Cod Galben de ploi torențiale în 7 județe. Vreme instabilă în mai multe zone

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 13 Iulie 2018 08:15
Categorie: Vremea

Meteorologii au emis un cod galben de ploi pentru județele Constanța, Tulcea, Prahova, Dâmbovița, Buzău, Vrancea și Argeș, valabil vineri, între orele 15 și 22.

Conform ANM, în județele Constanța, Tulcea, Prahova, Dâmbovița, Buzău, Vrancea și Argeș pe arii extinse instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 25 l/mp și izolat 50...60 l/mp.

Totodată, în același interval se anunță vor fi perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată local în Muntenia și pe arii restrânse în Oltenia, Moldova și la munte. Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 30...40 l/mp.

Vremea vineri în toată țara

Vineri, vremea călduroasă cuprinde zonele de câmpie şi va fi disconfort termic în sud şi sud-est. Spre seară vin ceva averse pe la munte şi prin sud-est.

În rest, atmosfera se menţine însorită, iar maximele pleacă de la 25 de grade în depresiuni şi ajung la 33 de grade în sud şi sud-est.

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă timp frumos, în prima parte a zilei se mai încălzeşte puţin şi se vor atinge 31-32 de grade şi va fi disconfort termic. Spre seară vin câteva averse cu fulgere.

Se încălzeşte şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Atmosfera va fi însorită însă după-amiaza şi seara sunt posibile câteva ploi. În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi foarte frumoasă: soare, câţiva nori de vreme bună şi doar în zonele mai înalte pot să vină ploi mai zgomotoase. Temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme frumoasă cu mult soare iar temperaturile vor fi agreabile. În ţinuturile vestice se face mai cald, atmosfera va fi însorită; totuşi în zonele mai înalte apar ceva condiţii de ploaie la apropierea serii.

Şi în centrul României se anunţă vreme plăcută. Spre seară sunt posibile ploi slabe sporadice mai ales în zonele înalte. Valorile termice vor ajunge până la 29 de grade pe partea vestică a provinciei.

În sud-vestul ţării, atmosfera va fi însorită, dar călduroasă şi disconfortul termic va creşte. În ţinuturile sudice găsim vreme bună în ansamblu, dar seara sunt aşteptate câteva averse. Maximele ajung până la 33 de grade Celsius şi va creşte disconfortul termic.

În Bucureşti, astăzi o să avem soare cu nori, o amiază călduroasă, cu 31 de grade la umbră şi câteva reprize de ploaie pe înserat.

La munte, prindem o zi mai liniştită, destul de mult soare, dar şi câteva ploi zgomotoase la apropierea serii.

Pe litoral rămânem cu vremea caldă. Vor fi multe perioade cu soare, însă după-amiaza se-aduna norii şi apar averse trecătoare, cu vânt activ.

Prognoza meteo pentru 3 zile

Sâmbătă se răcoreşte în nord, în centru şi în zonele de munte, pe unde creşte şi instabilitatea. Vor fi reprize cu ploi torenţiale, tunete, fulgere, poate şi grindină. În rest, găsim vreme plăcută şi poate o aversă, două mai spre seară.

Duminică vin alte serii de averse zgomotoase la deal, la munte, local şi prin nordul, centrul şi estul ţării se mai pot strânge cantităţi însemnate de apă şi se menţin condiţiile de grindină. În sud şi vest găsim soare şi vreme bună.

Şi luni avem vreme instabilă şi ploi locale, destul de consistente în nord, centru, în zonele de deal şi de munte. În rest: timp frumos şi până la 31 de grade în sudul extrem.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vremea se încălzește în aproape toată țara. Zonele în care mai sunt așteptate averse
Vremea se încălzește în aproape toată țara. Zonele în care mai sunt așteptate averse
VIDEO PROTVPLUS.RO
Vremea
Vremea se răcește. Ce temperaturi se vor înregistra până pe 31 martie
Locul din România în care luni vor fi 26 de grade Celsius. Ziua în care revin ninsorile
Vreme frumoasă în toată țara, duminică. Prognoza anunțată de meteorologi pentru 3 zile
Alertă meteo de vreme rea. ANM anunță cod portocaliu și galben în următoarele ore
Vânt puternic, ploi și ninsori la munte, sâmbătă. Prognoza meteo pentru 3 zile
Cod galben de vânt puternic şi ninsori viscolite în 27 de judeţe, până duminică
ploaie
Cum va fi vremea în weekend. Zonele în care sunt anunţate ploi
Vremea 14 martie. Frig şi vânt în toată ţara, 0 grade în Capitală
Vremea 13 martie 2019. Zona în care temperatura maximă va atinge 12 grade
Vremea extremelor. La Braşov a nins, iar la Timişoara oamenii au stat la soare
Ploile cuprind, astăzi, întreaga țară. Temperaturile nu trec de 12 grade
Informare de vreme rea până la ora 11:00. Regiunile în care sunt așteptate ninsori