Temperaturile se mențin sub normalul perioadei. Vor fi ploi spre seară


Ultimul update: Joi 11 Iulie 2019 09:51
Data publicarii: Joi 11 Iulie 2019 08:14
Categorie: Vremea

Ziua de joi ne-aduce vreme destul de bună, deşi spre seară mai vin ceva ploi la deal, la munte, prin nordul şi centrul ţării.

Temperaturile se menţin sub normalul perioadei şi vor fi de la 19 grade în Bucovina, la 29 de grade în Lunca Dunării.

În Dobrogea şi Bărăgan norii se risipesc: scăpăm de ploi, dar vântul devine mai insistent. Termic nu sunt schimbări faţă de ziua trecută: maximele se opresc pe la 26...27 de grade- valori mai scăzute decât în mod obişnuit.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim vreme răcoroasă, cu maxime în jur de 25 de grade şi vânt activ. Mai pe seară apar ceva nori de ploaie în zonele mai înalte. În nordul Moldovei şi în Bucovina avem soare şi vreme bună în prima parte a zilei şi scurte reprize de ploaie, mai târziu. Temperaturile rămân modeste şi vântul are intensificări trecătoare.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş ne aşteaptă încă o zi răcoroasă, cu mai mulţi nori şi câteva ploi zgomotoase la apropierea serii. Maximele se opresc pe la 22 de grade, iar peste noapte temperaturile coboară până la 10 grade. În ţinuturile vestice domina vremea frumoasă. Totuşi, spre seară se adună norii şi pot aduce ploi de scurtă durată, în special la deal şi la munte. Regimul termic va fi unul modeste pentru luna lui Cuptor.

Şi în Transilvania va fi răcoare, chiar frig dimineaţa în zona depresionară. Vântul devine activ; avem soare în prima parte a zilei; înnorări şi ploi locale mai pe seara.

În Oltenia se anunţă o zi plăcută, cu soare şi temperaturi mai ridicate decât ieri. Vântul se înteţeşte din când în când, iar maximele ajung pe la 29 de grade în vestul provinciei.

Şi în ţinuturile sudice avem vreme bună şi se mai încălzeşte un pic. La apropierea serii vin ceva nori şi s-ar putea să picure în regiunile deluroase.

În Bucureşti este destul de răcoare, au fost 15 grade dimineață, dar o să avem timp frumos, vântul are unele intensificări, iar presiunea atmosferică se menţine scăzută. Maxima o depăşeşte pe cea de ieri şi ajunge pe la 27 de grade.

La munte, prindem câteva zile frumoase. Totuşi, joi va fi cam răcoare. Dimineaţa se anunţă vreme însorită, după-amiaza vin câteva ploi, locale. Vântul va sufla mai tare în Carpaţii de Curbura, apoi se va mai domoli.

Pe litoral, vremea se îndreaptă, dar apa mării va fi în continuare rece. Joi va fi vreme de plajă. Dimineaţa, vântul va avea unele intensificări, dar mai târziu se domoleşte, iar atmosferă va fi chiar agreabilă.

Vineri, prindem soare şi atmosferă agreabilă. Maximele se păstrează sub pragul de 30 de grade, iar în sud-est şi la munte vor fi posibile ceva ploi, scurte şi zgomotoase. În noaptea următoare, aversele apar şi în nord-vest, iar nivelul presiunii atmosferice se menţine scăzut.

Sâmbătă se încălzeşte uşor, iar în jumătatea estică o să avem soare şi vreme bună. În vest, sud-vest, centru şi nord, instabilitatea sporeşte după prânz şi aduce noi serii de averse, grindină şi intensificări ale vântului.

Duminică, aşteptăm ploi în toată ţara. Atmosfera va fi instabilă, iar ploile pot deveni torenţiale şi violente. În aceste condiţii, temperaturile mai scad puţin.

VIDEO PROTVPLUS.RO
Furtuni severe în Europa
Furtuni severe în Europa. Meteorologii anunță supercelule cu grindină de mari dimensiuni
Vremea se răceşte considerabil şi vom avea parte de multe reprize de ploi zgomotoase. Prognoza meteo
Cod portocaliu de inundaţii pe râuri. Care sunt zonele afectate
Prognoza ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Cod galben de ploi torențiale și furtuni în aproape toată țara. Zonele vizate
Vremea 22 iulie. Temperaturile devin caniculare, însă urmează ploi și furtuni
canicula
Avertisment de la meterologi, după o zi caniculară. Ce se întâmplă cu vremea de luni
Vremea 21 iulie. Canicula cuprinde toată țara. Ce temperaturi anunță meteorologii
Vremea 20 iulie. Revin canicula și disconfortul termic. Când se anunță ploi
Un nou val de caniculă lovește Europa. Meteorologii anunță o anomalie meteo
Cod galben de inundaţii pe râuri. Care sunt zonele afectate
ANM: Regiunile afectate de secetă severă, în următoarele 2 săptămâni