Cod Galben de ploi torențiale în 7 județe. Vreme instabilă în mai multe zone

Ultimul update: Vineri 13 Iulie 2018 10:18
Data publicarii: Vineri 13 Iulie 2018 08:15
Categorie: Vremea

Meteorologii au emis un cod galben de ploi pentru județele Constanța, Tulcea, Prahova, Dâmbovița, Buzău, Vrancea și Argeș, valabil vineri, între orele 15 și 22.

Conform ANM, în județele Constanța, Tulcea, Prahova, Dâmbovița, Buzău, Vrancea și Argeș pe arii extinse instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 25 l/mp și izolat 50...60 l/mp.

Totodată, în același interval se anunță vor fi perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată local în Muntenia și pe arii restrânse în Oltenia, Moldova și la munte. Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 30...40 l/mp.

Vremea vineri în toată țara

Avertizări de cod portocaliu și galben de furtuni în aproape toată țara, până marți seară. Prognoza până vineri

Vineri, vremea călduroasă cuprinde zonele de câmpie şi va fi disconfort termic în sud şi sud-est. Spre seară vin ceva averse pe la munte şi prin sud-est.

În rest, atmosfera se menţine însorită, iar maximele pleacă de la 25 de grade în depresiuni şi ajung la 33 de grade în sud şi sud-est.

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă timp frumos, în prima parte a zilei se mai încălzeşte puţin şi se vor atinge 31-32 de grade şi va fi disconfort termic. Spre seară vin câteva averse cu fulgere.

Se încălzeşte şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Atmosfera va fi însorită însă după-amiaza şi seara sunt posibile câteva ploi. În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi foarte frumoasă: soare, câţiva nori de vreme bună şi doar în zonele mai înalte pot să vină ploi mai zgomotoase. Temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme frumoasă cu mult soare iar temperaturile vor fi agreabile. În ţinuturile vestice se face mai cald, atmosfera va fi însorită; totuşi în zonele mai înalte apar ceva condiţii de ploaie la apropierea serii.

Şi în centrul României se anunţă vreme plăcută. Spre seară sunt posibile ploi slabe sporadice mai ales în zonele înalte. Valorile termice vor ajunge până la 29 de grade pe partea vestică a provinciei.

În sud-vestul ţării, atmosfera va fi însorită, dar călduroasă şi disconfortul termic va creşte. În ţinuturile sudice găsim vreme bună în ansamblu, dar seara sunt aşteptate câteva averse. Maximele ajung până la 33 de grade Celsius şi va creşte disconfortul termic.

În Bucureşti, astăzi o să avem soare cu nori, o amiază călduroasă, cu 31 de grade la umbră şi câteva reprize de ploaie pe înserat.

La munte, prindem o zi mai liniştită, destul de mult soare, dar şi câteva ploi zgomotoase la apropierea serii.

Pe litoral rămânem cu vremea caldă. Vor fi multe perioade cu soare, însă după-amiaza se-aduna norii şi apar averse trecătoare, cu vânt activ.

Prognoza meteo pentru 3 zile

Sâmbătă se răcoreşte în nord, în centru şi în zonele de munte, pe unde creşte şi instabilitatea. Vor fi reprize cu ploi torenţiale, tunete, fulgere, poate şi grindină. În rest, găsim vreme plăcută şi poate o aversă, două mai spre seară.

Duminică vin alte serii de averse zgomotoase la deal, la munte, local şi prin nordul, centrul şi estul ţării se mai pot strânge cantităţi însemnate de apă şi se menţin condiţiile de grindină. În sud şi vest găsim soare şi vreme bună.

Şi luni avem vreme instabilă şi ploi locale, destul de consistente în nord, centru, în zonele de deal şi de munte. În rest: timp frumos şi până la 31 de grade în sudul extrem.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vremea se încălzește în aproape toată țara. Zonele în care mai sunt așteptate averse

Vremea se încălzește în aproape toată țara. Zonele în care mai sunt așteptate averse

VIDEO PROTVPLUS.RO

ploi

ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Vremea 16 iulie 2018. Zonele în care revin ploile

Vremea 15 iulie 2018. Sunt aşteptate averse în mai multe regiuni din ţară

Vremea 14 iulie 2018. Sunt anunţate ploi torenţiale cu grindină şi vijelii

Cod Galben de ploi torențiale în 7 județe. Vreme instabilă în mai multe zone

Vreme caldă în majoritatea zonelor țării. Ce temperaturi se vor înregistra în weekend

soare

Vremea se încălzește în aproape toată țara. Zonele în care mai sunt așteptate averse

Casele a mii de oameni, afectate de inundații: „Unde s-au băgat miliardele?”

Avertizări de cod portocaliu și galben de furtuni în aproape toată țara, până marți seară. Prognoza până vineri

Toată țara se află sub avertizări de cod portocaliu și galben de vremea rea. Când se opresc ploile

Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din 24 judeţe, până marţi la miezul nopţii

Cod portocaliu de ploi până marți seară, în 18 județe. Restul țării este sub cod galben