Noi recorduri de temperatură la mijlocul lunii decembrie. Cum va fi vremea de Crăciun

Ultima actualizare: 18-12-2019 20:06

Vremea ne-a adus temperaturi de primăvară la mijlocul lui decembrie, când mulți și-au decorat deja casele și bradul de Crăciun.

Miercuri, de pildă, s-au înregistrat 21 de grade, iar cei care au avut liber au ieșit la plimbare în mânecă scurtă.

Soarele a strălucit cu putere în Capitală printre copacii dezgoliți de frunze din Parcul Carol. Dacă nu auzeam colinde în boxe, puteam să credem că ne pregătim de primăvară, nu de Crăciun.

Bărbat: „Foarte frumos. Cald."

Încurajați de vremea splendidă, mulți s-au plimbat cu bicicleta, ori au jucat baschet și fotbal în aer liber.

Bărbat: „E prea cald, trebuia să vin îmbrăcat mai subțire. Chiar m-am încălzit."

Bărbat: „Nu-mi venea să cred că am ieșit cu rolele iarna. E un miracol, nu am ieșit niciodată. De obicei era zăpadă în IOR și totul era așa ca de poveste."

Femeie: „E nemaipomenit. Chiar nu ne așteptam să fie chiar atât de frumos. În nici un an de când suntem nu a fost atât de cald și să stăm așa, lejer, este extraordinar de frumos."

Cel mai cald a fost în Buzău, unde s-au înregistrat 21 de grade. Cald a fost însă de la începutul săptămânii.

Ne bucurăm de aceste zile călduroase datorită unui val de căldură ce vine din Africa, un fenomen destul de întâlnit în ultimii cinci ani, care aduce în România temperaturi cu mult peste normalul perioadei. De exemplu, dacă acum ar trebui să avem între 2 și 6 grade, au existat zone în care s-au înregistrat chiar și cu 14 grade mai mult.

Bărbat: „E efectul la încălzirea globală. E anormal pentru timpul ăsta, dar asta e, o luăm ca atare. Ne bucurăm de soare."

2019 a fost desemnat cel mai călduros an de când se fac măsurători și se va încheia în aceeași notă.

De vreme caldă vom avea parte, au anunțat meteorologii și e probabil să avem soare și de Crăciun. Nu vom mai avea chiar 20 de grade, însă maximele vor atinge în anumite zone din țară 14-17 grade.

Totuși, medicii ne avertizează că în această perioadă suntem predispuși răcelilor și virozelor, mai ales când au loc schimbări bruște de temperatură.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO