Temperaturile scad tot mai mult. Zona în care se vor atinge doar 5 grade Celsius


Ultimul update: Miercuri 10 Iulie 2019 09:50
Data publicarii: Miercuri 10 Iulie 2019 07:52
Categorie: Vremea

Miercuri se face mai răcoare, iar prin sud, sud-est şi pe la munte mai vin ceva averse, destul de consistente prin Dobrogea şi estul Munteniei.

Joi avem o altă zi răcoroasă, cu soare în primele ore şi câteva reprize de ploaie mai târziu, prin nord, centru, la deal şi la munte. Vântul se înteţeşte în zonele montane, în est, centru şi sud-est.

Vineri va fi răcoare dimineaţa, dar peste zi se încălzeşte uşor. Vom avea vreme frumoasă aproape peste tot; doar pe la munte s-ar putea să cadă câţiva stropi de ploaie.

Sâmbătă, atmosfera devine instabilă în vest, centru, nord şi la munte. După prânz se-aduna norii şi vor aduce averse, cu tunete, fulgere şi răbufniri de vânt. În rest se menţine timpul frumos, iar maximele se opresc pe la 28 de grade.

Vremea în fiecare REGIUNE

În Dobrogea şi Bărăgan găsim vreme instabilă şi ploi în mai multe reprize. Se răcoreşte puţin şi la amiază vom avea cel mult 27 de grade în termometre.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei aşteptăm ploi consistente, cu tunete, fulgere şi răbufniri ale vântului. Maximele termice vor fi în creştere uşoară faţă de ziua trecută.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă vreme schimbătoare, cu înnorări şi ploi sporadice. Temperaturile maxime se opresc pe la 24 de grade şi se vor situa sub normalul perioadei.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş se mai adună norii însă doar izolat mai pot să vină câteva ploi slabe. Temperaturile vor fi modeste.

În vestul ţării, atmosfera va fi însorită nu sunt anunţate ploi se răcoreşte uşor şi vom avea valori termice mai potrivite pentru luna Mai!

În ţinuturile centrale aşteptăm ploi zgomotoase în zonele montane şi izolat în rest. Maximele termice vor ajunge până la 23 de grade în vestul provinciei. La noapte, în depresiuni va fi cam frig: în Miercurea Ciuc se vor atinge doar 5 grade.

În Oltenia vor fi înnorări şi averse din loc în loc dar vom zări şi soarele pe parcursul zilei. Se face mai răcoare şi temperaturile nu mai trec de 23 de grade Celsius.

În sudul ţării se anunţă câteva reprize de ploaie din a doua parte. Vor fi şi tunete, fulgere şi se pot strânge 25 de litri de apă pe metru pătrat.

BUCUREŞTI

În Bucureşti, miercuri, rămânem cu vremea răcoroasă; mai apar ceva înnorări, iar seara cresc şansele de averse. Joi aşteptăm vreme mai bună. Norii vin şi trec, însă nu prea sunt semne de ploaie.

Ziua de vineri ne-aduce soare, atmosferă plăcută şi o uşoară încălzire pe la amiază. Va fi însă, răcoare, dimineaţa şi noaptea. Sâmbătă temperaturile scad din nou iar spre seară încep să apară norii de ploaie.

Vremea la MUNTE

Şi la munte găsim temperaturi modeste. Miercuri, ploile vin mai ales în masivele din sudul şi estul ţării şi pot fi averse consistente. Vântul prinde putere în zonele de creastă.

Joi avem o altă zi răcoroasă, cu soare dimineaţa şi scurte reprize de ploaie mai târziu. Vântul va sufla mai tare în zona Carpaţilor de Curbura. Vineri prindem vreme frumoasă şi se încălzeşte uşor.Sâmbătă creşte instabilitatea şi spre seară apar averse, cu tunete, fulgere şi intensificări de vânt.

Vremea pe LITORAL

Pe litoral avem şi miercuri vreme cam neplăcută, cu ploi zdravene din a doua parte a zilei. Pot să apară vijelii iar apa mării se răceşte: va avea cam 20 de grade.

Joi scăpăm de ploi; norii se risipesc după prânz, însă temperaturile rămân modeste şi vântul are intensificări.

Şi vineri va fi răcoare. Dimineaţa e posibil să picure trecător; apoi se înseninează, dar maximele NU trec de 25 de grade. Sâmbătă prindem vreme frumoasă, până pe seara când se-aduna norii de ploaie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI peantru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Un fenomen rar a stricat vacanța românilor aflați pe litoral
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Un fenomen rar a stricat vacanța românilor aflați pe litoral
VIDEO PROTVPLUS.RO
Furtuni severe în Europa
Furtuni severe în Europa. Meteorologii anunță supercelule cu grindină de mari dimensiuni
Vremea se răceşte considerabil şi vom avea parte de multe reprize de ploi zgomotoase. Prognoza meteo
Cod portocaliu de inundaţii pe râuri. Care sunt zonele afectate
Prognoza ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Cod galben de ploi torențiale și furtuni în aproape toată țara. Zonele vizate
Vremea 22 iulie. Temperaturile devin caniculare, însă urmează ploi și furtuni
canicula
Avertisment de la meterologi, după o zi caniculară. Ce se întâmplă cu vremea de luni
Vremea 21 iulie. Canicula cuprinde toată țara. Ce temperaturi anunță meteorologii
Vremea 20 iulie. Revin canicula și disconfortul termic. Când se anunță ploi
Un nou val de caniculă lovește Europa. Meteorologii anunță o anomalie meteo
Cod galben de inundaţii pe râuri. Care sunt zonele afectate
ANM: Regiunile afectate de secetă severă, în următoarele 2 săptămâni