Vreme caldă pentru luna decembrie. Zonele în care temperaturile ajung până la 16 grade

Ultima actualizare: 20-12-2019 10:13

Ziua de vineri ne-aduce mulţi nori şi ceaţă în Moldova, Muntenia, Oltenia, local în centrul tãrii şi se răceşte. În rest, prindem vreme bună şi valori termice ridicate pentru luna decembrie!

Vântul se va înteţi în zona montanã înaltã dar va avea unele porniri şi în Banat şi Crișana. La amiază vor fi temperaturi cuprinse între 3 grade în depresiuni şi 16 grade în vestul ţării.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan găsim înnorări, ceaţă şi doar în zona Dobrogei o să apară puţin şi soarele mai târziu.Temperaturile vor ajunge până la 15 grade pe litoral.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, găsim ceaţa şi burniţa. Temperaturile scad uşor, dar vor depăşi în continuare normalul perioadei.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi mohorâtă, cu mulţi nori, ceaţa şi multă umezeală! Soarele se arată doar în zonele mai înalte, iar termometrele pierd 7 grade faţă de ziua trecută.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, vremea va fi schimbătoare; aşteptăm înnorări, dar şi scurte perioade cu soare. Maximele termice vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

Zărim soarele şi în ţinuturile vestice, iar vântul va avea unele intensificări în Crișana şi Banat. La amiază termometrele vor indica 15-16 grade Celsius, valori ridicate pentru luna decembrie.

În centrul României este frig acum dimineaţă mai ales în depresiuni. Ceața apare mai ales în primele ore ale zilei, mai târziu zărim şi soarele iar temperaturile ajung până la 9 grade Celsius

În sud-vestul ţării, se anunţă mulţi nori şi ceaţa. Doar la deal şi la munte, se arată soarele şi se răceşte puţin. La amiază vor fi cel mult 10 grade Celsius.

În ţinuturile sudice, găsim nori de joasă altitudine, ceaţă şi burniţă. Temperaturile scad cu 6-7 grade faţă de ziua trecută.

Vremea în Bucureşti

 

În Bucureşti, este cod galben de ceaţă densă până la ora 11 şi e posibil să burniţeze puţin. Peste zi atmosferă va fi mohorâtă şi vântul va sufla slab. Se răceşte însă tot cald o să fie pentru luna decembrie. Maximă termică se va situa în jurul valorii de 7 grade Celsius.

Vremea la munte

 

La munte, găsim soare şi atmosferă plăcută. Abia la noapte, sunt anunţate ploi slabe sporadice în masivele vestice şi în cele sud-vestice. Se răceşte uşor însă temperaturile se menţin ridicate pentru dată din calandar.


Vremea în următoarele 3 zile

 

Sâmbătă avem temperaturi ridicate pentru luna decembrie. Ploile vin după prânz în jumătatea vestică şi doar prin est mai prindem un pic de soare şi s-ar putea să picure puţin.

Duminica se strică vremea, aşteptam ploi în majoritatea zonelor ţării, iar la munte găsim lapoviţă. Vântul se înteţeşte prin vest, centru, sud şi sud-est iar temperaturile mai cresc puţin.

Luni se răceşte şi o să plouă cam peste tot. În vest şi sud-vest, se vor strânge cantităţi mai mari de apă iar la munte, va ninge viscolit.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO