Temperaturi de vară, cu ploi consistente și furtuni puternice. Care e prognoza pe regiuni

Ultima actualizare: 25-05-2021 09:34

Vremea se încălzește astăzi în majoritatea zonelor, dar vin și ceva averse în vest, centru și la munte. Vântul devine mai insistent, iar maximele pleacă de la 18 grade pe litoral și ating 30...31 de grade în vestul și centrul țării.

 

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici găsim atmosferă însorită, vânt activ și temperaturi ce ajung la 26...27 de grade în zona Bărăganului. Pe litoral va fi mai răcoare și se vor înregistra cel mult 20...21 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei găsim vreme bună, soare, poate și câțiva stropi în prima parte a zilei și temperaturi cu 2...3 grade mai ridicate decât ieri.

Se mai încălzește și în jumătatea de nord a Moldovei și în Bucovina. Ieri au fost în jur de 20 de grade, astăzi maximele ajung pe la 25...26 de grade, iar în zonele înalte apar câteva reprize cu ploi zgomotoase, destul de consistente.

O să plouă și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Vor fi mai multe episoade cu averse, însoțite de tunete, fulgere și vânt intens și se pot strânge cantități însemnate de apă într-un timp foarte scurt. Temperaturile cresc simțitor față de ziua trecută și pe la amiază se ating 28...29 de grade.

Ploile apar și prin vestul țării, mai ales în zona Crișanei. În rest domină atmosfera cu soare, se întețește vântul și se face cald pentru această perioadă. Maximele ajung pe la 29...30 de grade.

În zona Tranislvaniei avem vreme schimbătoare, înnorări și averse, mai ales pe la munte, pe unde și vântul va sufla cu putere. Se încălzește foarte tare și aici, iar în vestul provinciei se ating 30, poate 31 de grade.

În Oltenia ne-așteaptă o zi cu soare, dar și ploi și instabilitate. Aversele vor veni în mai multe reprize, vor fi și descărcări electrice și condiții de grindină și se vor strânge peste 15...20 de litri de apă pe metru pătrat. Temperaturile urcă până la 30...31 de grade.

În ținuturile sudice apar câțiva nori de ploaie în prima parte a zilei, dar în ansamblu avem vreme bună și până la 28...29 de grade în Lunca Dunării.

 

Vremea în țară în următoarele 3 zile

 

Astăzi se încălzește în majoritatea zonelor, dar vin ploi zgomotoase, destul de consistente, în sud-vest, în nord și centru.

Miercuri, instabilitatea cuprinde estul, centrul și sudul țării. Pe aici vin averse zdravene, cu descărcări electrice, grindină și vijelii. În vestul țării avem o zi însorită, iar maximele ajung pe la 28 de grade în sud.

Joi apar alte serii de averse, tot în est, sud și în centru, pe unde se și răcorește. Se mai pot strânge cantități mari de apă și se mențin condițiile de grindină. Vreme mai bună găsim doar în vest și în sud-estul extrem.

Ziua de vineri ne-aduce răcoare și instabilitate în cea mai mare parte a țării. O să plouă destul de mult, se pornește și vântul, iar în jumătatea estică vor fi tunete, fulgere și căderi de grindină. Maximele se opresc la 25 de grade.

 

Vremea în București

 

În București prindem vreme caldă, soare, poate și o ploaie de scurtă durată și o maximă de 27 de grade. E posibil să plouă puțin și la noapte, iar temperatura va coborî până la 14 grade.

Și miercuri o să fie puțin mai cald decât în mod normal. Se ating 29 de grade, dar se înnorează și când în când o să plouă. Vor fi și descărcări electrice, iar vântul se va înteți pe timpul ploilor.

Joi se răcorește. O să avem cel mult 22 de grade și o să plouă în mai multe reprize, pe parcursul zilei.

Vineri, instabilitatea persistă, se intensifica vântul și vin alte averse, de-această dată mai consistente. Maxima ajunge la 23...24 de grade.

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO