Vreme instabilă în weekend. Vor fi ploi consistente și zgomotoase

Ultima actualizare: 15-08-2020 09:09

Prognoza meteo 15 august. Sâmbătă avem atmosferă instabilă în majoritatea zonelor, cu ploi consistente și zgomotoase.

 

În jumătatea vestică se răcorește și maximele pleacă de la 22 de grade în Dealurile de Vest și se opresc la 33 de grade prin Muntenia. 

Vremea în fiecare regiune


În Dobrogea și Bărăgan, atmosfera va fi însorită în cea mai mare parte a zilei. Prin Bărăgan rămâne foarte cald și se ating 32...33 de grade, în timp ce, pe litoral, vor fi cel mult 27 de grade.

În Moldova sudică și prin nordul Munteniei va fi la fel de cald ca vineri. Maximele vor trece de 30 de grade, însă, în zonele mai înalte își vor face apariția aversele.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina găsim atmosferă schimbătoare, cu mai multe reprize de ploaie. Vor fi condiții de vijelii și grindină, iar, în intervale scurte de timp se pot strânge cantități mari de apă.

În Nordul Transilvaniei și în Maramureș, ziua de sâmbătă ne aduce multă instabilitate, dar și o răcorire a vremii. Maximele se opresc pe la 26 de grade, iar ploile vor fi destul de consistente.

Aversele continuă și în ținuturile vestice și vin cu tunete, fulgere și rafale puternice de vânt. Maximele rămân sub limitele normale pentru această perioadă și se opresc la 25 de grade.

Și în Transilvania vom avea, sâmbătă, vreme instabilă, cu multe ploi. Se vor strânge cantități importante de apă și nu este exclus să cadă grindina și să apară vijelii.

Averse consistente apar și în zona Olteniei, iar temperaturile vor ajunge la valori suportabile, de cel mult 28...29 de grade.

Ploile udă și ținuturile sudice, însă, pe la câmpie va rămâne și sâmbătă foarte cald: la amiază, termometrele vor arăta 33 de grade Celsius.

București
 

În București, vom avea, din nou, o amiază călduroasă. Se vor atinge 33 de grade la umbră, iar, spre seară, apar aversele. O să plouă și pe timpul nopții, iar minima va coborî până la 18 grade.

La munte
 

La munte găsim vreme instabilă, cu ploi zgomotoase și abundente. Se arată și soarele din când în când, dar se face mai răcoare decât vineri.

La mare


La mare, în schimb, continuă vremea frumoasă. Briza rămâne activă și temperaturile se opresc la 27 de grade în aer și ajung la 26 de grade în apa mării.

Prognoza meteo pe următoarele trei zile
 

București
 

Duminică se mai răcorește. Vom avea cel mult 28 de grade, atmosferă schimbătoare, vânt activ și câteva reprize de ploaie dimineața.

Luni, norii se risipesc și temperaturile încep din nou să crească. Amiaza ne aduce 30...31 de grade în termometre.

Marți se face și mai cald și o să avem soare în cea mai mare parte a zilei și o maximă de 33 de grade, la umbră.

La munte


Nici duminică nu scăpăm de ploi. Acestea apar mai mult în a doua parte a zilei și vor fi tot averse consistente, cu tunete, fulgere, poate și grindină.

Luni, ploi se retrag către masivele nordice, dar, în rest, va fi timp frumos.

Ziua de marți ne aduce atmosferă schimbătoare, înnorări și averse din loc în loc. La capitolul temperaturi nu sunt modificări importante.

La mare


Duminică, aproape nicio schimbare: soare, câțiva nori și vânt destul de insistent. În noaptea de duminică spre luni se înseninează.

Săptămâna viitoare începe cu vreme excelentă de plajă: cer curat și temperaturi foarte plăcute.

Nici marți nu prea zărim norii și se mai încălzește puțin. Maximele ajung la 28 de grade în aer și 26...27 de grade în apa mării.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO