Vremea azi, 28 august. Ploile pun stăpânire pe toată țara. Meteorologii au emis codul galben

×
Codul embed a fost copiat

Vremea azi, 28 august. Urmează un weekend ploios în cea mai mare parte a ţării, iar de sâmbătă, de la ora 15:00, până duminică la ora 23:00, este în vigoare un cod galben de vreme instabilă.

În zonele aflate sub avertizare vor fi ploi torenţiale, vijelii şi grindină şi se pot acumula peste 25...55 de litri de apă pe metru pătrat, îndeosebi în zonele de deal şi de munte.

În Europa, în zonele centrale, central-estice şi în jurul Marii Baltice se anunţă o zi mohorâtă şi o să plouă destul de mult. Mai vin câteva averse şi în Franţa, şi în Italia, dar în rest avem timp frumos. Temperaturile cresc uşor aproape peste tot, iar cel mai cald va fi în Peninsula Iberică şi în zona Greciei.

Ploile vin în special în zona central-estică, în est şi în sud-est. La începutul săptămânii, norii din zona României se mai risipesc, dar în sud-vestul Europei apar alte precipitaţii.

O masă de aer rece persista în Peninsula Scandinavă şi în nord-vestul Rusiei. În rest se mai încălzeşte puţin, iar cele mai mari temperaturi, de aproape 35 de grade, se vor înregistra pe partea sudică.

Citește și
ninsoare desert
A nins în cel mai secetos loc de pe Pământ
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO


Vremea azi, 28 august. În România, astăzi avem vreme instabilă, iar în jumătatea nord-vestică va fi mai răcoare decât ar fi normal. Aproape peste tot apar averse însoţite de tunete şi fulgere, vor fi şi condiţii de grindină şi se pot strânge peste 25...30 de litri de apă pe metru pătrat. Vreme ceva mai bună avem doar prin sud-est, iar vântul prinde putere pe crestele Meridionalilor şi în sud. Maximele se încadrează între 18 grade în dealurile vestice şi în vestul Transilvaniei şi 30...31 de grade în Muntenia.

Vremea pe regiuni

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul, pe unde acum, dimineaţa, avem un cod galben de ceaţă densă şi vizibilitate redusă, valabil pentru judeţele Tulcea şi Constanța, până la ora 09. Apoi, zărim şi soarele din când în când, însă pe parcursul zilei o să mai vină şi câteva reprize de ploaie, cu tunete şi fulgere. 27 de grade vor fi pe litoral, iar în Bărăgan temperaturile urcă până la 31 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, pe la câmpie, prindem scurte momente însorite, dar în regiunile mai înalte vor fi înnorări persistente. Şi pe-aici o să plouă, iar maximele se opresc la 28...29 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina cerul va fi mai mult acoperit de nori, iar ploile pot să aducă peste 15...25 de litri de apă pe metru pătrat. Soarele se arată trecător doar prin estul provinciei, iar la amiază nu vor fi mai mult de 24...25 de grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim atmosfera închisă. Vor fi averse torenţiale, condiţii de grindină şi se pot strânge cantităţi mari de apă. Va fi mult mai răcoare decât ar fi normal, iar temperaturile se vor încadra între 18 şi 20 de grade Celsius.

Cam la fel va fi vremea şi în ţinuturile vestice: Nu prea zărim soarele, ploile vin însoţite de fenomene electrice şi pot lăsa în urmă peste 25 de litri de apă pe metru pătrat, iar atmosfera va fi răcoroasă, cu cel mult 21 de grade la amiază.

Temperaturi scăzute găsim şi în Transilvania, în special în vestul provinciei şi în zona Miercurea Ciuc, pe unde se vor înregistra doar 20...21 de grade. Şi pe-aici se anunţă o zi mohorâtă, cu înnorări persistente şi averse abundente.

În Oltenia o să plouă mai mult în zonele de deal şi de munte, pe unde se vor strânge peste 25...30 de litri de apă pe metru pătrat. Pe la câmpie vor fi şi perioade cu soare, iar maximele ating 27 de grade pe la Drobeta-Turnu Severin.

În ţinuturile sudice ploile vor fi mai consistente tot în regiunile mai înalte, pe unde ne aşteptăm la cantităţi însemnate de apă. În zonele mai joase o să vedem şi soarele, iar în Lunca Dunării se vor înregistra 31 de grade.

Vremea azi, 28 august, la Bucureşti

În Bucureşti vor fi înnorări, iar în special în a doua parte a zilei şi la noapte apar averse însoţite de descărcări electrice. Vântul va fi activ, iar temperaturile ating 30 de grade la amiază şi 18 grade la noapte.

La munte prindem vreme instabilă. Aversele vor fi torenţiale şi pot lăsa în urma peste 30 de litri de apă pe metru pătrat, iar vântul se înteţeşte pe crestele Carpaţilor Meridionali.

Şi pe litoral creşte instabilitatea şi sunt anunţate ploi abundente, însoţite de fenomene electrice. Temperaturile ajung până la 27 de grade în staţiuni, iar apa mării va avea în jur de 24 de grade.

 

Articol recomandat de sport.ro
Ireal! O bombă de 500 de kilograme, lângă un stadion din Bundesliga
Ireal! O bombă de 500 de kilograme, lângă un stadion din Bundesliga
Citește și...
Vreme neașteptat de rece. Cei care au ieșit la terase au cerut pături și încălzitoare: ”Sperăm să revină vara”
Vreme neașteptat de rece. Cei care au ieșit la terase au cerut pături și încălzitoare: ”Sperăm să revină vara”

Vremea e neașteptat de rece pentru această perioadă a anului în unele zone ale țării.

A nins în cel mai secetos loc de pe Pământ
A nins în cel mai secetos loc de pe Pământ

Vremea e plină de surprize în Chile. În deșertul Atacama, considerat cel mai secetos loc de pe Pământ, a nins abundent.

Vremea răcoroasă în cea mai mare parte a țării. Zona în care temperaturile nu trec de 20 de grade
Vremea răcoroasă în cea mai mare parte a țării. Zona în care temperaturile nu trec de 20 de grade

Vineri vremea va fi instabilă şi răcoroasă în vestul, nordul şi centrul tãrii, dar şi în zonele de munte. Ploile vin la început în regiunile vestice şi în cele nord-vestice, apoi o să plouă şi în Transilvania şi în jumãtatea de nord a Moldovei.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Doi angajați ai unei bănci sunt cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Doi angajați ai unei bănci sunt cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro

Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei persoane în vârstă de 64 de ani aproximativ 140.000 de euro, a informat, vineri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE
Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE

Eurostat a publicat statistica cu privire la prețurile plătite pentru energie electrică și gaze naturale de consumatorii casnici și non-casnici din cadrul Uniunii Europene (UE).