Cod Galben de ploi torențiale în 7 județe. Vreme instabilă în mai multe zone

Ultimul update: Vineri 13 Iulie 2018 10:18
Data publicarii: Vineri 13 Iulie 2018 08:15
Categorie: Vremea

Meteorologii au emis un cod galben de ploi pentru județele Constanța, Tulcea, Prahova, Dâmbovița, Buzău, Vrancea și Argeș, valabil vineri, între orele 15 și 22.

Conform ANM, în județele Constanța, Tulcea, Prahova, Dâmbovița, Buzău, Vrancea și Argeș pe arii extinse instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 25 l/mp și izolat 50...60 l/mp.

Totodată, în același interval se anunță vor fi perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată local în Muntenia și pe arii restrânse în Oltenia, Moldova și la munte. Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 30...40 l/mp.

Vremea vineri în toată țara

Vineri, vremea călduroasă cuprinde zonele de câmpie şi va fi disconfort termic în sud şi sud-est. Spre seară vin ceva averse pe la munte şi prin sud-est.

În rest, atmosfera se menţine însorită, iar maximele pleacă de la 25 de grade în depresiuni şi ajung la 33 de grade în sud şi sud-est.

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă timp frumos, în prima parte a zilei se mai încălzeşte puţin şi se vor atinge 31-32 de grade şi va fi disconfort termic. Spre seară vin câteva averse cu fulgere.

Se încălzeşte şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Atmosfera va fi însorită însă după-amiaza şi seara sunt posibile câteva ploi. În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi foarte frumoasă: soare, câţiva nori de vreme bună şi doar în zonele mai înalte pot să vină ploi mai zgomotoase. Temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme frumoasă cu mult soare iar temperaturile vor fi agreabile. În ţinuturile vestice se face mai cald, atmosfera va fi însorită; totuşi în zonele mai înalte apar ceva condiţii de ploaie la apropierea serii.

Şi în centrul României se anunţă vreme plăcută. Spre seară sunt posibile ploi slabe sporadice mai ales în zonele înalte. Valorile termice vor ajunge până la 29 de grade pe partea vestică a provinciei.

În sud-vestul ţării, atmosfera va fi însorită, dar călduroasă şi disconfortul termic va creşte. În ţinuturile sudice găsim vreme bună în ansamblu, dar seara sunt aşteptate câteva averse. Maximele ajung până la 33 de grade Celsius şi va creşte disconfortul termic.

În Bucureşti, astăzi o să avem soare cu nori, o amiază călduroasă, cu 31 de grade la umbră şi câteva reprize de ploaie pe înserat.

La munte, prindem o zi mai liniştită, destul de mult soare, dar şi câteva ploi zgomotoase la apropierea serii.

Pe litoral rămânem cu vremea caldă. Vor fi multe perioade cu soare, însă după-amiaza se-aduna norii şi apar averse trecătoare, cu vânt activ.

Prognoza meteo pentru 3 zile

Sâmbătă se răcoreşte în nord, în centru şi în zonele de munte, pe unde creşte şi instabilitatea. Vor fi reprize cu ploi torenţiale, tunete, fulgere, poate şi grindină. În rest, găsim vreme plăcută şi poate o aversă, două mai spre seară.

Duminică vin alte serii de averse zgomotoase la deal, la munte, local şi prin nordul, centrul şi estul ţării se mai pot strânge cantităţi însemnate de apă şi se menţin condiţiile de grindină. În sud şi vest găsim soare şi vreme bună.

Şi luni avem vreme instabilă şi ploi locale, destul de consistente în nord, centru, în zonele de deal şi de munte. În rest: timp frumos şi până la 31 de grade în sudul extrem.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vremea se încălzește în aproape toată țara. Zonele în care mai sunt așteptate averse
Vremea se încălzește în aproape toată țara. Zonele în care mai sunt așteptate averse
VIDEO PROTVPLUS.RO
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Cosmin Savu
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

02:31
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Paula Herlo
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

03:06
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LAS FIERBINTI
Dedicaţia e gratis
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

07:59
ninsoare
Vin ninsorile în aproape toată țara, de duminică seara. Zonele vizate de avertizare
COD GALBEN de ninsori, lapoviță și ploaie în cea mai mare parte a țării, inclusiv Bucureşti
Vremea 18 noiembrie 2018. Regiunile in care va ninge abundent
Primele efecte ale valului de aer polar: ninsori și temperaturi mai mici cu 10 grade. Situația se va înrăutăți
Vremea 17 noiembrie 2018. Zonele țării în care va continua să ningă
Locul din România unde vineri s-au atins -4 grade. Zăpada a ajuns deja la jumătate de metru
Vreme litoral
Rafale puternice de vânt și valuri de aproape trei metri înălțime pe litoral
Se anunță temperaturi scăzute, vânt intens și ninsori in unele zone ale țării
Zona din România în care s-a pornit viscolul. Avertizare de vreme severă în întreaga ţară
Un val de aer polar se îndreaptă spre România. Avertismentul autorităților pentru șoferi
Vremea se va răci accentuat în toată țara, începând de vineri dimineața. Regiunile unde va ninge
Localitatea din România în care stratul de zăpadă a ajuns la 7 cm. Ce anunță meteorologii