Vânt puternic, ploi și ninsori la munte, sâmbătă. Prognoza meteo pentru 3 zile


Ultimul update: Sambata 16 Martie 2019 10:58
Data publicarii: Sambata 16 Martie 2019 10:43
Categorie: Vremea

Sâmbătă avem vreme cam neplăcută, cu vânt în cea mai mare parte a ţării, ninsori şi viscol pe la munte şi ploi în jumătatea nordică.

Prin sud zărim puţin şi soarele, iar maximele vor fi de la 5 la 17 grade.

În Dobrogea şi Bărăgan se face puţin mai cald decât ieri. Temperaturile ajung la 14-15 grade, însă vântul suflă cu putere şi o să picure trecător.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, avem o zi cam mohorâtă, cu ploi din când în când şi temperaturi un pic mai scăzute decât ieri. Vântul devine tot mai insistent, iar maximele se opresc pe la 12-13 grade.

Se răcoreşte şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Va fi vreme urâtă, cu cer noros, ploi în mai multe reprize şi rafale puternice de vânt. Temperaturile pierd patru, cinci grade faţă de ziua trecută.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş vin ploi ceva mai serioase, ce pot lăsa 15-20 litri de apă pe metru pătrat. Maximele nu mai trec de zece grade şi vântul sporeşte senzaţia de frig.

Şi în ţinuturile vestice găsim vreme neplăcută, ploi frecvente şi vânt intens. Va fi mai răcoare decât ieri, dar peste noapte ploile se răresc şi cerul se degaeaza treptat.

Ploile cuprind astăzi şi zona Transilvaniei, iar la munte vor fi ninsori cu lapoviţa şi viscol puternic la altitudini mari. Pe la amiază vor fi cel mult 8-9 grade, însă din pricina vântului vom resimţi temperaturi mai scăzute de atât.

În Oltenia găsim vreme ceva mai bună. O să plouă puţin şi aici, dar se arata trecător şi soarele. Vântul va fi destul de activ, iar temperaturile vor urca până 15-16 grade.

Vântul va agita atmosfera şi în ţinuturile sudice. Vor fi înnorări trecătoare, poate şi câţiva stropi de ploaie, iar în Lunca Dunării se vor înregistra 17-18 grade.

Şi în Bucureşti apar ceva nori, dar nu sunt anunţate ploi. După prânz, vântul devine tot mai insistent şi poate atinge viteze de 45 km/h, trecător chiar 60 Km/h. Maximă ajunge pe la 15 grade, uşor peste cea de ieri. Presiunea atmosferică va creşte de la noapte, iar temperatura va coborî până la 3-4 grade.

La munte, astăzi vântul va sufla cu putere. În Carpaţii Meridionali şi în Orientali vor fi şi rafale de peste 100-120 m/h. În plus, va ninge, stratul de zăpadă va creşte, iar temperaturile scad faţă de ieri.

Prognoza meteo pentru 3 zile

Duminică o să avem soare, vreme mai caldă şi un vânt activ, dar ceva mai temperat decât astăzi. În sud şi vest prindem vreme neobişnuit de caldă, în nord va mai picura, dar prin sud şi est se înseninează.

Luni se încălzeşte şi mai tare în sud şi est, norii vor fi rari şi atmosferă în general plăcută. În noaptea de luni spre marţi apar alte ploi dinspre vest.

Marţi se produc ceva schimbări, însă vremea se menţine caldă pentru o zi de martie. Ploile se extind în vest, centru şi nord, iar vântul va fi mai intens în sud-estul ţării.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Cum va fi vremea în weekend. Zonele în care sunt anunţate ploi
VIDEO PROTVPLUS.RO