte, aversele apar îndeosebi în Carpatii Orientali și în estul Meridionalilor.

Luni mai scăpăm de ploi și doar pe alocuri o să mai fie o aversă, două, iar vântul va sufla mai tare pe creste.

Marți se adună norii și, local, apar câteva ploi torențiale însoțite de fenomene electrice și vânt intens, care vor lăsa în urmă cantități mari de apă.

Miercuri se face mai răcoare și instabilitatea cuprinde din nou zona montană: vor fi averse, tunete, fulgere, iar vântul se întețește la altitudini mari.

 

Vremea pe litoral

 

La malul mării norii se înmulțesc pe parcursul zilei, iar după-amiaza e posibil să vină și pe-aici câteva reprize de ploaie. Se mai încălzește față de ieri, iar temperaturile ating 29 de grade în stațiuni și 25 de grade în apă.

Luni prindem o zi foarte plăcută. Norii apar destul de rar, briza va fi activă, iar maximele ating 29 de grade în aer și 25 de grade în apă.

Marți dimineața vor fi ceva înnorări și e posibil să vină o repriză de ploaie, însă mai apoi cerul se degajează. Se face puțin mai răcoare, iar temperaturile se opresc la 27 de grade pe plaja și la 24 de grade în apă.

Miercuri se anunță încă o zi cu mult soare, însă în noaptea de miercuri spre joi apar câteva averse însoțite de descărcări electrice. Vântul va avea intensificări, iar maximele rămân la valori similare cu cele de marți.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Furtunile au făcut prăpăd pe litoral. Vreme de toamnă târzie în vestul țării
Furtunile au făcut prăpăd pe litoral. Vreme de toamnă târzie în vestul țării

Vremea s-a răcit brusc în această săptămână, iar zilele cu ploi reci şi vijelii şi-au făcut apariţia după o perioadă tropicală.

Vremea azi, 28 august. Ploile pun stăpânire pe toată țara. Meteorologii au emis codul galben
Vremea azi, 28 august. Ploile pun stăpânire pe toată țara. Meteorologii au emis codul galben

Vremea azi, 28 august. Urmează un weekend ploios în cea mai mare parte a ţării, iar de sâmbătă, de la ora 15:00, până duminică la ora 23:00, este în vigoare un cod galben de vreme instabilă.

Vreme neașteptat de rece. Cei care au ieșit la terase au cerut pături și încălzitoare: ”Sperăm să revină vara”
Vreme neașteptat de rece. Cei care au ieșit la terase au cerut pături și încălzitoare: ”Sperăm să revină vara”

Vremea e neașteptat de rece pentru această perioadă a anului în unele zone ale țării.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.