Furtunile au făcut prăpăd pe litoral. Vreme de toamnă târzie în vestul țării

Ultima actualizare: 28-08-2021 20:11

Vremea s-a răcit brusc în această săptămână, iar zilele cu ploi reci şi vijelii şi-au făcut apariţia după o perioadă tropicală.

Pe litoral, o ploaie torenţială a luat prin surprindere turiştii şi a inundat plajele. În staţiuni, şuvoaiele au transformat unele zonele turistice în lacuri. În vestul ţării, la Timişoara, cei ieşiţi la terase s-au zgribulit până ce au cerut pături şi încălzitoare. Sâmbătă seară, aproape toată România se află sub coduri de vreme rea.

Vineri, litoralul a fost lovit de o ploaie torenţială, urmată de furtună. În Jupiter, umbrelele şi prosoapele au fost smulse de vânt, iar la terase, rafalele au răvăşit totul în calea lor şi au alungat turiştii. Un copac a căzut peste două autoturisme, iar în staţiunea Cap Aurora, un autoturism a derapat şi a ajuns într-un şanţ. Şoferii s-au trezit în mijlocul unui trafic de coşmar.

Alte patru maşini au fost avariate în Neptun de doi copaci care s-au prăbuşit peste ele. Pompierii au intervenit în mai multe gospodării, locuinţe şi magazine inundate.

În tot acest peisaj, doi salvamari au făcut haz de necaz şi s-au dat cu caiacele pe plaja inundată. După potop, locul arăta ca o groapă cu noroi, plină de resturi.

De altfel, furtună de pe litoral a fost prevestită şi de o tornadă, formată în largul litoralului bulgăresc, la Varna.

Vreme de toamnă târzie la Timișoara

 

 

 

În celălalt colţ al ţării, la Timişoara, a fost atât de frig, încât cei ieşiţi seara la terase au cerut pături şi încălzitoare.

Localnic: „Mi-am luat pătura, mi-au dat domnii de aici, dar e ok”.
Reporter: „Ai venit în tricou? Nu erai pregătit pentru temperaturile acestea?”
Localnic: „Nu, nu mi-am adus nimica cu mine, doar un tricou”.

Localnic: „Speram să revină vara totuşi, dar astăzi ne-am îmbrăcat adecvat”.
Reporter: „Cum este să staţi acuma la terasă, după ce săptămână trecută erau 30 şi ceva în termometre?”
Localnic: „Da, este un stres termic din punctul meu de vedere, nu mă aşteptam să fie atât de frig”.

Cei care s-au dus în cluburi au tremurat şi ei la mese.

Tânăr: „Da, sper să fie mai cald. E foarte ciudat, că e august şi e temperatura asta. Anul trecut în octombrie era așa”.

Dragoș Iliescu, patron de club: „Am pus nişte încălzitoare, am tras copertinele. Clar se vede diferenţa, pentru că am suferit un şoc toți, nu ne aşteptam să se întâmple trecerea asta bruscă de temperatură”.

Temperaturile ar urma să crească la început de septembrie, când termometrele vor indica peste 30 grade Celsius.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO