Vreme instabilă și răcoroasă, cu ploi puternice și grindină în mare parte a țării

Ultima actualizare: 26-05-2021 09:26

Ziua de astăzi ne-aduce instabilitate și ploi în sudul, estul și parțial în centrul țării, pe unde vin averse cu tunete, fulgere, vijelii și căderi de grindină.

 

În rest, se anunță vreme frumoasă și maxime de la 17 grade pe litoral, până la 28 de grade în Muntenia și Oltenia.

Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici vor fi înnorări și perioade cu ploi care pot fi torențiale în zona Bărăganului, iar spre seară se adună norii și prin Dobrogea, însă ploile vin la noapte.

Se arată și soarele pe parcursul zilei, iar temperaturile mai cresc puțin și ajung până la 27 de grade, însă pe litoral va fi mai răcoare.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei se anunță înnorări temporare și averse mai ales în zonele înalte, iar maximele cresc cu 2-3 grade față de ieri.

În nordul Moldovei și în Bucovina vor fi averse, tunete, fulgere și răbufniri de vânt. Sunt anunțate și condiții de grindină, iar la amiază vor fi cel mult 22 de grade Celsius.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim vreme bună, ploile pot să apară doar sporadic și se răcorește ușor.

În ținuturile vestice se anunță soare și vreme frumoasă. Ieri în zonă au fost aproape 30 de grade, dar astăzi se ating cel mult 23 de grade.

În Transilvania așteptăm instabilitate și mai multe reprize de ploaie. Se pot acumula cantități mai mari de apă, e posibil să cadă grindină, iar maximele ajung până la 23 de grade în vestul provinciei.

Ploile apar și în zona Olteniei și vor fi însoțite de toată suita de fenomene specifice instabilității. Se vor strânge cantități de apă de 25...35 l/mp, iar temperaturile cresc cu 6-7 grade față de ziua trecută.

Și în ținuturile sudice vor fi mai multe reprize de ploaie pe parcursul zilei dar apare și soarele printre nori. Temperaturele vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri și vor ajunge până la 28 de grade în Lunca Dunării.

 

Vremea în țară în următoarele 3 zile

 

Joi apar alte averse, prin est, sud și centru, pe unde se și răcorește. Se mai pot strânge cantități mari de apă și se mențin condițiile de grindină. Vreme mai bună găsim doar în vest, în nord-vest și în sud-estul extrem.

Ziua de vineri ne-aduce răcoare și instabilitate în majoritatea zonelor. O să plouă destul de mult, vântul se intensifică, iar în jumătatea estică se vor strânge cantități mari de apă.

Sâmbătă instabilitatea persistă, ploile apar pe suprafețe extinse în vest, nord-vest și centru, dar și în zonele de deal și de munte; în restul țării se anunță vreme mai bună.

 

Vremea în București în următoarele 3 zile

 

În București norii se înmulțesc din a doua parte a zilei, când vor fi perioade cu averse și descărcări electrice, iar maxima se oprește pe la 27 de grade. La noapte va continua să plouă și minima va ajunge pe la 15 grade.

Joi se răcorește, se ating 22 de grade și o să plouă în mai multe reprize, pe parcursul zilei.

Vineri, instabilitatea persistă, plouă consistent pe tot parcursul zilei și vântul se intensifică. La amiază vor fi 23...24 de grade.

Sâmbătă se mai adună norii și s-ar putea să vină o ploaie slabă. Vântul va fi mai insistent, iar maxima se oprește pe le 24 de grade.

 

Vremea la munte în următoarele 3 zile

 

În zonele de munte, astăzi o să plouă abundent, în majoritatea masivelor. Vântul va avea intensificări pe crestele Carpaților Meridionali, pe unde se vor depăși 80...90 km/h, iar temperaturile din stațiuni vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

Atmosfera se menține instabilă și joi și, în plus, se răcorește. O să plouă din când în când, mai sunt și condiții de grindină, iar vântul prinde putere pe timpul ploilor.

Vineri instabilitatea persistă și va fi în continuare răcoare. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor strânge 30-40 l/mp mai ales, iar vântul va sufla tare mai ales pe crestele Carpaților Meridionali.

Sâmbătă nu scăpăm de ploi și va fi în continuare răcoare. Ploile apar pe suprafețe extinse și vorbim despre averse consistente și condiții de grindină. Vântul va prinde putere mai ales pe crestele Carpaților Meridionali.

 

Vremea la mare în următoarele 3 zile

 

Pe litoral atmosfera va fi schimbãtoare, norii se adună spre seară, iar temperaturile din stațiuni se vor situa între 17 și 21 de grade Celsius.

Joi în prima parte a zilei mai vin câteva ploi trecătoare în primele ore ale zilei. Mai târziu norii se împrăștie și vântul mai are unele porniri după-amiază.

Vineri se anunță vreme instabilă, perioade cu averse, însoțite de descărcări electrice și condiții de grindină, iar maximele urcă până la 22 de grade.

Sâmbătă mai vin câteva averse, dar se arată și soarele pe parcursul zilei. Vântul se va înteți temporar, iar maximele se opresc tot la 22 de grade.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO