Vremea de martie la mijloc de decembrie. Prognoza meteo pentru finalul de săptămână

Ultima actualizare: 19-12-2019 09:43

Vremea se anunţă frumoasă, cu temperaturi ridicate la deal şi la munte. În schimb, la câmpie se lasa ceaţa şi poate apărea şi burniţa prin unele zone. Maximele vor fi de la 7 la 16...17 grade.

În Dobrogea şi Bărăgan ceața acoperă unele zone, nu este exclus să apară şi burniţa, aşa că abia după prânz o să zărim soarele. Temperaturile sunt în scădere faţă de miercuri, când s-au înregistrat şi 17 grade.

Şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, găsim ceaţa şi un aer umed. Temperaturile ating 12 grade, dar acestea sunt valori de lună martie. Miercuri, în zona Buzăului, la Pătârlagele, au fost chiar şi 21 de grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, prindem vreme frumoasă, ceata se risipeşte curând, dar pe la prânz nu va mai fi atât de cald ca ieri. La Târgu Neamţ şi Rădăuţi au fost 20 de grade. Este o scădere perceptibilă, însă avem temperaturi de primăvară şi pe aici.

Atmosferă plăcută avem şi în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş. Nu se răcoreşte deloc, atmosfera se menţine plăcută şi ceata va dura puţin şi apare pe suprafeţe mici. Ieri, la Cluj au fost doar 6 grade din cauza negurii persistente.

În vestul ţării, vremea va fi caldă şi plăcută, vântul va adia uşor, iar atmosfera se menţine degajată.

Şi în Transilvania se anunţă vreme bună, după ce se împrăştie ceaţa. Acolo unde va persistă, va fi mai frig. Ieri, la Miercurea Ciuc, s-au atins doar 0 grade la amiază. În schimb, la Bălea Lac au fost 12 grade. Noapte vine cu temperaturi negative cam peste tot.

Şi în Oltenia mai apare ceaţă, dar pe la mijlicul zilei se arată soarele. În zonele deluroase va fi mai cald ca la câmpie. Este posibil să apară soarele şi prin sud, dar dimineaţă mai sunt condiţii de ceaţă. Ieri a fost foarte caldă în zonă. La Piteşti au fost 19 grade, iar la Târgovişte şi la Campina, în jur de 21 de garde. Astăzi aşteptam cel mult 17 grade în dealurile Munteniei.

În Bucureşti, joi, presiunea atmosferică este în scădere, mai sunt ceva condiţii de ceaţă, dar peste zi se arată soarele. Temperaturile mai scad puţin, dar sunt, în continuare, mai potrivite pentru o zi de martie decât pentru decembrie.

În zonele de munte mai prindem câteva zile neobişnuit de calde. Joi se anunţă vreme frumoasă, mai caldă decât în zonele de câmpie, şi cu intensificări ale vântului în zona crestelor.

Vineri aşteptăm nori de joasă altitudine, multă umezeală, ceaţă şi chiar burniţă în sudul şi estul ţării. În vest şi prin nord găsim vreme frumoasă şi mai caldă decât în mod obişnuit. Vântul prinde putere în ţinuturile vestice, nivelul presiunii atmosferice continua să scadă, iar maximele vor fi de la 6 la 15 grade.

Şi sâmbătă mai avem temperaturi ridicate pentru luna decembrie. În jumătatea vestică va ploua după prânz, în cea estică mai prindem un pic de soare, dar şi ceaţă, în primele ore. Maximele ajung la 17 grade, iar minimele chiar şi la 10 grade.

Duminică se strică vremea, va ploua local în aproape toate zonele, iar la munte găsim lapoviţă. Vântul se înteţeşte prin sud-est şi la munte, însă temperaturile rămân foarte ridicate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO